Сьогодні 29 березня 2024 р.

Первая лига. «Минай» теряет воспитанников, «Черноморец» сыгрывается

Усе менше часу залишається до чвертьфінального кубкового поєдинку між представниками першого дивізіону – «Минаєм» та «Інгульцем», а в закарпатців селекційна робота ще тільки в розпалі, що не може не турбувати вболівальників цієї самобутньої команди.

Досить сказати, що перед від’їздом підопічних Василя Кобіна на збір до Туреччини «Минай» залишила велика група доморощених гравців на чолі з бомбардиром Робертом Гегедошем. І, як підтвердили програні спаринги з датським «Віборгом» (1:2), білоруським ФК «Мінськ» (0:1) та нічия з білоруським ФК «Вітебськ» (1:1), поки що дії «Миная» саме в атаці не вражають. Утім, граючий спортивний директор ФК Михайло Кополовець просить не драматизувати ситуацію. За його словами, невдовзі «Минай» підсилиться кількома кваліфікованими виконавцями.

Що ж до Гегедоша, то він вирішив продовжити кар’єру в «Металісті 1925» і вже відзначився результативною передачею в контрольному матчі з авангардівцями із Краматорська, який завершився звитягою слобожан – 2:1. До речі, свого часу Гегедошу вже доводилося захищати спортивну честь Харкова, виступаючи за тодішній «Металіст».

Відзначимо, що цими днями в Туреччині дислокується більшість команд чільної групи. Дуже вимогливо ставиться до проведення спарингів лідер – «Рух». Зрештою, це й не випадково, у галичан нині дуже гостра конкуренція за місце у стартовому складі, й усім кортить продемонструвати свої кращі якості. Після нічиєї з молдавським «Шерифом» підопічні Юрія Бакалова здолали опір «Кольдинга» з Данії – 2:0 та латвійського «Тукумса» – 1:0. Черговим новобранцем «Руху» став грузинський легіонер Раті Ардазішвілі із тбіліського «Локомотива».

Свій перший спаринг у Туреччині провели й футболісти «Оболоні-Бровар», які взяли гору над словацьким «Татраном» (1:0) завдяки влучному удару Ігоря Мединського.

А от «Чорноморцю» в Туреччині ніяк не вдається досягти позитивного результату. У черговому протистоянні підопічні Остапа Маркевича поступилися польській «Сталі» (Мелець) – 1:2. Одесити відчутно оновили склад, і їм ще бракує зіграності.

Футболісти «Прикарпаття» до Туреччини вирушать 2 березня. А поки що вони виграли в черговому спарингу в чернівецької «Буковини» – 1:0, на черзі – поєдинок із лідером групи «А» другої ліги, тернопільською «Нивою». Керманич Володимир Ковалюк продовжує робити ставку тільки на вихованців івано-франківського футболу. Ще двома новачками «Прикарпаття» стали Олег Павлюк та Андрій Вацеба. Останній, до речі, минулого року грав у Швеції.

25 лютого 2020 13:44







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 1-й тур. ТОП-5 голів

 

27 березня 2024 11:00

Перша ліга, 18-й тур. ТОП-5 голів

 

30 листопада 2023 11:30

Перша ліга, 17-й тур. ТОП-5 голів

 

22 листопада 2023 09:00