Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Йовичевич: «Это был наш матч…»

Прес-конференція головного тренера СК «Дніпро-1» Ігоря Йовічевіча після кубкової гри з «Олександрією», в який спортклубівці поступилися в серії пенальті.

– Сумно… Але ми не розчаровані. Якщо впродовж наступних матчів буде такий настрій, організація ігри та ініціатива, то можемо стверджувати, що команда є. Пенальті, звичайно, лотерея, яка могла піти на будь-чий бік. Ми вітаємо суперника, який був щасливішим і мав більше спокою при виконанні пенальті. Але по грі ми не дали абсолютно нічого створити «Олександрії». Нейтралізували все те, що вони робили проти інших команд: вертикальні передачі від Пашаєва, боротьба за другий м’яч, насиченість у центрі поля, стандарти, простота у грі, яка змушує опонента весь час битися. Ми на це відповіли і не дали нічого створити, крім двох подарунків з нашого боку. Думаю, інакше вони не забили б ніколи. Це був наш матч. Можливо, яскраво виражених моментів не було багато, але було достатньо епізодів, коли ми могли закрити матч. Згадати хоча б подачу Тейлора – якщо б пас йшов низом… Булеца, Назаренко, Довбик багато нагнітали, але забракло реалізації. Претензій до команди немає абсолютно. Відчувається лише великий жаль. Пройти далі – це була мрія команди, і за грою ми на це заслуговували.

– Чи вистачить команді сил та налаштування на гру у понеділок проти того ж суперника?
– Звичайно, зараз атмосфера сумна, ми виснажилися та є емоційно порожніми. Завтра у команди вихідний, післязавтра зробимо відновлення. Буде багато розмов психологічного плану, аби ми були готовими на понеділок. Буде і певна ротація. Мусимо переорієнтуватися на чемпіонат та битися у кожному матчі, адже перебуваємо у небезпечній зоні. Кожний матч для нас є відповідальним та дуже важливим.

– Чим був зумовлений вибір голкіпера на цю гру?
– Він нас вів у Кубку, скажімо так. Треба віддати належне, ми говоримо про хорошого голкіпера. Сьогодні у нагоді стала його гра ногами, яка дала у деяких епізодах вихід з оборони під тиском «Олександрії». І, звичайно, десь підсвідомо мали у думках пенальті. Але не вийшло сьогодні.

– Вболівальники часто запитують, коли можна буде побачити Білла?
– Ми бережемо його. Хочемо, щоб на час виступу у першій команді, він був готовим продуктом, а не просто надією. Він молодий пацан, який тільки прийшов і має пройти певний час адаптації до футболу і до побуту, побачив, які команди грають проти нього. Наразі він цей досвід набуває у дублі і проявляє себе непогано. Сподіваємось, що незабаром він зможе нам допомогти.

А вболівальникам – велика подяка за підтримку. Їх було чутно, і вони давали нам вітер у спину, особливо після пропущеного гола. У кубковому матчі, коли команда грає добре, це значний удар, і вболівальники у цій ситуації надали нам сил.

– Незважаючи на поразку, вам аплодували…
– Вони бачили, що ми віддавали все на футбольному полі, що організація гри була доброю, що ми заслужили перемогу. Так, ми програли, але команда рухається вперед, і вболівальники це бачать. Якщо будемо триматися того ж тонусу, успіх прийде. Я переконаний в цьому.

– Свято 8 березня найкраще провести на «Дніпро-Арені»?
– Звичайно, ми запрошуємо всіх на стадіон. Багато дівчат люблять футбол і можуть дати нам підтримку, аби взяти реванш.

4 березня 2021 00:17







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Кубок України, 1/2 фіналу. Полісся – Ворскла. Огляд матчу

 

04 квітня 2024 21:46

Кубок України, 1/2 фіналу. Шахтар – Чорноморець. Огляд матчу

 

03 квітня 2024 21:52

Кубок України, 1/4 фіналу. Полісся – Олександрія 0:0, пен. 4:3. Огляд матчу

 

02 листопада 2023 18:30