Сьогодні 29 березня 2024 р.

Первая лига. Анонс матчей 5-го тура

17 серпня

МФК «Миколаїв» – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) 1:0

18 серпня

17:00. Харків. «Сонячний»
«Зірка» (Кропивницький) – «Кобра» (Харків)
Не відбудеться через зняття команди ФК «Кобра» зі змагань

18:00. с.Ковалівка. «Колос»
«Колос» (Ковалівка) – «Авангард» (Краматорськ)
Арбітр:
Костянтин Труханов (Харків)
Дискваліфікований: Роман Мірошник (Авангард)

Ковалівська команда повернулася з перемогою з Івано-Франківська – пізній штрафний від Гавриша дозволив мінімально переграти «Прикарпаття». Для підопічних Руслана Костишина це четвертий поспіль матч у новому сезоні без поразок та пропущених м’ячів (аналогічне досягнення лишається тільки у волинян).

У той же час, «Авангард» у минулому турі поступився лучанам. Складається незвична ситуація, коли краматорська команда абсолютну більшість очок набрала в гостях – 6 із 7-ми.

Цікавий історичний факт: «Колос» ще ніколи не програвав «Авангарду» (+3=1-0), однак при цьому краматорці в новому сезоні в гостях очок іще не втрачали.

18:00. Горішні Плавні. СК «Юність»
«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Балкани» (Зоря)
Арбітр:
Роман Блавацький (Львів)
Дискваліфіковані: немає

У минулому сезоні, коли й розпочалася їхня історія протистоянь, обидві команди здобули по одній мінімальній перемозі. Наразі ж успішніше йдуть справи у «Балкан»: 7 очок після 4 турів, у минулому – вольова домашня над «Рухом» (2:1).

«Гірник-Спорт» оговтався після поразки 0:6 від СК «Дніпро-1», далі вигравши в оболонців. Минулий тур горішньоплавненський клуб пропускав через неявку харківської «Кобри».

18:00. Волочиськ. «Юність»
«Агробізнес» (Волочиськ) – «Дніпро-1» (Дніпро)
Арбітр:
Іван Бондар (Київ)
Дискваліфіковані: немає

Ще на початку літа ці суперники розігрували між собою друголігове абсолютне чемпіонство – гол Семенця на НСК «Олімпійський» приніс золоті медалі «Агробізнесу».

Щоправда, на новому рівні значно успішніше стартував СК «Дніпро-1», який здобув три перемоги поспіль, аж поки в минулому турі не поступився ще одному давно знайомому супернику – «Металісту 1925».

У той же час, мотивація господарів буде взагалі величезною. До цих пір «Агробізнес» не знає перемог у Першій лізі (таких команд у сезоні поки що тільки три), тому Волочиськ чекатиме переконливої гри від своїх улюбленців.

«Двоє амбітних дебютантів Першої ліги – це свідчення того, що змагання зростають, – вважає прес-аташе ПФЛ Анатолій Янголь. – Добре укомплектовані, з низкою цікавих футболістів, вони по-різному йшли до свого успіху, однак всього за рік у професіональному футболі підвищилися у класі. Тож їхня очна зустріч – це ще й випробування клубних стратегій, певна віха в житті двох колективів».

18:00. Луцьк. «Авангард»
«Волинь» (Луцьк) – ПФК «Суми»
Арбітр:
Юрій Іванов (Донецьк)
Дискваліфіковані: немає

Минулого сезону ці два клуби боролися за виживання й синхронно зберегли місце у Першій лізі. Однак вийшло так, що в новий сезон «Волинь» увійшла більш посиленою, тому нині одноосібно лідирує в турнірній таблиці.

Оновлена команда вже стала іншою, ніж у минулому сезоні, тому чекатиме на нагоду взяти реванш в умовно виїзному матчі минулого чемпіонату (мінімальна поразка в Луцьку, де господарями були сумчани).

Справжнім героєм першого місяця нового сезону є правий півзахисник «Волині» Денис Кожанов. Дворазовий переможець Першої ліги у складі «Севастополя» та «Маріуполя» Денис Кожанов. У чотирьох турах у його активі 4 голи та 2 гольові передачі. Чи продовжиться його результативна серія – це також одне з головних запитань напередодні зустрічі.

18:30. Винники. Стадіон імена Богдана Маркевича
«Рух» (Винники) – «Інгулець» (Петрове)
Арбітр:
Владислав Дорош (Київ)
Дискваліфіковані: немає-немає

Два клуби, які являють собою успішний приклад прогресу: починали з аматорського рівня, стрімко увірвалися на професіональний, а потім за один рік досягли Першої ліги.

Нині справедливо називаються у числі претендентів на найвищі місця, але при цьому мають причини бути невдоволеними стартом. Обидві команди вже втратили деякі важливі очки. «Інгулець»лише в минулому турі здобув першу перемогу (2:0 над «Миколаєвом»), «Рух» же втратив перевагу й поступився в гостях «Балканам».

Маючи по 4 очки, обидві команди можуть зробити ривок із нижньої частини таблиці, але для цього їм треба вигравати. 

19:00. Харків. «Металіст Арена»
«Металіст 1925» (Харків) – «Оболонь Бровар» (Київ)
Арбітр:
Юрій Можаровський (Львів)
Дискваліфіковані: немає

Закриє тур пара харків’ян та киян. Обидві команди у гарному настрої – «Металіст 1925» на виїзді обіграв СК «Дніпро-1», головний тренер Сергій Валяєв став найкращим серед колег в турі, захисник Дмитро Поспєлов – героєм туру.

Резонансні заяви Сергія Валяєва на післяматчевій прес-конференції викликали чимале обговорення, втім, на клубному зібранні напередодні туру «Металіст 1925» засвідчив свою єдність, тож тепер продовжує рухатися до своєї мети.

«Оболонь-Бровар» здобула першу перемогу в сезоні, завдяки голу Олега Слободяна здолавши «Зірку». Команда мало забиває, але й мало пропускає. Тому спробує нав’язати боротьбу харків’янам, які вдало й переможно грають на своєму полі.

18 серпня 2018 10:47







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 1-й тур. ТОП-5 голів

 

27 березня 2024 11:00

Перша ліга, 18-й тур. ТОП-5 голів

 

30 листопада 2023 11:30

Перша ліга, 17-й тур. ТОП-5 голів

 

22 листопада 2023 09:00