Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Первая лига, 14-й тур. Анонс матчей

20 листопада. 13:00. Волочиськ. «Юність»
«Агробізнес» – «Нива»

Арбітр: Павло Дубровець (Житомир)
Дискваліфіковані: немає – Хруставка

Вперше з друголігових часів перетнуться давні знайомі з сусідніх областей. За попередні роки їхні протистояння набули реноме принципових – перше з них (якраз у Волочиську) мінімально виграла «Нива», проте надалі «Агробізнес» перемагав тернополян. Між суперниками також є кадрові перетини, що робить протистояння ще цікавішим.

Не підводить і турнірна складова. Чотири матчі поспіль виграли підопічні Чижевського, включаючи виїзд до нового учасника 1/8 фіналу Кубка України – «ВПК-Агро» в минулому турі. Із 22 очками «Агробізнес» посідає третє місце, проте не може бути спокійним, зважаючи на щільність таблиці.

«Нива» – десята з 15 очками. В минулому турі вдома розійшлася миром з миколаївцями (0:0), але втратила вилученого Хруставку, автора переможного голу в ворота «Полісся» в позаминулому турі.

20 листопада. 13:00. Херсон. «Кристал»
«Кристал» – «ВПК-Агро»
Арбітр: Крістіна Козорог (Київська область)
Дискваліфіковані: немає

Все ще на дні турнірної таблиці «Кристал» – із чотирма очками посідає останнє місце, і навіть перемога спроможна скоротити його відставання, але не відразу підняти з заключної сходинки. Саме тому іншого завдання, окрім як грати тільки на перемогу, в херсонців бути не може.

Досвід перемоги над найближчим суперником у «Кристалу» є. З рахунком 3:2 обігрували херсонці «ВПК-Агро» ще в Другій лізі, правда, достроковим переможцем Групи «Б» в незавершеному сезоні став саме цей клуб, тож є ще один привід для додаткової мотивації кожної з команд.

У минулому турі обидві команди програли з мінімальною різницею. «Кристал» не реалізував пенальті й чисельну більшість, не зумівши на виїзді відіграти один гол «Кременю». А от «ВПК-Агро» вдома вів у рахунку, але все ж програв 2:3 «Агробізнесу». В поточному чемпіонаті дещо успішнішими є саме гості, але з 10 очками вони зависли прямо над зоною вильоту, тож у протистоянні новачків дивізіону кожен буде змагатися за своє місце під сонцем.

20 листопада. 13:00. Краматорськ. «Авангард»
«Авангард» – «Верес»
Арбітр: Олександр Афанасьєв (Харків)
Дискваліфіковані: немає

У минулому турі «Авангард» зазнав тяжкої поразки від «Оболоні», пропустивши п’ять м’ячів без відповіді. Це непросте випробування для краматорської молоді, яка лише набуває досвіду на такому рівні. Третя поспіль «суха» розгромна поразка – й передостаннє місце, прямо в зоні вильоту.

Щоб спробувати покращити своє положення, зважаючи на очне протистояння конкурентів у Херсоні, «Авангард» повинен грати тільки на перемогу навіть у матчі з одним із лідерів. Має надихати краматорців досвід попередників: три роки тому вони мінімально перемагали «Верес» на його шляху до УПЛ. Щоправда, в іншому матчі того сезону програвши розгромно.

Рівняни – в чудовому настрої. Перемога 2:0 над «Волинню» – це не лише виграш у одного з конкурентів, а ще й перше за 23 роки крайове дербі, яке дало заряд позитивного настрою «Вересу» та його численним вболівальникам. І декому з ексгравців «Авангарду», які є в складі гостей – і відіграють там помітну роль.

20 листопада. 13:00. Горішні Плавні. СК «Юність»
«Гірник-Спорт» – «Оболонь»
Арбітр: Денис Резніков (Кам'янське)
Дискваліфіковані: немає – Голіков

Поразка 0:2 від «Полісся» дещо похитнула положення «гірників», але вони зберігають своє друге місце з 23 очками. В гості їде середняк, але це аж ніяк не повинно заспокоювати господарів.

