Сьогодні 28 березня 2024 р.

«Ужгород» залишили десять футболістів

Про кадрові ротації, плани під час зимових тренувальних зборів та завдання у дебютному сезоні Першої ліги розповів головний тренер «Ужгорода» Богдан Блавацький, який під завершення 2021-го року рішенням президента клубу Івана Дурана позбувся приставки «виконувач обов’язків».

«Після завершення літньо-осінньої частини сезону команду покинули ряд футболістів: Вадим Ющишин, Василь Беца, Олександр Аксьонов, Андрій Вискребенцев, Віктор Ряшко, Василь Пиняшко, Вадим Ференцик, Микола Гайдучик, Віктор Хомченко, Павло Тищук. З чим це пов’язано? За останні три місяці були якісь позитивні зрушення, як каже наш президент, ми були десять метрів під водою, а зараз – три метри. І деякі гравці, які нас покинули, показали себе з непоганої сторони, отримавши від інших команд кращі пропозиції, насамперед фінансові. Наприклад, Віктор Ряшко та Василь Пиняшко виявили бажання спробувати свої сили в Угорщині. А Віктора Хомченка запрошували у команди Першої та Другої ліг з кращими фінансовими можливостями. Ми не можемо затримувати гравців, якщо вони хочуть піти. Миколу Гайдучика повернули з оренди у «Верес», у мене є інформація, що у грудні на тренуваннях він найкраще виглядав серед нападників. Що стосується Олександра Аксьонова, то ми хотіли бачити у ньому центрального півзахисника, який би розганяв атаки, але не вийшло, а на позиції центрального оборонця він міг би конкурувати, але дозволити собі тримати на лаві запасних дорогого гравця ми не можемо.

Кістяк у нас залишився, зокрема це гравці лінії оборони. Ми будемо запрошувати інших футболістів, яких переглядаємо. Це стосується насаперед місцевих закарпатських гравців, але наразі прізвища називати не буду, поки нікого не підпишемо.

Команда планує вийти з відпустки 20 січня. У нас буде приблизно 65 тренувань, 9 товариських матчів. Перший етап тренувальних зборів проведемо вдома на Закарпатті. Тут є всі умови для якісної підготовки. А потім в планах виїхати в угорську Кішварду для проведення другого етапу. Наше завдання – поборотися за збереження прописки в Першій лізі. Можна підняти руки догори, з тріском вилетіти, бути хлопчиками для биття. А можна відшліфувати той матеріал, який ми маємо, додавши нових креативних футболістів, боротися до останнього. Хочеться побачити навесні команду, яка більше грає на атаку. Продовжимо працювати з нашим тренерським штабом. Мені подобається, як прогресують Олег Допілка, Михайло Стегура та Юрій Славік. Хочеться, звичайно, підсилити окремий сектор роботи, який у нас найбільше шкутильгає. Це селекція. Поки що ми закриваємо ці питання самостійно. Можливо, вдасться взяти окремого спеціаліста для цієї роботи. Хочеться подякувати президенту нашого клубу за терпіння, підтримку і розуміння з його боку після нашого невдалого старту. Ми змогли вилізти з дна турнірної таблиці, будемо й далі всіма силами намагатися залишитися у Першій лізі», – розповів Блавацький.

28 грудня 2021 13:33







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 1-й тур. ТОП-5 голів

 

27 березня 2024 11:00

Перша ліга, 18-й тур. ТОП-5 голів

 

30 листопада 2023 11:30

Перша ліга, 17-й тур. ТОП-5 голів

 

22 листопада 2023 09:00