Сьогодні 28 березня 2024 р.

Ротань: «Вітаю юнацьку команду «Динамо». Поза всяким сумнівом, це великий успіх»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань провів 10 днів у Туреччині, де спостерігав за підготовкою гравців своєї команди до другої частини сезону.

– Руслане Петровичу, чи ви залишилися задоволені своїм перебуванням в Анталії?
– Загалом, так. Хоча, звичайно, наші очікування завжди бувають більшими. З огляду на ту кадрову ситуацію, яка склалася в молодіжній збірній України, хотілося побачити якісь нові імена.

– Які позиції зараз вас турбують?
– Здебільшого це гравці атакуючої ланки. Хтось травмований, хтось не має ігрової практики. До відновлення відбірного турніру час ще є, і ми сподіваємося, що ситуація покращиться.

Утім, удалося пригледіти й нових хлопців. Когось на перспективу, а хтось, можливо, з'явиться в команді вже найближчим часом. Добре, що молодих гравців на цих зборах було достатньо. Ми нарахували понад 100 футболістів. Тішить, що в наших клубах приділяють молоді стільки уваги. Тепер все залежить від гравців.

– Восени у вас помітно стабілізувався склад. Будете дотримуватися цієї обойми?
– Загалом, так. Я подивився за всіма гравцями, які складають кістяк молодіжки та залишився задоволеним побаченим. Але покращуватися, створювати конкуренцію потрібно завжди. Я не можу сказати, що ми матимемо стільки нових імен, скільки торік, коли в команді відбувалася зміна поколінь, але точкове підсилення з'явиться напевно.

– Із футболістами, клубними тренерами вдалося поспілкуватися?
– Звичайно. Загалом за ці дні довелося побувати на матчах за участю 12-ти українських клубів. Зібрано багато інформації, і ми її оперативно проаналізуємо.

До речі, користуючись нагодою, я хочу привітати юнацьку команду «Динамо» з перемогою над «Депортиво». Поза всяким сумнівом, це великий успіх. Хочеться побажати хлопцям і надалі перемагати, розвиваючи свою гру. Звичайно, це майбутнє молодіжної та національної збірних країни.

Нагадаємо, що відбірний турнір Євро-2023 (U-21) для команди Руслана Ротаня цього року продовжиться в березні, виїзним матчем із Вірменією (24-го) та домашнім із Францією (29-го).

10 лютого 2022 17:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35