Річ у тім, що «Оболонь» під керівництвом Яковенка зробила ривок від небезпечної зони. З 16 очками вона – дев’ята, після перемоги 5:0 над «Авангардом» перебуває в гарному настрої. За відсотком набраних очок від можливих Павло Олександрович – другий у чемпіонаті після Ковальця, випереджаючи Жабченка (67% проти 64%).

18 матчів провели між собою два клуби: 7 перемог здобули «гірники», 11 – оболонці (голи - 17:27 на користь київської команди). Цікавий факт: «Гірник-Спорт» виграв два останніх матчі в протистоянні, й обидва – на полі суперників, а нічиїх між ними ще не було.

20 листопада. 13:00. Київ. Стадіон ім.В.Баннікова
«Полісся» – «Миколаїв»
Арбітр: Владислав Дорош (Одеса)
Дискваліфіковані: Гавриленко – немає

Шищенко проти своєї колишньої команди – вже цим буде цікаве протистояння житомирян і миколаївців. До того ж, маючи по 19 очок, суперники входять у групу команд, які розділяють 6-8 місця.

До першого від сезону 2004/05 матчу клуби двох міст підходять у непоганій формі. «Полісся» в минулому турі виграло 2:0 у «Гірника-Спорт» на його ж полі (а це друга команда чемпіонату!), а МФК «Миколаїв» здобув стратегічно важливу нічию з тернопільською «Нивою». 5 очок у трьох останніх турах набрали миколаївці, що особливо цікаво – за результатами виїзних матчів вони зараз найкращі в Першій лізі (15 очок, правда, конкуренти зіграли в гостях менше матчів).

20 листопада. 14:00. Харків. ОСК «Металіст»
«Металіст 1925» – «Кремінь»
Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)
Дискваліфіковані: немає – Кривенко

Шосте місце з 19 очками при двох рівних сусідах по таблиці – «Металіст 1925» грав у більшості в Одесі, але все ж поступився лідеру, втративши шанс ввірватися в трійку найкращих.

В гості до харків’ян вирушає команда з середини таблиці. «Кремінь» розділяє з тернополянами 10-11 місця, а в минулому турі в меншості при пенальті в свої ворота на вольових якостях виграв 1:0 у херсонців.

Небагата наразі історія протистоянь суперників налічує тільки два матчі – обидва минулого сезону «Металіст 1925» виграв з однаковим підсумком 4:2. Втім, треба враховувати, що в обох команд змінилися тренерські штаби, тож Кривенцов і Головко, багато в чому, будуть починати все з чистого листа.

20 листопада. 14:00. Суми. «Ювілейний»
«Альянс» – «Чорноморець»

Арбітр: Сергій Задиран (Київ)
Дискваліфіковані: немає – Лиховидько, Микицей

Лідер у минулому турі виграв надважливий матч у одного з конкурентів – у меншості з травмами «Чорноморець» завдав поразки харків’янам і досяг бажаної не мінімальної переваги над переслідувачами. Але на Сумщину одеський колектив прибуде далеко не в повному складі через травми та дискваліфікації.

«Альянс» – дебютант Першої ліги – в минулому турі мінімально поступився «Прикарпаттю». Посідаючи 12 місце, підопічні Ярошенка за очками зовсім недалеко від зони вильоту, а тому навіть проти лідера постараються зіграти з максимальною самовіддачею. Цікавий факт: у минулому сезоні, коли «Альянс» дебютував у Групі «Б» Другої ліги, він двічі зустрічався з резервістами «Чорноморця». Виграв двічі з рахунками 4:0 та 5:1.

20 листопада. 14:00. Луцьк. «Авангард»
«Волинь» – «Прикарпаття»


Матч не відбудеться через спалах коронавірусної хвороби в команди гостей.

20 листопада 2020 09:28







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Перша ліга, другий етап. 4-й тур. ТОП-5 голів

 

16 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 3-й тур. ТОП-5 голів

 

10 квітня 2024 14:26

Перша ліга, другий етап. 2-й тур. ТОП-5 голів

 

03 квітня 2024 17:16