Сьогодні 28 березня 2024 р.

Подводные камни осенних четвертьфиналов

Ігор ЦВИК

Фотографія поряд – це не Говерла у січні. Саме так виглядав стадіон чернігівської «Десни» за день до чвертьфінального матчу Кубка України проти «Динамо».

Розпочнемо з базових речей. Зовсім нещодавно всі раунди Кубка України стали входити до відання ФФУ. Тож тепер саме тут визначають базові дати проведення усіх раундів турніру. І з огляду на це виникає питання: а кому це так «приспічило» грати чвертьфінальні матчі за два дні до зими? Невже у ФФУ не усвідомлювали, що до чвертьфіналу можуть вийти команди не з УПЛ, де підігрів газону не є вимогою згідно з регламентом? Для чого мучити команди і змушувати їх грати на мерзлому газоні з ризиком отримання травми, якщо можна ці матчі перенести на весну?

Отож, коротко про ситуацію на чотирьох стадіонах, котрі сьогодні приймуть матчі чвертьфінального раунду. 

1. «Шахтар» – «Верес». Тут усе зрозуміло, газон стадіону «Металіст» буде у відмінному стані. Та це й не дивно, адже за тиждень тут зіграє «Манчестер Сіті» у вирішальному матчі Ліги чемпіонів.

2. «Ворскла» – «Маріуполь». Не все так райдужно, як у Харкові, але загалом теж без особливих проблем.

3. «Десна» – «Динамо». За встановлення системи підігріву газону – 1 млн гривень. За під'єднання його до мережі – ще 7 млн гривень. І все це через забаганку ФФУ грати чвертьфінали ще цього року. Як наслідок, за останніми даними, підігрів у Чернігові таки не ввімкнуть, обмежившись захисною плівкою.

4. «Львів» – «Дніпро-1». Стадіон СКІФ хоча й функціонує ще з 1897 року, але ніякого підігріву поля тут не ночувало. Поле тут вирішили зберігати перевіреним методом, залишивши його під снігом, щоб вночі газон не промерз. Сьогодні вранці сніг зчистили, тож можна грати у футбол.undefined

   
Знаєте, це було б зрозуміло, якби стало форс-мажором. Але ж ні, минулого року була точно така ж ситуація, і тоді матчі «Нафтовик» – «Динамо» та «Полтава» – «Шахтар» таки перенесли на весну. Чому не можна було зробити так зі всіма іграми цього разу? Скільки ще потрібно отримувати граблями по голові, щоб усвідомити, що тут у нас не Мальдіви і навіть не Греція? Дай Боже, щоб сьогодні всі матчі відбулися. Але всім зрозуміло, що на задубілому газоні шанс отримати травму зростає в рази. Травму, яка цілком і повністю буде на совісті ФФУ.

29 листопада 2017 13:58







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Кубок України, 1/4 фіналу. Полісся – Олександрія 0:0, пен. 4:3. Увесь матч

 

02 листопада 2023 18:30

Кубок України, 1/4 фіналу. Оболонь – Ворскла 0:3. Повний матч

 

02 листопада 2023 10:20

Кубок України, 1/4 фіналу. Чорноморець – Зоря 4:1. Огляд матчу

 

01 листопада 2023 18:59