Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Несенюк: «Коли «прозрів» кубковий жереб?»

На матчі першого етапу Кубка України з футболу більшість команд другої – найнижчої – ліги вийшли напіврезервними складами. Чому? Хіба не почесно боротися за Кубок? Хіба не хочеться спробувати дійти до фіналу за прикладом команди із села Петрове, яка зробила це навесні?

Спочатку я подумав, що причини майже відвертого небажання більшості команд найнижчого дивізіону боротися за Кубок України чисто економічні. Частина власників «професійних клубів» не хоче мати додаткових витрат на виїзди чи приймання гостей, які жодним чином не окупляться. А потім зазирнув до регламенту і зрозумів усе остаточно. Цього сезону, на відміну від попереднього, кубковий жереб, починаючи з 1/16 фіналу, вже не буде «сліпий». А це означає, що двох наших лідерів – «Шахтар» і «Динамо», жереб «розводитиме» аж до фіналу. Тож шанси всіх інших команд дорівнюють якщо не нулю, то десь близько до нього. Звісно, за таких умов краще одразу вибути з кубкового турніру, щоб не мати зайвих клопотів і грошових витрат.

Водночас мене зацікавило інше – чому про зміни в регламенті Кубка України не було широко повідомлено? Упевнений, більшість любителів футболу про це досі не здогадуються. Відповідь на це запитання знає, напевно, Олег Протасов – саме він, а не Андрій Павелко, чомусь підписав регламент цього сезону. Там узагалі цілий детектив – «прем'єр-ліга» затвердила регламент ще 12 липня, а Українська асоціація футболу, колишня Федерація, зробила це за місяць потому. Причому двічі – 10 та 20 липня з доповненнями. Всередині між цими датами і заховалося положення про Кубок України, затверджене виконкомом УАФ 15 «липня». Саме так – липень чомусь у лапках.

Коротше – мох і болото, кінців не знайдеш. Як тут не згадати вітчизняний парламент, який спочатку ­ухвалює закони, а потім у них виникають поправки, про які ніхто і не здогадувався. То, щоб усі здогадалися остаточно – у фіналі Кубка України-2020 зіграють «Шахтар» і «Динамо». Вони вже точно не «зливатимуть» цей турнір, як це роблять команди нижчих ліг.

28 серпня 2019 11:47







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Кубок України, 1/2 фіналу. Полісся – Ворскла. Огляд матчу

 

04 квітня 2024 21:46

Кубок України, 1/2 фіналу. Шахтар – Чорноморець. Огляд матчу

 

03 квітня 2024 21:52

Кубок України, 1/4 фіналу. Полісся – Олександрія 0:0, пен. 4:3. Огляд матчу

 

02 листопада 2023 18:30