Сьогодні 28 березня 2024 р.

Первая лига. Анонс матчей 8-го тура

У четвер у першій лізі відбудеться черговий восьмий тур змагань ПФЛ. Проведення матчів у будні дні зумовлені великою кількістю команд у першій лізі, тому, щоб закінчити осінню частину раншіе, було ухвалено рішення проводити матчі не у вік-енд. Жодних проблем із цим не має виникнути, адже матчі єврокубків та національних збірних команд також проводяться серед тижня.

08 вересня 2016 рік. 17:00. м.Бориспіль. Стадіон «Колос»
«Арсенал-Київ» – «Геліос»
Арбітр – Віталій Романов (Дніпро)
Дискваліфіковані: Есеола – немає

Столичний «Арсенал-Київ» у складній ситуації – без дискваліфікованого Адерінсоли Есеоли, основного форварда й бомбардира, він має приймати «Геліос», який набрав дуже хорошу ходу.

Харків’яни, нагадаємо, не знають поразок від початку чемпіонату (тільки вони, «Іллічівець» та «Черкаський Дніпро» ще не програвали в новому сезоні першої ліги). Останні три свої зустрічі «сонячні» виграли. Більше трьох матчів вони навіть не пропускають м’ячів у свої ворота.

Утім, київська команда під керівництвом Сергія Литовченка ще з друголігових часів довела, що уміє налаштуватися на фаворитів. У цьому значенні підопічним харків’янина Сергія Сізіхіна буде складно, тож матч середняка та другої команди дивізіону на даний момент буде не таким простим, як це може здаватися.

08 вересня 2016 рік. 17:00. м.Полтава. Стадіон «Локомотив»
«Полтава» – «Черкаський Дніпро»
Арбітр – Денис Шурман (Київська обл.)
Дискваліфіковані: немає – немає

У полтавській команді назріли зміни – в останньому матчі в Охтирці на тренерській лаві не було помічено головного тренера Анатолія Безсмертного, і, за наявною у ЗМІ інформацією, клуб має намір визначитися з новим наставником.

У гості до них прибуває срібний призер першої ліги 2015/16 «Черкаський Дніпро», який в минулому турі переграв «Арсенал-Київ» й трішки покращив як своє турнірне положення, так і настрій команди, її бойовий дух.

Полтава – особливе місто для черкасців, адже саме тут наприкінці минулого сезону вони оформили свій фініш на другому місці. До того ж, у складі обох команд є гравці, які виступали і за один, і за другий клуби. Відзначимо хавбека Максима Лісового – корінного черкасця, який повернувся із «Дніпра» в ФК «Полтава» цього літа.

08 вересня 2016 рік. 17:00. м.Маріуполь. «Іллічівець».
«Іллічівець» – «Миколаїв
Арбітр – Олексій Деревинський (Київ)
Дискваліфіковані: немає – немає

Нездоланний лідер, який не втрачає очок і має видатну переможну серію, яка започаткована ще минулого сезону, чекає в гості МФК «Миколаїв» – справжню «грозу авторитетів».

Річ у тім, що «корабели» з року в рік ухитряються позбавляти очок фаворитів, і рідко хто із медалістів уникає втрат у матчах з підопічними Руслана Забранського. Тим більше, наприкінці трансферного вікна МФК «Миколаїв» дочекався посилення – тож ми маємо право сподіватися на те, що гості, як мінімум, дадуть бій маріупольцям.

Минулого сезону, до речі, МФК «Миколаїв» так і не поступився маріупольцям і навіть не пропустив від них жодного м’яча – 4:0 вдома і 0:0 на виїзді. Було це, щоправда, ще при тренерстві Валерія Кривенцова, але з того часу в складі команди лишилося багато тих, хто пам’ятає важкі матчі з «корабелами».

Азовці не уникнули втрат – хтозна, чи встигне відновитися до матчу той же форвард Міщенко, який травмувався по ходу минулого туру. Однак кадровий потенціал «Іллічівця» настільки високий, що в розпорядженні Олександра Севидова є низка гравців, які готові вийти у складі – і не лише у заявці першої клубної команди.

08 вересня 2016 рік. 17:00. м.Стрий. Стадіон «Сокіл»
«Скала» – «Тернопіль»
Арбітр – Дмитро Кривушкін (Черкаси)
Дискваліфіковані: Бондаренко – немає

«Скала» ніяк не може зачепитися за результат – в минулому турі команда на останніх хвилинах пропустила вирішальний м’яч у Рівному, хоча «Верес» навряд чи може сказати, що це була легка перемога. До того була крупна домашня поразка від «Буковини».

Черговий візит західноукраїнських суперників обнадіює – ФК «Тернопіль» розташувався на останньому місці й лишається єдиним клубом, який все ще не вигравав у поточному сезоні. Утім, у господарів є свої проблеми: дискваліфіковано провідного центрбека Валерія Бондаренка, не від хорошого життя, напевно, в минулому турі опинилися в запасі й такі важливі гравці, як Василь Цюцюра чи Дмитро Скакун.

