Сьогодні 29 березня 2024 р.

«Ингулец» запланировал сбор в Турции

Президент ФК «Інгулець» Олександр Поворознюк поділився своїми враженнями від гри команд у першій частині чемпіонату України першої та другої ліг та розповів про подальші плани.

– Поділіться, будь ласка, своїми враженнями від виступу «Інгульця» у першій частині чемпіонату України серед команд першої ліги у дебютному сезоні.
– Знаючи мої амбіції сказати все добре, ніхто не повірить. Першу частину команда «Інгулець» провалила і залишилися негативні емоції.

– На Вашу думку, що стало основною причиною провальної гри?
– Не відповідність футболістів команди рівню першої ліги. У мене чиста совість. Всім футболістам, які здобули путівку до першої ліги, дали можливість зіграти. Їм був даний шанс. Нині ж з ряд футболістами ми розпрощалися. Ведемо переговори з футболістами першої ліги та Прем’єр-Ліги України. Наступного року побачите справжній «Інгулець». Збираємося у середині січня на навчально-тренувальній базі у селі Володимирівка. Останній збір можемо провести у Туреччині. Останнє слово буде за головним тренером.

– Що змінилося у грі команди з приходом нового тренера Сергія Лавриненка?
– З його приходом були помітні зміни на краще. Мені подобається його людський та життєвий підходи. З цим тренером ми в майбутньому вийдемо до Прем’єр-Ліги України.

– Давайте тепер поговоримо про команду «Інгулець-2», яка цього сезону дебютувала у другій лізі. Чи задоволені Ви грою, яку демонструє ця команда?
– В принципі задоволений грою, за виключенням кількох матчів. Є підозрілими матчі нашої команди проти «Руху» та «Ниви-В». По матчу з «Рухом» у нас немає претензій до суперника. З «Рухом» у нас дружні відносини, я добре знаю їх амбітного президента. Претензії є до третьої сторони, яка пов’язана з букмекерськими конторами. На детекторі брехні перевіряли деяких футболістів. Є підозра, що до Миколи Кобця зверталися перед грою з проханням у першому таймі матчу забезпечити поразку з різницею більше двох м’ячів. Микола підходив до деяких футболістів з пропозицією програти перший тайм з потрібним рахунком. Так і сталося – перший тайм програли з рахунком 0:3. А от по матчу з вінницькою командою є підозра, що суперник домовлявся з гравцем нашої команди Романом Помазаном. У випадковості я не вірю. Микола Кобець і Роман Помазан, а також футболісти, до яких вони зверталися і є сумніви по їх грі, залишили команду «Інгулець-2». Таким футболістам не місце у нашій команді. Щодо підготовки «Інгульця-2» до другої частини, то футболісти будуть проходити загальний збір з першою командою. Кращі з них будуть грати у першій лізі. У «Інгульці-2» ми дамо молодим футболістам шанс себе проявити у дорослому футболі. Їм краще грати у дорослий футбол у другій лізі, ніж виступати у дублях команд Прем’єр-ліги України. У другій лізі вони зможуть краще про себе заявити.

– Олександр Григорович, які плануєте зміни щодо покращення клубної інфраструктури?
– У Петровому стадіон будемо оновлювати згідно вимог Прем’єр-Ліги України. У селищі Петрове буде готель на 60 номерів. Це дасть можливість командам-суперниць проживати перед матчем у Петровому. У селі Володимирівка поруч з стадіоном зі штучним покриттям завершується реконструкція спортивної споруди, яка відповідатиме всім вимогам. Для покращення умов для футболістів до кінця зими плануємо відкрити басейн.


Також про план підготовки команди до другої частини сезону та селекційну роботу розповів головний тренер «Інгульця» Сергій Лавриненко.

– Спершу давайте підсумуємо проведений командою відрізок чемпіонату під Вашим керівництвом.
– Складно приходити по ходу сезону (тренерський штаб на чолі з Сергієм Лавриненком «Інгулець» очолив 6 вересня – прим.). Прийшли вже після завершення терміну дозаявки. Ми не мали можливість запросити когось для підсилення гри. Як наслідок у нас були як провальні, так і хороші матчі. Провальними були зустрічі з «Гірником-спорт», коли сталося вилучення вже на восьмій хвилині, з «Оболонь-Броваром», у матчі з яким пропустили три м’ячі за вісім хвилин. На мою думку, хорошими були останні домашні матчі, у яких здобули перемоги над ФК «Полтава», «Скалою», «Арсеналом-Київ» та була зафіксована нічия у протистоянні з лідером першої ліги – ФК «Іллічівець». Хлопці не погано провели ці матчі.

– Перша частина нинішнього чемпіонату завершена. Який план підготовки команди до другої частини сезону?
– Передбачено три повноцінні збори. Попередньо плануємо зібратися 16 січня на навчально-тренувальній базі. Наступного дня футболісти пройдуть медичний огляд. Перший збір пройде у Володимирівці і завершиться наприкінці січня. Коли укомплектуємо команду, маємо награти склад. Для цього нам потрібні спаринги з хорошими командами, які є закордоном. Проведемо навчально-тренувальний збір у Туреччині.

– Які критерії підбору футболістів до команди?
– Головне, щоб футболісти відповідали рівню першої ліги. Президент ставить високі завдання, маємо підібрати відповідних футболістів. Фінансова складова нашого клубу стабільна. Хочеться мати конкуренцію на всіх позиціях, щоб була можливість при потребі варіювати склад, вносити тактичні зміни. Конкуренція дозволяє футболісту рости і підвищувати свій рівень. Відсутність конкуренції призводить до регресу.

29 листопада 2016 19:33







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 1-й тур. ТОП-5 голів

 

27 березня 2024 11:00

Перша ліга, 18-й тур. ТОП-5 голів

 

30 листопада 2023 11:30

Перша ліга, 17-й тур. ТОП-5 голів

 

22 листопада 2023 09:00