Сьогодні 16 квітня 2024 р.

США вивчають можливість передачі Україні заморожених коштів Центробанку РФ

Влада США розглядає можливість передачі Україні заморожених у Штатах активів Банку Росії. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на слуханнях у сенатському комітеті з асигнувань.

За словами Блінкена, зараз питання полягає в тому, чи є у США положення законодавства, що дозволяють конфіскацію. Це питання розглядають працівники Міністерства юстиції.

«Ми дуже тісно працюємо разом з міністерствами фінансів та юстиції США, щоб вивчити, як можемо ефективно заморожувати активи та здійснювати їхню конфіскацію», – заявив Блінкен.

Під час обговорення цього питання сенатор Патрік Ліхі заявив, що Федеральна резервна система США заморозила майже 100 млрд доларів Центробанку Росії.

Наприкінці лютого Євросоюз заборонив своїм громадянам усі операції з Банком Росії та особами, що діють від його імені та за його вказівкою. Схоже рішення ухвалили США: американським громадянам заборонили проводити з російським ЦБ операції, а також з Мінфіном і Фондом національного добробуту.

Міністр фінансів РФ Антон Сілуанов заявив, що через західні санкції Росія втратила доступ майже до половини золотовалютних резервів – близько 300 млрд доларів з приблизно 640 млрд доларів.

28 квітня 2022 12:11







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 780-го дня повномасштабної війни

 

13 квітня 2024 21:10

Динамо та Фонд братів Суркіс: допомога для пацієнтів Охматдита

 

12 квітня 2024 08:30

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 777-го дня повномасштабної війни

 

10 квітня 2024 21:49