Сьогодні 29 березня 2024 р.

Гуцуляк: «Вызов в «молодежку» – аванс для меня»

Нещодавно львівські «Карпати» пішли у відпустку. Сезон не закінчився лише для трьох футболістів «зелено-білих». Роман Підківка, Денис Мірошніченко та Олексій Гуцуляк отримали виклики від Олександра Головка до молодіжної збірної України. Львівське тріо вже в четвер розпочне підготовку до відбіркового матчу чемпіонату Європи 2017 року проти команди Македонії та турніру пам’яті Валерія Лобановського. Для карпатівського форварда запрошення до лав команди U-21 стало прем’єрним.

– Олексію, як оціниш сезон, що завершився – наскільки успішним він був для «Карпат»?
– Однозначну оцінку поставити важко. Були як хороші, так і погані моменти. Не буду приховувати – звичайно, всім нам хотілося фінішувати вище в таблиці Ліги Парі-Матч. Якщо вести мову про індивідуальні показники, то мені хотілося б мати більше ігрової практики. Втім я вдячний за довіру, тому старався використовувати ті шанси які мені давали.

– У минулому сезоні ти відзначився першим забитим голом в елітному дивізіоні. Наскільки важливими для тебе були результативні удари у ворота «Сталі» і «Говерли»?
– Кожен забитий гол у
Прем’єр-Лізі є для мене особливим. Крім того, голи, які я забив дніпродзержинцям і ужгородцям є важливими для мене, адже це надає мені впевненості у своїх силах і додає бажання забивати знову і знову.

– Зараз вже можна сказати, що ти повністю адаптувався до
Прем’єр-ліги?
– Загалом можна стверджувати, що адаптувався. Проте все одно потребую більше часу на полі. Найкращий спосіб адаптуватися і зростати у професійному плані – це отримувати вдосталь ігрової практики.

– Майже всі твої партнери відправилися у відпустку. Тобі ж доведеться вирушити у розташування молодіжної збірної України. Не помилюся, якщо скажу, що це для тебе позитивний момент?
– Грати за синьо-жовту команду – велика честь для мене. Звичайно, що не відмовився б від вихідних і відпочинку, але професія футболіста є такою, що потребує певних жертв. Виклик до «молодіжки» є для мене дуже хорошою можливістю отримати новий досвід і проявити себе.

– Якими є твої відчуття у зв'язку з першим викликом до команди U-21?
– До збірної U-19 я викликався ще у десятому класі. З того часу я провів чимало ігор за збірні різних вікових категорій. Це запрошення – новий виклик для мене і хороший аванс. Гра за збірну є хорошою можливістю для розвитку. Тому відчуття у мене лише позитивні.

– Чи спілкувався вже з головним тренером «молодіжки» Олександром Головком і чи знайомий з партнерами, за виключенням Підківки, Мірошніченка і Шведа?
– З наставником я ще не говорив, але, очевидно, поспілкуюся з ним, коли приїду в розташування команди. Щодо нових партнерів, то раніше я виступав з Циганковим, Михайличенком і Лучкевичем. Тому переконаний, що проблем з адаптацією не буде.

18 травня 2016 17:26







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЧЄ-2025 (U21). Кваліфікація. Азербайджан – Україна. Огляд матчу

 

26 березня 2024 14:00

Молодіжка. Тренування напередодні гри з Азербайджаном

 

26 березня 2024 11:29

ТМ. Україна U21 – Марокко U23. Повний матч

 

22 березня 2024 10:35