Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Павло Яковенко: іменитий і харизматичний

Прес-служба ПФЛ згадує найбільш характерні особливості легендарного Павла Яковенка, який сьогодні виграв дебютний матч на чолі київської «Оболоні» (у «Агробізнеса» – 1:0).

Досвід
– За плечима Павла Олександровича величезний досвід. І хоча останні вісім років він не займався практичною діяльністю, перебував у так званій творчій відпустці, однак ніхто не заперечуватиме, що йому є чим здивувати. Просто так не запрошують до молодіжної збірної України та не довіряють створити експериментальну Академію з юних вихованців, з яких «вистрелили» ледь не всі вихованці. Прізвища Мілевського чи Алієва чого варті.

Ім'я
– Павло Яковенко – гучне і'мя. Це бренд. Його поява на чолі «Оболоні» додасть нових фарб і певного колориту Першій лізі, приверне увагу до змагань ще більшої аудиторії. До того ж він працюватиме разом і зі ще однією легендою – Геннадієм Литовченком. Адже прихильників таланту цих яскравих гравців, а тепер уже тренерів, вистачає.

Поштовх
– Київський клуб отримає новий поштовх з приходом 55-річного фахівця. До цього часу «пивовари» здебільшого опиралася на власні кадри, здебільшого колишніх футболістів клубу. Тепер до нових успіхів команду поведе іменитий фахівець, командам якого притаманні залізна дисципліна, добра фізична підготовка і характерна гра. Хоч і народився Павло Олександрович у Нікополі, але у 18 років переїхав до Києва, де й живе останніх майже 40 років. Чим не київське серце у фахівця?

Єврокубок
– Він – єдиний тренер Першої ліги, який ще гравцем вигравав євротрофей. З київським «Динамо» у 1986 році здобув Кубок кубків УЄФА. А взагалі у його ігровій колекції понад десяток різних нагород. Найбільш гучні його тренерські успіхи пов’язані з молодіжним та юнацьким футболом – тож робота з «Оболонню» є певним викликом для знаного фахівця.

Єдиний
– Яковенко – єдиний чинний тренер, що працював у Першій лізі ще на початку 90-х. Його бойове хрещення відбулося в далекому 1994 році, коли він повернувся у рідний Нікополь і очолив місцевий «Металург», який доволі успішно тренував два сезони.

21 жовтня 2020 16:52







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 4-й тур. ТОП-5 голів

 

16 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 3-й тур. ТОП-5 голів

 

10 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 2-й тур. ТОП-5 голів

 

03 квітня 2024 17:16