Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Перша ліга, 29-й тур. Анонс матчів

Передостанній тур у першій лізі прикрасить «лобове протистояння» двох яскравих претендентів на медалі та путівки до елітного дивізіону.

Сьоме серпня. 17:30. Краматорськ. «Авангард»
«Авангард» – «Минай»
Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Дискваліфікації: Воробей – Кополовець
Матч першого кола: 2:0

Важлива та інтригуючи протистояння: «Авангард» давно йде навздогін за сімома командами, скорочуючи відставання влітку, тож тепер має всі шанси покинути восьме місце, на якому розташувався ще з минулого року.

Втім, мотивація закарпатців надзвичайна: перемога в Краматорську може достроково убезпечити їх від хвилювання щодо медалей, якщо заодно втратять очки конкуренти. У першому колі голи Маїка та Араужу принесли «Минаю» перемогу над краматорцями.

Шість матчів поспіль ще з жовтня місяця «Авангард» не програвав вдома (4 перемоги та дві нічиї за цей час). «Минай» до львівського виїзду тричі вигравав в гостях, та й загалом, як для дебютанта ліги, почувається на чужих полях дуже впевнено. Є ще одна обставина, яка робить цей виїзд особливо важким для гостей: 1500 км між Минаєм і Краматорськом є найбільш тривалим маршрутом українського футболу в цьому сезоні.

Сьоме серпня. 17:30. Луцьк. «Авангард»
«Волинь» – «Гірник-Спорт»
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Дискваліфікації: немає
Матч першого кола: 4:2

Обігравши «Черкащину» на її полі, «Волинь» зберігає хорошу позицію, розділяючи 3-5 місця з конкурентами при високих шансах на медалі. Щоб перед фінішем продовжувати зберігати поул-позишн, треба вигравати знову.

«Гірник-Спорт» під кінець чемпіонату грає за складним графіком із лідерами. Хоча програвав, але в один м’яч – підопічні Жабченка доводять свою боєздатність з найсильнішими суперниками. Власне, у першому колі вони також гідно протистояли волинянам, хоч і програли вдома – 2:4.

Сьоме серпня. 17:30. Івано-Франківськ. «Рух»
«Прикарпаття» – «Черкащина»
Арбітр: Володимир Новохатній (Київ)
Дискваліфікації: Барчук, Семотюк – Дмитренко
Матч першого кола: 0:0

Не в найкращому настрої господарі – п’ять поразок поспіль. Втім, безвиграшна серія «Черкащини» досягла 23 матчів – їй відступати також нікуди. У першому колі, до слова, ця команда відібрала очки у «Прикарпаття» – 0:0. Тепер вирушає в гості з наміром піднести сенсацію й відібрати очки у команди суперників.

Сьоме серпня. 17:30. Миколаїв. Верхнє поле Центрального стадіону
«Миколаїв» – «Металург»
Арбітр: Денис Шурман (Київська область)
Дискваліфікації: Кравченко – немає
Матч першого кола: 1:1

Запорізький клуб, попри складну серію з календарними й перенесеними поєдинками, дуже серйозно поліпшив свої шанси на уникання плей-офф. Втім, стосується це поки що домашніх матчів – на виїзді «Металург» не виграє 8 матчів ще з вересня місяця.

Проте МФК «Миколаїв» – ще один клуб, який гідно проявив себе в літньому дограванні. Після нічиєї 2:2 в гостях у «Агробізнеса» підопічні Близнюка мають в активі 12 очок у червні-серпні. Це їхній шанс завершити програму домашніх матчів у сезоні на мажорній ноті.

Сьоме серпня. 17:30. Одеса. «Чорноморець»
«Чорноморець» – «Агробізнес»
Арбітр: Сергій Бойко (Київ)
Дискваліфікації: Остапенко – немає
Матч першого кола: 0:2

В Одесі відбудеться один із найцікавіших матчів туру. Одесити під керівництвом Ковальця – це колектив, який грає в сучасний і результативний футбол, розкриває нові імена.

«Агробізнес» Чижевського – команда з однією з найчіткіших ігрових постав, набором чеснот як для гри в атаці, так і для організації колективізму. В минулому турі обидві команди зіграли внічию (0:0 в Харкові для «Чорноморця», 2:2 в Хмельницькому з миколаївцями для «Агробізнеса»).

В випадку перемоги господарі можуть наздогнати «Гірник-Спорт» у своїх претензіях на 9-те місце, гості – утримати третє місце й навіть зробити крок вгору.

Сьоме серпня. 17:30. Київ. «Оболонь-Арена»
«Оболонь Бровар» – «Металіст 1925»
Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)
Дискваліфікації: Батальський – Лукас, Савін, Дерек
Матч першого кола: 1:2

Принциповості цьому протистоянню не позичати: із чотирьох матчів порівну по два завершилися перемогами кожного з суперників. Зараз турнірна ситуація така, що ці клуби розділяють 6-7 місця, маючи по 48 очок. Тільки синхронні перемоги в двох турах, які залишаються, кожному з них дозволяють сподіватися на місце в п’ятірці (в випадку, якщо втрачатимуть очки конкутенти).

Вдома влітку «Оболонь Бровар» не програє, проте чотири з п’яти матчів завершили внічию. Два останніх тури кияни грають без визначення переможця. А от «Металіст 1925» програв три останніх виїзди, тож потребує очок для якомога кращого завершення турніру.

Сьоме серпня. 17:30. Кременчук. Стадіон ім.О.Бабаєва
«Кремінь» – «Балкани»
Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево)
Дискваліфікації: немає – Серденюк
Матч першого кола: 1:1

12 місце проти 14, а розділяє їх всього три очка – це цікаве та інтригуючи протистояння середняків, з яких один заслужив звання «грози авторитетів» і особливо вдало грає на своєму полі, а інший уміє вдало грати проти цього суперника.

Із п’яти матчів між командами чотири не визначили переможця при одній поразці кременчужан. Якщо «Кремінь» програв «Руху» перший домашній матч з осені, то «Балкани» вдало грають на виїзді (триматчева безпрограшна серія з 5 очками).

Зважаючи на загострення боротьби за виживання, цей матч може дати фору навіть протистоянням в верхній частині таблиці за інтригою та вагомістю.

Сьоме серпня. 17:30. Петрове. «Інгулець»
«Інгулець» – «Рух»
Арбітр: Катерина Монзуль (Харків), Арбітр ВАА – Віталій Романов (Дніпро)
Дискваліфікації: Сітчінава – немає
Матч першого кола: 0:1

«Лобове протистояння» двох яскравих претендентів на медалі. Матч підвищеного інтересу та медальної ваги. «Інгулець», розгромивши «Кремінь» в минулому турі (3:0), довів безпрограшну серію до 11 матчів (8 перемог і 3 нічиї з середини листопада). На стороні господарів – чудова форма (21 очко, набране влітку – це найкращий показник), а також дуже сильна гра вдома – 34 очка, в трійці найкращих за матчами на своєму полі.

На стороні гостей – дуже сильний підбір гравців, уміння зіграти на результат (в останніх шести матчах – чотири перемоги та дві нічиї, три останніх матчі виграні з різницею в один гол). І ще одна обставина гратиме на руку суперникам «Інгульця» – поза грою через дискваліфікацію недавній лідер гонки бомбардирів Сітчінава. Чия візьме?!..

7 серпня 2020 10:11







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 4-й тур. ТОП-5 голів

 

16 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 3-й тур. ТОП-5 голів

 

10 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 2-й тур. ТОП-5 голів

 

03 квітня 2024 17:16