Сьогодні 28 березня 2024 р.

Володимир Зеленський зустрівся з експертною групою щодо створення спеціального міжнародного механізму юстиції

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з експертною групою, що опрацьовує питання створення спеціального механізму судового розгляду та досудового розслідування всіх воєнних злочинів, які скоюють російські агресори на території України.

До складу цієї групи входять: керівник Офісу Президента, його заступники, профільні міністри та голови парламентських комітетів, Генеральний прокурор України, Голова Верховного Суду, голови касаційних судів.

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Смирнов на початку наради доповів про готовність Офісу Глави держави спільно з профільними міністерствами презентувати модель створення спеціальних міжнародних інструментів судового розгляду злочинів агресії Росії проти України, а також механізму отримання компенсацій для постраждалих громадян. Ці моделі готові для подальшого обговорення з міжнародними партнерами України.

Під час зустрічі присутні обговорили питання започаткування спеціального міжнародного військового трибуналу, який зміг би дати юридичну оцінку доказам агресії Росії проти України, що є очевидними. Було наголошено, що створення такого механізму жодним чином не перешкоджає юрисдикції Міжнародного кримінального суду, від якого Україна чекає рішень щодо злочинів геноциду, воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Також ішлося про створення спеціального механізму у формі арбітражу щодо компенсацій за збитки, яких завдала Україні агресія Росії.

11 квітня 2022 18:04







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55