Сьогодні 29 березня 2024 р.

Первая лига, 19-й тур. Анонс матчей

Сьогодні стартує передостанній тур осінньої частини сезону. Господарі, за виключенням «Буковини», проводять свої заключні домашні матчі цьогоріч. Тож усі спробують подарувати своїм уболівальникам позитивні емоції.

13 листопада 2016 рік. 13:00. м.Полтава. «Локомотив».
«Полтава» – «Арсенал-Київ»
Арбітр
– Дмитро Бондаренко (Одеса)
Перше коло – 1:0
Дискваліфіковані: немає – Майданевич, Гетьман

9-11 місця розділяють нині ці дві команди, маючи порівну очок (по 23). І настрій їхній не найкращий – що стимулює грати на максимум у цій грі. Нагадаємо, «Полтава» програла два матчі поспіль (0:4 від «Гірника-Спорт» і 0:1 від «Інгульця»), не зумівши забити.

«Арсенал-Київ» не втримав перемогу, граючи гостьовий матч із «Сумами» на рідному полі в Борисполі, а до того поступився тому ж «Інгульцю». Причому, від минулого туру залишився ще й неприємний спогад у вигляді двох вилучень, і оборона киян послабиться відсутністю Гетьмана й Майданевича.

Цікава обставина – «Полтава» значно краще грає вдома, а «Арсенал-Київ» – в гостях. Тобто, за самим стилем, манерою гри ці суперники незручні одне для одного. І турнірна вага зустрічі дуже велика. Господарі потребують перемоги в заключному домашньому матчі року, гості ж хочуть поквитатися за домашню поразку в першому колі (автором голу став, до речі, екс-арсеналівець Кушніренко).

13 листопада 2016 рік. 14:30. м.Київ. «Оболонь-Арена».
«Оболонь-Бровар» – «Інгулець»
Арбітр
– Олександр Омельченко (Слов’янськ)
Перше коло – 1:0
Дискваліфіковані: немає – Сітчінава, Шарко

Обидві команди минулого сезону завоювали бронзові медалі, тільки «Оболонь-Бровар» у першій лізі, а «Інгулець» – у другій. Якщо на старті сезону киянам краще давалися результати (зокрема, вони виграли й у петровської команди), то пізніше вони втрапили в піке.

Зате в минулому турі «Оболонь-Бровар» з численними кадровими втратами зуміла обіграти «Гірник-Спорт», який набрав хороший хід. Виграв свій минулий матч і «Інгулець», завдавши поразки непростому супернику – «Полтаві».

Утім, є дві обставини. В гостях петровська команда виступає гірше, ніж удома, а ще вона не дорахується дискваліфікованих Сітчінави та Шарка – гравців основи, важливих діячів групи атаки.

13 листопада 2016 рік. 14:00. м.Миколаїв. Центральний міський стадіон.
«Миколаїв» – «Скала»
Арбітр
– Юрій Фощій (Черкаси)
Перше коло – 0:0
Дискваліфіковані: Момот, Сартина – Стасишин, Бровко, Максимович, Клименко

Два останніх тури «Миколаїв» провів на виїзді, програвши обидва матчі. Щоб поліпшити настрій фанів та турнірне положення, у новачків першої ліги господарям бажано вигравати.

Утім, «Скала» знаходиться на відстані двох місць і двох очок. Вона не вигравала п’ять матчів, за цей час лише двічі уникнувши поразок. Мотивація гостей буде безмежною, як і бажання відірватися від небезпечної зони.

Єдине, що турбує тренерів – суттєві дискваліфікації. Кадрова ситуація у команд тривожна. У гостей взагалі відразу четверо виконавців ослаблять кожну із польових ланок.

13 листопада 2016 рік. 14:00. м.Охтирка. Стадіон «Нафтовик».
«Нафтовик-Укрнафта» – «Десна»
Арбітр
– Микола Кривоносов (Київ)
Перше коло – 0:1
Дискваліфіковані: немає – немає

Дві команди із півночі підняли планку очікувань від своєї гри. «Нафтовик-Укрнафта» вразив у Кубку України, вибивши двох представників Прем’єр-ліги. «Десна», хоч і поступилася в серії післяматчевих пенальті «Дніпру», в чемпіонаті сягнула другого місця, яке, певно, захоче зберегти й на весну.

Тож інших завдань, аніж перемога, в обох команд бути не може. Господарі розлючені не лише двома виїзними поразками у «спайці» цього тижня, а й програшем чернігівцям у першому колі.

Гості, навпаки, мають хороший доробок, виграли три матчі поспіль і демонструють хорошу форму. Хто стане сильнішим за підсумком протистояння – побачимо. Результат матчу матиме важливе значення для всієї групи лідерів.

13 листопада 2016 рік. 14:00. м.Черкаси. КП «Центральний стадіон».
«Черкаський Дніпро» – «Авангард»
Арбітр
– Олександр Шандор (Львів)
Перше коло – 1:0
Дискваліфіковані: немає – немає

«Черкаський Дніпро» вдруге за сезон змінив керманича. Починала команда чемпіонат під проводом Столовицького, потім її очолив Кирилюк, а в матчі з «Авангардом» дебютує в якості «в.о.» Кобзар.

Звісно, цей факт додасть особливої мотивації господарям. Але треба застерегти їх від недооцінки суперника. «Авангард» чудово почувається в іграх із авторитетними суперниками, неодноразово дивував фахівців відбором очок у фаворитів сезону.

