Сьогодні 28 березня 2024 р.

Ротань: «Просив хлопців, щоб трофей турніру Лобановського залишився в Україні»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань прокоментував перемогу своїх підопічних у фінальному матчі Турніру Валерія Лобановського проти команди Ізраїлю (1:0), яка дозволила синьо-жовтим здобути головний трофей змагань.

– Руслане Петровичу, за час вашого перебування на посаді головного тренера молодіжної збірної це друга перемога на турнірах поспіль. Наскільки для вас це важливо – розпочинати тренерську кар’єру з таких перемог?
– Приємно, звичайно, але кубки та перемоги в таких турнірах – не самоціль. Головним для мене було подивитися та оцінити гру команди, зрозуміти, як футболісти взаємодіють один з одним на полі. Але, звичайно, вигравати приємно, адже такі перемоги приносять позитивні емоції, на фоні яких легше готуватися до офіційних матчів. Трофей є трофей, і до цього також треба прагнути, неважливо, великий він чи малий. Я сказав хлопцям, що відстань між ними невеличка. Треба працювати, щоб у майбутньому здобувати великі перемоги з великими трофеями.

– Що для вас означає перемога на Турнірі Валерія Лобановського?
– Це дійсно великий тренер. Я казав хлопцям, що це найкращий сучасний тренер, який випередив свій час. Ми 10 років не вигравали цей трофей, і я попросив команду залишити його в Україні. Дякую футболістам, вони молодці. Помилки були, ми будемо їх розбирати, але також я вітаю всіх із перемогою.

– У фінальній грі ви залишилися вдесятьох. Було хвилювання за підсумковий результат?
– Корисний вийшов матч, ми отримали чимало інформації. Така гра згуртує команду й у майбутньому піде на користь, бо ми отримали досвід. Довелося перебудовуватися, було важко, але фантастично зіграв наш голкіпер, індивідуальну майстерність продемонстрував Мудрик. Із того, що було з негативом, ми візьмемо найкраще, так само проаналізуємо і свої вдалі моменти. На наступному зборі нам буде про що поговорити з хлопцями, а зараз нехай святкують перемогу.

– Чим можна пояснити червону картку Козака у фінальній грі?
– Для нього це буде досвідом, тут і пояснювати нічого не треба. Він сам зрозумів, що підвів команду. Добре, що все завершилося в підсумку позитивним результатом для нашої команди.

– Які найближчі плани в молодіжної збірної?
– У нас у вересні стартує відбірний цикл. Будемо намагатися зробити збір на три дні, якщо клуби підуть нам назустріч. Деякі кандидати ще не провели з нами жодного тренування, тому було б добре зібратися трохи раніше. 

6 червня 2019 10:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35