08 вересня 2016 рік. 17:00. м.Горішні Плавні. Стадіон СК «Юность».
«Гірник-Спорт» – «Верес»
Арбітр – Юрій Фощій (Черкаси)
Дискваліфіковані: Пернацький – немає

Уже чотири тури не може виграти «Гірник-Спорт», хоча й не скажеш, що програє свої матчі безнадійно чи в одні ворота. Тож навіть без дискваліфікованого Пернацького завданням господарів буде чіплятися за очки.

Утім, в гості їде амбітний «Верес», який володіє надзвичайно сильним складом з особливо небезпечною групою атаки. Промовисті цифри: «Гірник-Спорт» пропустив м’ячів майже стільки ж, як рівняни забили.

08 вересня 2016 рік. 17:30. м.Краматорськ. «Авангард».
«Авангард» – «Суми»
Арбітр – Сергій Скрипак (Київська обл..)
Дискваліфіковані: немає – немає

Краматорська команда приємно дивує після домашньої перемоги над ФК «Тернопіль» із легендарним уже «голом-скорпіоном» «Авангард» відібрав  очки у ковалівців. Причому, «Колос» «горів» у два м’ячі на своєму полі й так не зумів виграти, хоча відігрався й навіть бив пенальті.

Що ж стосується сумчан, то вони програли останні три свої зустрічі, а виграти не можуть взагалі цілий місяць. З 2012 року, відколи суперники грають між собою, жоден матч «Авангарду» й «Сум» не обійшовся без голів.

Це обіцяє нам цікаве й напружене протистояння.

08 вересня 2016 рік. 18:00. смт.Петрове. Стадіон «Інгулець»
«Інгулець» – «Буковина»
Арбітр – Олександр Павлюк (Львів)
Дискваліфіковані: немає – немає

«Інгулець» оголосив про призначення Сергія Лавриненка головним тренером і про дозаявку кількох новачків. Клуб, маючи три склади (перша ліга, друга ліга та аматори), міцно стоїть на ногах і має чудовий підбір гравців.

Лавриненко, нагадаємо, привів «Зірку» до перемоги у першій лізі, а «Інгулець-2» наразі лідирує в другій лізі. Тож від основної команди очікують таких же гучних перемог і хороших результатів. Якщо у Харкові, коли петрівці поступилися «Геліосу», Лавриненко знаходився на трибунах і ще вивчав гру нового для себе колективу, то в цьому турі можемо побачити вже дещо інший «Інгулець».

Щоправда, суперники, які їдуть на Кіровоградщину, перебувають в чудовій формі. «Буковина» спершу розгромила в гостях «Скалу», а потім удома справилася з «Гірником-Спорт». Не буде перебільшенням сказати, що ці «сухі» перемоги свідчать про турнірний підйом підопічних Сергія Шищенка.

08 вересня 2016 рік. 18:30. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена»
«Оболонь-Бровар» – «Нафтовик-Укрнафта»
Арбітр – Олександр Шандор (Львів)
Дискваліфіковані: немає – немає

«Оболонь-Бровар» останнім часом не радує результатами. Після вольової перемоги над сумчанами команда вдома поступилася «Іллічівцю», а на виїзді – «Миколаєву».

А ось «Нафтовик-Укрнафта», навпаки, в минулому турі розібрався в красивому стилі з ФК «Полтава». До слова, це вже другий візит охтирців на «Оболонь-Арену» в поточному сезоні: матч проти «Десни» вони тут програли, побачимо, як буде з самими господарями.

09 вересня 2016 рік. 17:00. м.Харків. Стадіон «Сонячний».
«Десна» – «Колос»
Арбітр – Віктор Копієвський (Кропивницький)
Дискваліфіковані: немає – немає

Вкотре «Десна» грає за межами Чернігова, утім, в Харкові вона вже прижилася й навіть почала здобувати тут очки. Загалом, підопічні Олександра Рябоконя в хорошій формі. Відібравши очки в самого «Вереса», вони здолали ФК «Тернопіль» на його полі. Їхня безпрограшна серія складає вже чотири тури.

«Колос», у свою чергу, невдоволений минулим туром, коли на своєму полі заледве не програв «Авангарду». А «Десну» ковалівці знають чудово, адже регулярно грають проти неї на зимових турнірах та в контрольних матчах.

Команди мають по 14 очок і розділяють 4-5 місця. За турнірним рейтингом це буде однозначно центральний матч 8-го туру, й ми з великим інтересом простежимо за ним – як і конкуренти «сіверян» та «колосівців».

8 вересня 2016 09:08







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 1-й тур. ТОП-5 голів

 

27 березня 2024 11:00

Перша ліга, 18-й тур. ТОП-5 голів

 

30 листопада 2023 11:30

Перша ліга, 17-й тур. ТОП-5 голів

 

22 листопада 2023 09:00