Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Слободян: «Яковенко не тримався за свою посаду»

Президент «Оболоні» Олександр Слободян розповів про запрошення Павла Яковенка і назвав причини його звільнення. За словами президента клуба, він сподівався на кращі результати.

– Звісно, давно знали Павла Яковенка, – говорить Олександр Слободян. – Низка наших гравців запрошувалася до молодіжної збірної, яка тренувалася на наших полях в Бучі. Більшість матчів молодіжна збірна грала на «Оболонь-Арені». Знали Яковенка як футболіста, і як тренера.

За період літнього міжсезоння у період пандемії команда підійшла не зовсім готовою до початку чемпіонату. Вирішили, що нам потрібно запросити більш досвідченого тренера. Кандидатура Павла Яковенка нас повністю влаштовувала. Важливо, що нам вдалося порозумітися з багатьох питань.

Для гравців ротації важливо було мати ігрову практику. Оболонь-2 грає в Другій лізі і саме там ці гравці можуть проявляти себе. У на 15 гравців були заявлені за списком А, а 28 – за списком Б.

В умовах пандемії працювати непросто. На жаль, низка основних гравців не мала змоги грати через коронавірус або через травми. Навіть були моменти, коли Оболонь-2 їхала на виїзд з 12-13 гравцями. Наприклад, у матчі з Карпатами Галич було 10 польових гравців, а в запасі лише двоє голкіперів. В таких матчах молоді хлопці загартовувалися.

В  той же час перша команда не відчувала таких кадрових проблем. На жаль, тренерський штаб у повній мірі не надавав всім футболістам ігрову практику.

Відзначу, що осінню частину сезону зіграли на високому рівні, здобули низку перемог. Дует Яковенко-Литовченко зміг вивести команду на новий рівень. В зимове міжсезоння команда пройшла три тренувальних збори, у тому числі два – в Туреччині. Тренерському штабу створювали всі належні умови для підготовчого процесу.

Перший зіграний навесні пропущений матч з ВПК-Агро мене здивував. Вважаю, що вдома мали перемагати новачка Першої ліги. З кожним туром ставало все складніше, результату не було. Команда потрапила в психологічну та фізичну яму, хоча взимку про це навіть не міг подумати.

Футболісти у функціональному плані себе невпевнено почували і це не могло не позначитися на грі і результатах. Із 43-х гравців «Оболоні» лише п’ятеро не хворіли коронавірусом. Тренери вперше з таким зіштовхнулися, я переконаний після такого не можна було футболістам давати однакове навантаження.

Можливо, через дворазові тренування, заїзди на декілька днів на базу перед матчами деякі футболісти виснажилися. Вважаю, що заїзди за два-три дні перед домашніми матчами негативно впливають на сучасних футболістів. В Європі такі заїзди не практикують.

На мою думку, провели якісну селекційну політику. У першій команді грають кваліфіковані виконавці, які мають вирішувати поставлені завдання. На жаль, втратили багато залікових пунктів у матчах, де мали перемагати. Не таких результатів очікували, адже ставили завдання фінішувати в трійці.

На виїзді команда грала дуже слабко, ніяк не могли виграти. Звісно, через такі результати були питання до тренера. Павло Яковенко вважав, що у функціональному плані команда була готова. Проте, у мене інша думка з цього приводу. Навіть після трьох турів після відставки гравці не набрали своєї оптимальної форми.

Змушені були попрощатися з тренерським штабом. Павло Яковенко написав заяву і залишив свою посаду. Він не тримався за тренерське крісло, розійшлися без скандалу.

1 червня 2021 12:17







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 4-й тур. ТОП-5 голів

 

16 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 3-й тур. ТОП-5 голів

 

10 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 2-й тур. ТОП-5 голів

 

03 квітня 2024 17:16