Врешті-решт, краматорська команда чудово почувається в гостях (4-е місце за виїзними матчами – чудовий показник, як для середняка). Тож матч буде непростим для обох команд, і інтрига в протистоянні однозначно є.

13 листопада 2016 рік. 14:00. м.Чернівці. КСОП «Буковина».
«Буковина» – «Тернопіль»
Арбітр
– Олексій Деревинський (Київ)
Перше коло – 2:0
Дискваліфіковані: немає – Шаповалов

Дві західноукраїнські команди мають право бути невдоволеними як останніми матчами, так і турнірним положенням. «Буковина» зазнала нищівної поразки в Рівному (1:5), «Тернопіль» вдома програв «Геліосу» з мінімальним рахунком.

Маючи 19 очок, чернівчани непевно почуваються на 12 місці, адже відразу кілька суперників на відстані однієї перемоги, і одна невдача може напередодні антракту відкинути «Буковину» далеко вниз – є ризик зимувати навіть у зоні вильоту.

Положення тернополян взагалі критичне. Вони ніяк не можуть покинути останнє місце, хоча за минулий місяць набрали немало очок і нібито постійно близькі до того, щоб скоротити неприємне відставання. До того ж, команда потерпає від травм, а минулий тур приніс ще й дискваліфікацію Шаповалова – а це біда для обмежених кадрових можливостей гостей.

Удома «Буковина» постарається розправитися з аутсайдером, щоб закріпитися на безпечній відстані від дна таблиці. На своєму полі команда Шищенка не програє вже чотири матчі, при цьому не пропускаючи (по дві перемоги й нічиї).

13 листопада 2016 рік. 14:00. м.Березне, Рівненська область. Стадіон «Колос».
«Верес» – «Суми»
Арбітр
– Олександр Павлюк (Київ)
Перше коло – 2:0
Дискваліфіковані: немає – Процишин

В минулому турі сумчани грали домашній матч в Борисполі, тепер рівняни прийматимуть їх не в рідному місті, а в Березному. Можна уявити собі ажіотаж в райцентрі, якому випало прийняти першоліговий матч. А «Верес» сподівається на не менш гарячу підтримку, ніж на рідному стадіоні. Й однозначно на кращої якості поле, адже своє зіпсоване погодою та серйозним навантаженням у чемпіонаті та кубку.

Сумчани останні три матчі завершили з однаковим рахунком – 1:1, і у всіх них вони були близькими до навіть кращих результатів. Утім, кадровий потенціал команди Кикотя обмежений, а тут ще й дискваліфікація основного крайнього захисника – Процишина.

«Верес» в минулому турі розгромив «Буковину». На своєму полі цього сезону він поступився лише прем’єр-ліговій «Ворсклі» і незмінно забиває вдома, що й не дивно при такій потужній атаці. Степанюк, до слова, очолив гонку бомбардирів – не менш небезпечні й Козьбан із Сергійчуком. У сумчан одна з найгірших оборон за статистикою пропущених м’ячів, тож для неї візит на Рівненщину буде серйозним випробуванням.

14 листопада 2016 рік. 14:00. м.Маріуполь. СК «Юність».
«Іллічівець» – «Гірник-Спорт»
Арбітр
– Володимир Новохатній (Київ)
Перше коло – 3:1
Дискваліфіковані: Насонов – немає

Лідер проекзаменує горішньоплавненців і заодно відіграє останній домашній матч року. Попри осічки з «Вересом» та «Десною», лідерство «Іллічівця» незаперечне, а кубковий успіх додається до списку добрих справ команди Севидова в 2016 році.

Гідно завершити напівсезон – завдання очевидне. Утім, є нюанси. Гості загалом вирівнялися й останнім часом демонструють кращі результати. У них є досвідчені лідери. Поразка від оболонців їх додатково мотивує. До того ж, суперник добре почувається в контратакувальній грі й на виїзді небезпечний.

У господарів є травмовані й дискваліфікований Насонов, що змусить вкотре перебудовувати оборону. Утім, у такого висококласного колективу великий кадровий потенціал, а також великі цілі. Тож він у будь-якому складі битиметься за перемогу в кожному матчі.

14 листопада 2016 рік. 14:00. м.Харків. Стадіон «Сонячний»
«Геліос» – «Колос»
Арбітр
– Володимир Міланич (Миколаїв)
Перше коло – 3:1
Дискваліфіковані: немає – Морозко

У першому колі «Геліос» дав першоліговий урок «Колосу», обігравши його в Ковалівці. Зрозуміло, що амбітний клуб із Київщини це запам’ятав і постарається відповісти тією ж люб’язністю в Харкові.

Тим більше, зараз команди сусідять в таблиці, і «Колос» відстає на 4 очки від харків’ян, стараючись гарантувати собі місце в п’ятірці. Мотивація гостей підкріпляється недавніми перемогами над міцними «Нафтовиком-Укрнафтою» та «Черкаським Дніпром».

Але й «Геліос» в хорошому настрої, адже здолав в минулому турі «Тернопіль» і в разі перемоги над ковалівцями гарантує собі зимівлю серед лідерів.

13 листопада 2016 14:11







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 1-й тур. ТОП-5 голів

 

27 березня 2024 11:00

Перша ліга, 18-й тур. ТОП-5 голів

 

30 листопада 2023 11:30

Перша ліга, 17-й тур. ТОП-5 голів

 

22 листопада 2023 09:00