Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Первая лига, 17-й тур. Анонс матчей

Останній тур першого кола змагань першої ліги принесе чимало емоцій. Щонайменше два матчі заслуговують окремої уваги: у Рівному засмучений поразкою у Черкасах «Верес» прийме чи не найсильніший за всю історію склад «Геліоса», а чернігівська «Десна» спробує відібрати очки в «Іллічівця».

05 листопада 2016 рік. 14:00. м.Чернівці. КСОП «Буковина».
«Буковина» – «Суми»
Арбітр – Юрій Фощій (Черкаси)
Дискваліфіковані: Шишигін – Брікнер

Сусідів по турнірній таблиці розділяє лише одне очко – це зумовлює підвищену мотивацію для суперників і особливу вагу цього поєдинку. «Буковина» не може виграти й навіть просто забити уже три матчі (нічия вдома з «Черкаським Дніпром» та виїзні поразки від «Нафтовика-Укрнафти» і «Геліоса»).

«Суми», в свою чергу, за сім турів при Павлові Кикотю набрали 9 очок – більше, аніж за попередні 9 поєдинків. У минулому турі команда вела вдома в матчі з «Інгульцем», і хоча вимушена була задовольнитися нічиєю – для неї це прийнятний результат.

В гостях сумчани діють досить агресивно (набрали там 10 очок зі своїх 17-ти). Буковинці ж раніше мали схожу диспропорцію й навіть більшу, але нині вирівнялися й удома все частіше радують вболівальників. Єдине – обидві команди вимушені будуть обійтися без дискваліфікованих гравців, які останнім часом значно додали в ігровому плані. Але в цьому плані вони в рівних умовах.

05 листопада 2016 рік. 14:00. м.Рівне. Стадіон «Авангард».
«Верес» – «Геліос»
Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)
Дискваліфіковані: немає – Чередниченко

Зазнавши неприємної поразки в Черкасах, «Верес» спробує реабілітуватися перед своїми вболівальниками за останні невдачі. Адже, не забуваймо, на власному стадіоні рівняни теж востаннє засмучували своїх численних фанів, удома поступившись на кубок «Ворсклі».

В гості до «Вереса» їде один із стабільно прогресуючих клубів першої ліги – «Геліос», який щороку при Сергієві Сизихіні поліпшує свої турнірні результати. Всього на одне очко поступається віце-чемпіонам другої ліги харківський колектив.

І, обігравши в двох минулих турах з мінімальним рахунком сумчан і чернівчан, «Геліос» підходить до надзвичайно важливого виїзду в чудовому настрої. Трішки погіршує його дискваліфікація досвідченого захисника Чередниченка, але у команді вдосталь майстрів із задатками універсалізму, тож турбуватися через втрату не доводиться.

05 листопада 2016 рік. 15:00. м.Тернопіль. КП «Тернопільський міський стадіон».
«Тернопіль» – «Черкаський Дніпро»
Арбітр – Сергій Скрипак (Київська обл.)
Дискваліфіковані: Клекот – немає

Виступ тернополян не назвеш безвольним – попри те, що команда ніяк не може піднятися з останнього місця, вона нав’язує боротьбу суперникам. І навіть в Охтирці, де місцевий «Нафтовик-Укрнафта» набрав пречудову форму, гості із Файного міста мали шанс на очки, пропустивши вирішальний м’яч у самому кінці зустрічі.

Утім, «Черкаський Дніпро» в чудовому настрої. Розгромивши «Верес», команда Кирилюка довела безпрограшну серію до трьох турів. До того ж, у гостей, попри травми, значно вищий кадровий потенціал. Тернополяни мають обмаль виконавців, і серед тих, хто є, кілька в лазареті, а один з найдосвідченіших гравців, Клекот, пропустить тур через перебір карток.

05 листопада 2016 рік. 14:00. с.Ковалівка, Київська обл. «Колос».
«Колос» – «Нафтовик-Укрнафта»
Арбітр – Олександр Шандор (Львів)
Дискваліфіковані: немає – немає

Несподівано «Колос» потрапив у смугу невдач, поступившись в один м’яч «Оболоні-Бровар», «Іллічівцю» та «Миколаєву». Тепер треба конче брати очки, хоча це буде й непросто. Із чотирьох останніх зустрічей ковалівцям протистоятиме вже третій поспіль колектив, який пробився у чвертьфінал Кубка України. Що є, звісно, показником класу опонентів «Колоса».

Утім, настрій у господарів бойовий – у клубу досвідчений склад, тож друголіговий чемпіон налаштований на бій. До того ж, у селі – свято. Ковалівка порадувала Васильківський район і всю Київщину новою чудовою льодовою ареною. Ось де дійсно спортивне село на радість усій країні!

Щоправда, «Нафтовик-Укрнафта» навряд чи буде цікавитися хокеєм чи фігурним катанням. У команди прекрасна серія з чотирьох перемог у чемпіонаті та кубку поспіль. Охтирці обганяють «Колос» на 4 очки й у випадку успіху можуть сповна скористатися результатом рівненського матчу своїх конкурентів.

05 листопада 2016 рік. 17:30. м.Краматорськ. Стадіон «Авангард».
«Авангард» – «Миколаїв»
Арбітр – Олександр Павлюк (Київ)
Дискваліфіковані: немає – Ковальов

«Авангард» з «Миколаєвом» має давню й принципову історію взаємин – ще зі стикових матчів між першою та другою лігами. Нині ж, коли команди розділяють всього два очка й два рядки таблиці, протистояння має стати ще цікавішим.

