Сьогодні 29 березня 2024 р.

Первая лига. Анонс матчей 4-го тура

Матч «Геліос» – «Арсенал» – стане центральним у четвертому змагань ПФЛ.

05 серпня 2017 рік. 17:00. м.Винники. Стадіон ім. Б.Маркевича
«Рух» (Винники) – «Балкани» (Зоря)
Арбітр – Віктор Арановський (Київ)
Дискваліфіковані: немає-немає

Ці дві команди минулого року вели боротьбу за медалі другої ліги та підвищення у класі. «Рух» пройшов у першу лігу напряму – як віце-чемпіон, а от «Балкани» змушені були грати в плей-оф – і хоча програли «Сумам», але пройшли в першу лігу, замінивши там «Дніпро», який опинився у другій.

Винниківський матч – одне із важливих випробувань для обох команд на шляху адаптації у першій лізі. Нагадаємо, «Рух» зазнав три поразки поспіль – від «Гірника-Спорт» (у чемпіонаті та кубку) та від «Десни» (у минулому турі). «Балкани» вже два матчі поспіль грають внічию в чемпіонаті, та й взагалі ще очікують першої перемоги на новому рівні.

У минулому сезоні двоє суперників, які змагаються одне з одним ще з аматорського рівня, двічі перетиналися у другій лізі. У Винниках виграли господарі – 2:1 (на голи Бідловського та Козловського відповів Райчев), у Зорі була зафіксована нічия 1:1 (за господарів забив Урсуленко, за гостей – Іванов, який завершив виступи на професіональному рівні).

Цікава деталь: напередодні візиту зорянців «Рух» доукомплектувався екс-півзахисником «Волині» Олександром Чепелюком. Його дебют можливий і у матчі з «Балканами».

05 серпня 2017 рік. 17:00. м.Горішні Плавні. СК «Юність»
«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) – «Десна» (Чернігів)
Арбітр – Євген Петренко (Одеса)
Дискваліфіковані: немає-Зозуля

Минулого сезону «Десна» двічі здолала горішньоплавненців (5:2 на виїзді, 2:0 у Києві), та й за самим статусом стоїть значно вище як віце-чемпіон другої ліги.

Утім, «Гірник-Спорт» – небезпечний суперник. Пучков будує гру своєї команди на атакувальному началі. Завдяки цьому їм вдалося здобути дві поспіль яскраві перемоги над «Рухом». До того ж, свої домашні матчі цього сезону команда гірників до цього матчу програвала з мінімальним рахунком. Вочевидь, додатковою мотивацією для горішньоплевненців буде перервати невдачі на своєму полі.

«Десна» за останній рік утвердилася в ролі однієї з найнебезпечніших виїзних команд (не маючи змоги грати вдома, вона навчилася однаково потужно грати на різних стадіонах). Але якраз виїзд на Полтавщину вона згадує з неприємністю – вже цього сезону чернігівці програли ФК «Полтава» (який, до речі, перегравав і «Гірник-Спорт»).

Амбіції гостей лишаються великими, від першого місця їх відділяє всього одне очко, тож «Десна» спробує продовжити переможну серію в протистоянні з «Гірником-Спорт», тим більше, що матч минулого туру проти «Руху» показав, що команда в хорошій формі.

05 серпня 2017 рік. 17:00. м.Харків. «Геліос-Арена»
«Геліос» (Харків) – «Арсенал-Київ»
Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)
Дискваліфіковані: немає-немає

Харків’яни одноосібно лідирують за підсумками трьох турів – утім, «Арсенал» є їхнім найближчим переслідувачем. Тож нас очікує Матч туру, в якому «Геліос» буде відстоювати своє перше місце проти команди, яка також ще не програвала цього сезону.

Нагадаємо, «сонячні» в минулому турі виграли в гостях у «Жемчужини» завдяки диво-голу Скоблова, у той же час, «Арсенал» вдома здолав «Інгулець», який до того претендував на одноосібне лідерство й ішов без поразок.

Минулого сезону нинішні суперники обмінялися мінімальними домашніми перемогами: у Борисполі все вирішив на користь «Арсеналу» ранній гол Пилипенка, у Харкові С.Кравченко після перерви схилив шальки терезів на користь «Геліосу». Що цікаво, саме ці особистості є лідерами своїх команд і в новому сезоні.

05 серпня 2017 рік. 17:00. м.Полтава. Стадіон «Локомотив»
«Полтава» – «Авангард» (Краматорськ)
Арбітр – Олександр Афанасьєв (Харків)
Дискваліфіковані: немає-немає

Нас очікує досить цікавий матч. Полтавська команда, навіть попри нічию з «Балканами» у минулому турі, може вважати свій першоліговий старт дуже успішним. Із 7 очками ФК «Полтава» розділяє з «Десною» 2-3 місця й за певних обставин може замахнутися навіть на одноосібне лідерство.

Для цього треба обігрувати «Авангард», який провалив початок сезону, однак за останній тиждень здобув дві перемоги – у кубку над «Миколаєвом» та у чемпіонаті над «Волинню».

