Сьогодні 18 квітня 2024 р.

Євро-2021 (U-21). Україна – Данія 2:3. Звіт

Олексій КАЗАНОВ, «Футбольний клуб»

Молодіжна збірна України, поступившись головним конкурентам – командам Фінляндії та Румунії, вкрай ускладнила собі турнірне становище напередодні дуелі з лідером. Данці тих самих опонентів переграли, підтвердивши статус фаворитів групи.

Проте, навряд чи хто думав, що співвідношення сил на полі у львівському поєдинку моментами нагадуватиме відверте побиття. Принаймні, в першому таймі гості просто-таки не помічали спротиву. Та ще й помилялися підопічні Ротаня частіше, ніж того вимагала ситуація.

Перший гол – яскраве тому свідчення. Бондар спочатку «обрізався» в центрі поля, а потім надто легко дав себе обіграти Ольсену, котрий з гострого кута відкрив рахунок.

Тут би українцям зібратися, зосередитися. Та навпаки – комедія помилок продовжувалася. Й лише завдяки зусиллям голкіпера Білика в сітку воріт господарів влетіли лише два м’ячі. Другий гол став закономірним підсумком жахливої гри синьо-жовтих у захисті. Данці прокреслили гольову комбінацію після розіграшу кутового, повернувши м’яч від лінії воріт до лінії карного майданчика, звідки Ольсен і завдав невідпорного удару. За чим українці, на жаль, лише спостерігали.

Невдовзі Ольсен втратив нагоду зробити хет-трик – знову напрочуд легко пройшовши крізь лівий фланг чужої оборони.

Натомість наші земляки марно прагнули створити бодай момент. Удар Корнієнка метрів з 30, на який воротар зреагував, виглядав лише поодиноким епізодом, випадком, аж ніяк не наслідком осмислених дій колективу, в якому вистачало класних гравців, майстрів вигадки та імпровізації. Скажімо, ті ж Попов і Лєднєв, разом із Шапаренком цілком могли б узяти участь у спарингу національної збірної з Естонією. Молодіжці врешті-решт не допомогли ні вони, ні магія трибун «Арени Львів», які палко підтримували свою команду.

Хоча був період, коли здалося, що в грі настав злам. Зокрема, після удару Русина м’яч влучив у стійку воріт Крістенсена. Та черговий разючий «постріл» Ольсена змусив пригадати не дуже цензурні рядки з найбільш відомого твору Леся Подервянського «Гамлєт» - про Данію та зруйновані сподівання. Причому крах надій можна було прогнозувати не лише на конкретний матч, а на відбірний турнір загалом.

Гол Русина у відповідь став дуже вчасним. І - дуже симпатичним, як вінець комбінації за участю Коноплі та Вантуха, котру форвард «Зорі» завершував ударом уже в порожні ворота. Та щоб від цього вогника надії спалахнуло багаття, знадобився вихід на поле Цитаїшвілі. Саме киянин заробив пенальті й сам же, по суті, його реалізував, добивши м’яч після невдалої спроби Шапаренка. Й кілька хвилин потому знову вдало підставився у карному майданчику данців. Але цього разу свисток рефері промовчав. Швейцарець Жакоте, очевидно, вирішив, що одного 11-метрового, разом із вилученням Беха, буде достатньо, щоб зрівняти принаймні шанси суперників на успіх.

Зрозуміло, завданням гостей було втримати перемогу в умовах, коли синьо-жовті всіма силами кинулися відіграватися. На жаль, це данцям удалося, вони зміцнили свої позиції. А ось Ротаню та його команді, напевно, на часі замислитися про серйозну роботу над помилками, яких стає все більше...

УКРАЇНА – ДАНІЯ 2:3 (Русин, 63, Цитаїшвілі, 73 Ольсен, 5, 24, 59)
Україна (U-21):
Білик, Конопля (Супряга, 79), Попов, Бондар, Корнієнко, Шапаренко (Булеца, 75), Алібеков (Чех, 46), Стецьков (Топалов, 64), Лєднєв (Цитаїшвілі, 64), Русин, Вантух.
Данія (U21): Крістенсен, Аньємбе (Юльманн, 83), Нельссон, М.Соренсен, Поульсен, Лаурсен, Нарті (Й.Соренсен, 75), Андерсен, Ольсен (Роерсльов, 82), Брюн-Ларсен, Дамсгор (Дреєр, 70).
Арбітр – Жакоте (Швейцарія).
Попередження: Шапаренко (36), Корнієнко (79), Русин (90) – Нарті (49), Поульсен (74).
Вилучення: Бех (72).
На 73-й хвилині Шапаренко не реалізував пенальті (воротар).

15 листопада 2019 20:31







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35