Сьогодні 18 квітня 2024 р.

«Оболонь»: «Арбітраж із «Металістом» – зґвалтування українського футболу»

Київська «Оболонь» на своєму офіційному сайті опублікувала текст відкритого листа на ім’я керівників УАФ і ПФЛ Андрія Павелка й Александра Каденка щодо суддівства у матчі 5-го туру Першої ліги з «Металістом», який «пивовари» програли в меншості з рахунком 0:3.

«Відкритий лист ФК «ОБОЛОНЬ»
до Президента УАФ та Президента ПФЛ України.

Шановні Андрію Васильовичу та Олександре Валентиновичу!

​​Те, що відбулося 22 серпня 2021 року у матчі 5-го туру Чемпіонату ПФЛ України між командами ФК «Металіст» (Харків) та ФК «ОБОЛОНЬ» (Київ) за допомогою арбітра Серпутька Г., який на 1-й хвилині поставив сумнівний пенальті у наші ворота, а також упереджено трактував епізоди на користь команди суперника впродовж усієї гри, ми розцінюємо як зґвалтування не тільки футбольного клубу «ОБОЛОНЬ», а й усього українського футболу.

​Люди, які це роблять, впевнені, що не понесуть жодного покарання. І ці процеси у нинішньому чемпіонаті найчастіше відбуваються у матчах за участі ФК «Металіст».

​Статистика вражаюча: за п’ять турів Чемпіонату Першої ліги – п’ять пенальті у ворота суперників «Металіста» і чотири вилучення.

​Ми розуміємо, що багато хто чекає на повернення ФК «Металіст» до вищого дивізіону українського футболу, але ж закликаємо до чесності і дотримання спортивного принципу та моралі.

​Ми, можливо, і не звертались би до Вас з таким зверненням, але цією заявою також хочемо підтримати українських вболівальників, і в тому числі вболівальників ФК «Металіст», які хочуть бачити чесний футбол, а не суддівське свавілля, яке відбувається на футбольному полі. Вони не бажають, щоб на адресу їхньої улюбленої команди знову лунали непристойні скандування з трибун, подібні до тих, що лунали на адресу колишнього ФК «Металіст».

​Та записка, яку передали нам вболівальники ФК «Металіст» на підтримку нашого Клубу, надала нам додаткових сил і впевненості в тому, що справжні вболівальники бачать, хто грає в чесний футбол, а хто – ні, і заради таких вболівальників потрібно продовжувати грати в футбол.

Закликаємо усі Клуби ПФЛ дотримуватись чесних спортивних принципів та моралі, поважати безпосередніх учасників Чемпіонату та їх вболівальників.​

ФК «ОБОЛОНЬ» та його вболівальники мають надію, що Ви, як керівники українського футболу, дасте офіційну, справедливу оцінку тим негативним процесам, які відбуваються в нашому футболі та наведете елементарний порядок у турнірі Першої ліги.

З повагою, ФК «ОБОЛОНЬ».

25 серпня 2021 17:40







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 4-й тур. ТОП-5 голів

 

16 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 3-й тур. ТОП-5 голів

 

10 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 2-й тур. ТОП-5 голів

 

03 квітня 2024 17:16