Сьогодні 29 березня 2024 р.

«Волынь» – «Заря»: расклады перед игрой

«Волинь» давно не розпочинала на домашньому стадіоні так рано, тим більше кубковим матчем. Але з огляду на останні події навколо клубу і довгу розлуку вболівальників Луцька із великим футболом варто очікувати щирої підтримки «хрестоносців» у першому матчі чвертьфіналу із «Зорею». Тим більше, що команда Юрія Вернидуба нині вибилася в лідери українського футболу, а восени 5-6 гравців «Зорі» викликалися до лав національної збірної України. Луганчани прибули до Луцька відразу після повернення в Україну із турецького збору. 

Шлях команд до чвертьфіналу

«Волинь» – 1/16 фіналу »Інгулець – 2:0, 1/8 фіналу »Миколаїв» 2:0, 5:0.
«Зоря» – 1/16 фіналу »Кристал» Херсон – 2:0, 1/8 фіналу – «Геліос» Харків – 2:0, 3:1.

Передматчеві розклади. У »Волині» є нагода учетверте в історії пробитися до півфіналу Кубка України. Щоправда, є побоювання стосовно кадрових проблем. Через два попередження в попередніх кубкових матчах не зіграє центрбек Жуніч, ще раніше з «Волині» пішли лідер Шарпар поїхав грати в Казахстан, Кобахідзе та Політило повернули з оренди в «Дніпро». Відбувся й трансфер Флорентіна Матея до хорватської «Рієки». Залишається сподіватися на характер і колективний дух «волинян», адже команда нині у Луцьку як ніколи дружна.

Під час індійського збору «Волинь» зіграли всього три матчі і всі три закінчилися нічиєю – з бухарестським «Рапідом» 1:1, молодіжними складами «Атлетіко Паранаенсе» і «Вотфорда» відповідно 2:2 і 1:1.

В суботу відбулася репетиція перед матчем із «Зорею» – спаринг в Луцьку із першоліговим ФК «Тернопіль» (0:1), молодіжний склад виграв в тернополян 2:0.  

«Зоря» взимку була серед клубів, до яких була прикута увага вболівальників стосовно кадрових змін. Команда активно і продавала, і купувала гравців. Причому у луганців ще не все закінчилося у цій сфері, адже невизначена офіційно доля півзахисника Івана Петряка. Стовідсотково Юрій Вернидуб уже не розраховує на Пилявського (продаж у «Рубін»), Малиновського (закінчення оренди із «Шахтаря» і нова оренда Руслана до бельгійського «Генка»), воротаря Сантіні (Кіпр).

Найістотніші придбання «Зорі» – це кіпер Олексій Шевченко (грузинська «Діла»), захисник Артем Сухоцький (Олександрія») і два бразильці із клубів вищої місцевої ліги – хавбек Форстер із «Гояса» і нападник Пауліньо із «Корінтіанса». В минулу п'ятницю підписав контракт із «Зорею» і досвідчений півзахисник Євген Ткачук із «Ворскли». Щоправда, останній не зіграє у Луцьку, адже він виїхав у Запоріжжя на медогляд.

Юрій Вернидуб награвав склад із новачками і без старожилів команди впродовж двох турецьких зборів. Принаймні вісім контрольних матчів у «Зорі» були із командами пристойного рівня – болгарський «Лудогорець» (1:2), румунський «Ботошані», сербський «Вождовац» (3:0), казахська «Астана» (1:1), грузинське «Динамо» з Батумі (3:0), казахський «Актобе» (3:0), словенський «Марібор» (1:2), білоруський «БАТЕ» (0:0), маріупольський «Іллічівець» (3:2), а також латвійська «Лієпая» (4:1).

Історія стосунків. Окрема мотивація для «Волині» на цей матч – наша команда не вигравала у «Зорі» вдома майже 18 років! З 27 травня 1998 року, коли лучани розбили луганців на «Авангарді» 3:0. Останні поєдинки із «Зорею» в рідних стінах закінчувалися для «Волині» епічно – або бойовими нічиїми 2:2, або поразками 0:1, 1:2, 0:2 чи 0:3.

Статистика матчів «Волині» із «Зорею» свідчить про безкомпромісність їхніх стосунків. Із 25 матчів у вищій та Прем`єр-лігах чемпіонатів України 9 виграли лучани, 12– луганчани, в 4 поєдинках фіксувалася нічия. Різниця голів майже однакова: 37:41. Цікаво, що жодного разу у матчах між цими суперниками не фіксувалася суха нічия – голи були завжди.

Крайній матч. Востаннє суперники виходили на герць між собою 5 жовтня у Луцьку. Тоді це був практично матч за 3-4 сходинку в турнірній таблиці і «Волинь» той іспит провалила 0:3.

Ліга Парі-Матч 2015-16 рр., 10 тур, Луцьк, Авангард, 5 100 глядачів

Волинь (Луцьк) – Зоря (Луганськ) – 0:3
Арбітр: Арановський (Київ)
ВОЛИНЬ: Богдан Шуст – Івіца Жуніч, Андрій Богданов, Олександр Насонов, Володимир Польовий  (Гал Шіш, 27) – Сергій Кравченко (Віталій Неділько, 60), Сергій Політило – Александер Кобахідзе (Редван Мемешев, 46), Флорентін Матей, В’ячеслав Шарпар – Анатолій Діденко.
ЗОРЯ: Микита Шевченко – Євген Опанасенко, Андрій Пилявський, В’ячеслав Чечер, Микита Каменюка, Джаба Ліпартія (Михайло Сіваков, 67), Артем Гордієнко (В’ячеслав Танковський, 73), Руслан Маліновський, Олександр Караваєв, Іван Петряк (Желько Любенович, 64), Пилип Будківський.
Голи: Малиновський (19), Будківський (23), Ліпартія (61, з пен.)
Попереджені: Богданов (52) Вилучення: Шуст (59). 


Свої-чужі. Нападник «Волині» Анатолій Діденко у сезоні 2008-2009 рр. провів 11 матчів за «Зорю» і забив 1 гол. Захищав кольори луганчан й наш воротар Богдан Шуст – він у 2009-2011 рр. зіграв за «Зорю» 14 матчів.

Дискваліфіковані. Жуніч («Волинь»).
Арбітр: Ярослав Козик
ТБ-трансляція: відсутня

2 березня 2016 08:43







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Кубок України, 1/4 фіналу. Полісся – Олександрія 0:0, пен. 4:3. Увесь матч

 

02 листопада 2023 18:30

Кубок України, 1/4 фіналу. Оболонь – Ворскла 0:3. Повний матч

 

02 листопада 2023 10:20

Кубок України, 1/4 фіналу. Чорноморець – Зоря 4:1. Огляд матчу

 

01 листопада 2023 18:59