Гостям не допоможе дискваліфікований Ковальов – серйозна втрата для їхньої групи атаки. Утім, після перемоги над «Колосом» МФК «Миколаїв» має зібрати достатньо сил, підкріплених неабияким емоційним підйомом.

Що ж стосується краматорської команди, то вона в минулому турі вистояла нульову нічию в Маріуполі, обірвавши переможну домашню серію «Іллічівця». Команда Косевича на фоні лідера виглядала дійсно гідно. Тож постарається продовжити безпрограшну серію, яка наразі сягнула трьох матчів.

05 листопада 2016 рік. 14:00. м.Київ. «Оболонь-Арена».
«Десна» – «Іллічівець»
Арбітр – Віталій Романов (Дніпро)
Дискваліфіковані: немає – Цюпа
 
«Десна» здобула важливу у всіх відношеннях перемогу над «Оболонню-Бровар». На столичній арені цього клубу чернігівська команда почувається як удома – і це її козир напередодні візиту приазовців.
«Іллічівець» розлючений нічиєю з «Авангардом» – може, навіть не скільки самим по собі результатом, як грою. До того ж, другий тур поспіль доведеться перебудовувати оборону – минулий тур пропускав Вакуленко, зараз він повернеться, але через ту ж причину випаде Цюпа – такий же незамінний захисник.

Наразі «Десна» на другому місці, скориставшись осічкою «Вереса» та набравши максимум своїх очок. Тож чернігівська команда є головним переслідувачем лідера – «Іллічівця», який, нагадаємо, має на 8 очок випереджає найближчого суперника – чернігівців.

Із восьми зустрічей, які раніше провели між собою команди, шість виграли маріупольці, і лише дві – їхні суперники. Однак у футболі кожен поєдинок пише історію з нової сторінки, тож «Десна» спробує дати гідну відсіч фаворитам сезону.

05 листопада 2016 рік. 14:30. м.Стрий. Стадіон «Сокіл».
«Скала» – «Оболонь-Бровар»
Арбітр – Олександр Дєдов (Житомир)
Дискваліфіковані: немає – немає

 »Скала» не зустрічалася з оболонцями ще з друголігових часів. Там, за винятком найпершої зустрічі трирічної давнини, незмінно вигравала саме «Оболонь-Бровар».

Утім, на даний момент для «пивоварів» настали скрутні часи. Вони поступилися «Авангарду» та «Десні», в гостях не можуть виграти ще з середини серпня. З літа й до цього часу шість виїздів «Оболоні-Бровар» завершилися трьома нічиїми та трьома поразками.

«Скала» наразі поступається оболонцям на чотири очка та чотири рядки таблиці. В останніх трьох матчах стрияни набрали лише одне очко. Це збільшує мотивацію господарів.

05 листопада 2016 рік. 14:00. м.Горішні Плавні. СК «Юність».
«Гірник-Спорт» – «Полтава»
Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)
Дискваліфіковані: Яворський – немає

Дві команди, які представляють одну область і добре знають можливості одне одного, зустрінуться уже вп’яте в рамках першої ліги й в 15 раз – в офіційних зустрічах на всеукраїнському рівні.

Минулого сезону «Полтава» виграла обидва матчі, позаминулого двічі тріумфував «Гірник-Спорт». Що цікаво – починаючи з літа 2008 року вже 8 років поспіль в дербі цих команд не фіксують безгольових результатів.

Нині «Полтава» в середині таблиці й радіє прем’єрному виходу в чвертьфінал кубка. «Гірник-Спорт» же бореться за виживання – правда, з перемінним успіхом (нічия з «Сумами», перемога над «Інгульцем», поразка від «Арсеналу-Київ»).

05 листопада 2016 рік. 14:00. смт.Петрове. «Інгулець»
«Інгулець» – «Арсенал-Київ»
Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)
Дискваліфіковані: Мучак – Турчанов, Костюченко

Хоча «Інгулець» минулого сезону посів третє місце в другій лізі, а «Арсенал-Київ – лише шосте, наразі «каноніри» значно вище в турнірній таблиці. Після перемоги над «Гірником-Спорт» кияни йдуть 9-ми з 22 очками.

«Інгулець» не може виграти в останніх турах (поразка в Горішніх Плавнях і нічия в Сумах). Утім, вдома команда грає значно переконливіше, ніж у гостях (11 набраних очок із 13-ти).

В минулому сезоні на цій арені «Інгулець» розгромив «Арсенал-Київ» з рахунком 4:0. Утім, команда господарів тоді грала під керівництвом Богатиря, а гостей – Червенкова. З того часу відбулося чимало змін. А вже навесні «каноніри» при Литовченку обіграли петрівців при Хаврову – 3:1 на своєму полі.

Відразу троє гравців пропустять тур через дискваліфікації. Але, будемо сподіватися, кадрового потенціалу суперників вистачить, щоб їх компенсувати. Особливо це стосується господарів, у розпорядженні яких основний і резервний склади. Щоб не залишатися в небезпечній зоні, в битві новачків першої ліги господарям треба брати максимум.

5 листопада 2016 10:28







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 4-й тур. ТОП-5 голів

 

16 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 3-й тур. ТОП-5 голів

 

10 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 2-й тур. ТОП-5 голів

 

03 квітня 2024 17:16