Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Ковалец: «Результат мог быть и другим»

Пресс-служба ФФУ

Головний тренер молодіжної збірної команди України Сергій Ковалець розповів про перемогу над молодіжною збірною Греції у товариському матчі з рахунком 4:0, відзначивши львівських вболівальників, які підтримували команду на стадіоні «Арена Львів».

− Ми залишилися задоволеним триденним збором, який був у нашої команди, а що стосується самого матчу, то він став справжнім апогеєм − позитивний результат при хорошій грі. Окремо мені хотілося б відзначити атмосферу, яка була у Львові, у цілому, та на «Арені Львів», зокрема.

Цей збір особливо був важливим у плані організації роботи напередодні офіційного матчу проти збірної Хорватії, що відбудеться у Львові 9 вересня. Слід відзначити, що все пройшло на високому рівні, за що окремо хотів подякувати всім, хто був причетним до організації цього матчу.

− Чи розраховували Ви напередодні матчу на такий результат?
− Ми розраховували на позитивний результат. Загалом, є три можливих результати − поразка, нічия та перемога. Але якщо гравці віддали всі сили та вміння на футбольному полі, то результат завжди буде позитивним. Навіть якщо на табло будуть не ті цифри, які б хотілося бачити − вболівальник буде завжди проводжати команду оплесками. Результат міг бути й іншим. Найголовніше, що у цьому матчі гравці виконали все, що ми запланували.

−  Ви дали змогу зіграти всім футболістам, що були викликані на збір. Ви прийняли таке рішення ще до матчу чи по ходу гри?
− У контрольних  матчах є можливість робити більше замін, тому ми хотіли дати змогу зіграти всім футболістам  - це дуже важливо для молодих гравців, котрі по-іншому сприймають атмосферу збірної. У цьому випадку ми хотіли також, щоб всі відчули ауру стадіону, на якому «молодіжка» грала вперше.

− Після матчу футболісти довго ще залишалися на полі та дякували глядачам за підтримку…
−  Так, я сам і мої помічники як тренери збірної можу з впевненістю сказати, що вперше відчув таку підтримку на стадіоні. Коли грає гімн і його співає стадіон − це надихає. Коли ми грали з Італією, то там стадіон заспівав гімн. Було надзвичайно приємно, коли на «Арені Львів» у виконанні вболівальників лунав гімн України. Тому хотілося б окремо подякувати вболівальникам за підтримку та той прийом, які вони влаштували нам у Львові.

− Чи могли б Ви виділити когось із футболістів у цьому матчі?
− Для нас найголовніше − це командна гра, тому я б хотів виділити усіх 22 гравців.

− На вашу думку ця перемога надихне збірну на боротьбу у наступному матчі з Хорватією?
− Він однозначно додасть гравцям впевненості у собі − це важливо. У нас 1-го вересня розпочнеться збір напередодні матчу з Хорватією, вже там і будемо дивитися на стан футболістів. Найголовніше, щоб усі були здорові.

16 серпня 2013 12:00







Матеріали на тему

Будковский: «Попал в руку соперника случайно»
15 серпня 2013 09:16


Ковалец: «Ожидали от греков большего»
14 серпня 2013 08:19


Калитвинцев: «Мы перебегали греков»
14 серпня 2013 08:17


ТМ. Украина U21 – Греция U21 – 4:0. Отчет
13 серпня 2013 21:25




Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35