Сьогодні 16 квітня 2024 р.

Сикорский: «Верес» способен на равных противостоять клубам УПЛ»

Дев’ятнадцять матчів, шість забитих м’ячів та дві результативні передачі. З такими особистими показниками завершив першу частину сезону форвард «Вереса» Ігор Сікорський. Вихованець київської школи футболу за півроку у Рівному забив практично стільки ж – скільки за увесь час перебування в одному із своїх попередніх клубів, алчевській «Сталі».

– Ігоре, які враження залишилися від першої частини сезону?
– Прекрасні! Ми пішли на канікули на другій позиції у турнірній таблиці Першої ліги. Нас підтримують вболівальники. На кожному домашньому матчі вони створювали неймовірну атмосферу. Це дуже приємно. Прекрасна атмосфера і в команді. У нас підібрався дуже хороший і по-справжньому дружній колектив. Востаннє настільки своїм я відчував себе в команді, коли виступав за алчевську «Сталь».

– НК «Верес» твій шостий професіональний клуб у кар’єрі. Чи можеш порівняти його із тією ж «Сталлю», чи «Миколаєвом»?
– Рівне мені чимось нагадує Алчевськ. Там теж була дуже сильна команда, яка завжди перебувала серед лідерів Першої ліги, боролася за найвищі місця. Схожі задачі ставить перед собою і «Верес». У побудові та ставленні до процесу тренувань Володимир Іванович Мазяр мені нагадує Анатолія Івановича Волобуєва, з яким я тривалий час працював в Алчевську. Та й характерами вони схожі. Харизматичні тренери-мотиватори.

– Нинішній сезон у «Вересі» ти починав як гравець основи, а потім виходив здебільшого на заміну. Як вважаєш, чому?
– Ну я ж не один граю в команді. В нас є багато хороших нападників. Дмитро Козьбан та Михайло Сергійчук наприкінці першої частини сезону були у дуже хорошій формі, тому й грали більше. Це футбол. А у футболі конкуренція – це хороша річ, яка мотивує і змушує тебе більше працювати над собою. Це нормальні речі, тому ніяких образ бути не може.

– Чи очікував на старті сезону, що на зимові канікули команда піде на другій позиції у турнірній таблиці?
– Так. Очікував і був майже впевнений, що принаймні друге місце буде нашим. Влітку в команді зібралися дуже хороші футболісти. Можливо, навіть, найкращі у Першій лізі. Тому ще на зборах ми розуміли, що нам під силу обіграти будь-якого суперника.

– Як вважаєш, цій команді під силу пробитися до УПЛ вже у нинішньому сезоні?
– Звичайно. Я в цьому впевнений. Нам під силу не лише пробитися до УПЛ, а й на рівних грати там із більшістю команд. Вважаю, що зараз «Верес» не загубився б в еліті і міг би претендувати на тверде місце у середині турнірної таблиці. І це, навіть, без кадрового підсилення.

– У першій частині сезону на твоєму рахунку 6 м’ячів. У попередньому клубі, МФК «Миколаїв», ти забив 7 за увесь чемпіонат. Ще раніше, за «Сталь», вісім упродовж декількох сезонів. Як оцінюєш нинішній показник результативності?
– Влітку я ставив собі за мету забити щонайменше 7 голів у першій частині сезону. Тому, маю сказати, що трохи не дотягнув до запланованого результату. Не реалізував декілька дуже хороших шансів. Над цим треба працювати і навесні намагатимуся забивати частіше.

– Як тобі місто Рівне?
– Місто – хороше. Але я проживаю на базі і дуже рідко випадає нагода щось подивитися, чи десь прогулятися.

– Що можеш сказати про рівненських уболівальників, атмосферу на стадіоні?
– Атмосферу на стадіоні вважаю шикарною! В нас чудові вболівальники. На матчі команд Прем’єр-ліги не збирається такої кількості людей, як на рівненському «Авангарді».

– Якось чув, що вболівальники на трибунах порівнювали тебе зі Златаном Ібрагімовичем. Мабуть, за антропометричні дані. Як ставишся до таких порівнянь?
– Нормально. Кому як подобається – з тими футболістами хай і порівнюють. Хоча, мій кумир дитинства – це Алессандро Дель Пьєро.

– Де проводиш відпустку?
– Відпочиваю у Києві з родиною. Їхати кудись закордон не збираюся. Хочу якомога більше часу присвятити рідним.

22 грудня 2016 17:31







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 4-й тур. ТОП-5 голів

 

16 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 3-й тур. ТОП-5 голів

 

10 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 2-й тур. ТОП-5 голів

 

03 квітня 2024 17:16