Що цікаво, минулого сезону краматорці двічі обігрували полтавців з мінімальним рахунком завдяки голам Собка та Агапова. І саме з перевагою в один м’яч вони перегравали своїх останніх суперників. Команда Безсмертного також славиться прагматизмом, тож спробує знайти протидію авангардівцям.

05 серпня 2017 рік. 18:00. м.Миколаїв. Центральний міський стадіон
МФК «Миколаїв» – «Нафтовик-Укрнафта»
Арбітр – Дмитро Денисюк (Київська обл.)
Дискваліфіковані: немає-немає

Миколаївці в минулому турі реабілітувалися за краматорську кубкову поразку, здолавши «Черкаський Дніпро» на його полі. «Нафтовик-Укрнафта» вдома зіграв внічию з «Оболонню-Бровар». Наразі, поки зберігається щільність в турнірній таблиці, охтирчани обганяють найближчих суперників лише на одне очко.

«Корабели» вирівнялися після невдалого старту й змогли здолати молодих черкасців. До того ж, господарі ще не завершили комплектацію й сподіваються на поповнення. Свого нинішнього суперника вони очікують з нетерпінням.

Минулого сезону «Нафтовик-Укрнафта» виграв у Миколаєві з крупним рахунком 3:0, після чого здолав їх удома з мінімальним рахунком. І хоча трьох із чотирьох авторів голів уже нема в охтирській команді, протистояння буде принциповим.

05 серпня 2017 рік. 18:00. с.Ковалівка, Київська область. Стадіон «Колос»
«Колос» (Ковалівка) – «Кремінь» (Кременчуг)
Арбітр – Дмитро Кривушкін (Харків)
Дискваліфіковані: немає-немає

«Колос» востаннє перетинався з кременчужцями ще позаминулого сезону – коли, будучи дебютантом професіональних змагань, у підсумку відразу ж став чемпіоном другої ліги.

У Кременчуку «Колос» виграв 3:1, з аналогічним рахунком тоді здолав «Кремінь» і вдома. Наразі, після перемоги над «Гірником-Спорт», «Колос» з особливим налаштуванням очікує чергового гостя із Полтавщини.

Нагадаємо, «Кремінь» стартував невдало, однак у минулому турі набрав перші очки, здолавши в гостях «Суми». А до того сумчани встигли відібрати важливі очки у кількох маститих суперників, серед яких і «Колос»…

05 серпня 2017 рік. 19:00. смт.Петрове. «Інгулець»
«Інгулець» (Петрове) – «Черкаський Дніпро»
Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)
Дискваліфіковані: немає-немає

Після прикрої поразки у Щасливому від «Арсеналу» «Інгулець» відступив на 4-5 місця, однак вдома ця команда особливо небезпечна, тому спробує продовжити успішну серію на своєму полі й у матчі з омолодженими черкасцями.

Гості стартували навіть краще, ніж очікувалося, однак зазнали минулого туру поразки від «Миколаєва» вдома. Загалом, маючи талановитих, але малодосвідчених гравців, команда Кирилюка постала досить бойовитою. Але для клубу найголовніше, щоб до нього повернулися обличчям місцева влада й бізнес – і тоді будуть можливості для подальшого розвитку.

У минулому чемпіонаті, маючи більш досвідчених гравців, «Черкаський Дніпро» все одно не зміг завдати поразки «Інгульцю», який дебютував у першій лізі. 1:1 на виїзді й 0:2 вдома. Чи зможуть реабілітуватися черкасці? Чи продовжить гонитву за лідерством «Інгулець»? Відповіді на ці питання дасть гра.

05 серпня 2017 рік. 19:30. м.Київ. «Оболонь Арена»
«Оболонь-Бровар» (Київ) – «Суми»
Арбітр – Юрій Іванов (Донецька обл.)
Дискваліфіковані: немає-немає

Оболонці минулого туру розділили очки з іншою командою із Сумщини – «Нафтовиком-Укрнафтою». Сумська ж команда вдома поступилася «Кременю». Утім, досить досвідчений колектив під керівництвом Близнюка спробує застосувати виїзну модель у столиці. Якщо це вдасться, то гості спробують нав’язати боротьбу й «пивоварам», як це у них вийшло, скажімо, в Охтирці чи Ковалівці.
Однак «Оболонь-Бровар» має свої користі. Влітку тренерський штаб підгледів цікавих гравців для посилення, і вони вже виправдовують сподівання. Хоча столичний клуб вилетів із кубка в серії пенальті з «Геліосом», він спробує однозначно нав’язати боротьбу у першій лізі цього сезону. Й «Суми» – один із кроків на цьому шляху.

Минулого сезону під керівництвом інших тренерів ПФК «Суми» поступилися у Києві оболонцям, але дома звели матч до нічиєї. Свого часу сумчани й обігрували киян. Чи вдасться цього разу створити іще одну сенсацію?

5 серпня 2017 11:19







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 1-й тур. ТОП-5 голів

 

27 березня 2024 11:00

Перша ліга, 18-й тур. ТОП-5 голів

 

30 листопада 2023 11:30

Перша ліга, 17-й тур. ТОП-5 голів

 

22 листопада 2023 09:00