Сьогодні 29 березня 2024 р.

«Динамо» зібралося разом

Ніколи ще історія незалежної України не знала таких трагічних часів. Наші мужні воїни ціною власних життів героїчно боронять свободу Батьківщини проти російських загарбників.

«Динамо» Київ знаходить можливості, аби допомогти українській армії вистояти у цій кривавій битві зі злом. Наш клуб розпочав реалізацію гуманітарної програми допомоги українським лікарням, здійснюючи благодійне фінансування медичних закладів, які рятують поранених бійців і цивільне населення. Окрім цього, кияни взяли шефство над низкою дитячих будинків та освітніх організацій. До того ж, футболісти київського «Динамо» продовжують і власноруч фінансово допомагати нашій армії: перераховують кошти на рахунок Збройних сил України та допомагають проводити аукціони власних футболок із автографами.

У розпал війни, коли робота та футбол відходять на другий план, завданням №1 є забезпечення безпеки своїх рідних і близьких. Спільними зусиллями керівництво та команда розробили план евакуації дружин і дітей, яких під опікою військового супроводу було вивезено за кордон. До цієї ж групи приєднались дружина та син Андрія Ярмоленка.

Вантаж відповідальності та переживання був позамежним, оскільки на борту двох автобусів перебували не тільки дружини та діти, але й дві вагітні жінки, одна з яких - дружина Сергія Сидорчука. Родина капітана «Динамо» з дня на день чекає на поповнення в родині. Дорога до безпечного місця тривала трохи менше доби.

Дочекавшись повідомлення про прибуття членів сімей за місцем призначення, гравці та тренери першої та юнацької команд «Динамо» зібралися разом, щоб ухвалити єдине рішення – як діяти далі.

Футболісти вирішили, нехай і тимчасово, не прощатися з улюбленою справою. Колективом команди було ухвалено продовжити виконувати свої професійні обов’язки та допомогти юнацькій команді U19 готуватися до офіційного матчу 1/8 фіналу Юнацької Ліги УЄФА проти лісабонського «Спортинга», який НЕ БУВ офіційно скасований та планується до проведення на нейтральній території.

Спершу обидві команди з персоналом зібралися на заміській базі киян у Конча-Заспі, потім повною делегацією переїхали на Західну Україну, де розпочали активну підготовку до «Спортинга». Найважче було зібрати хлопців юнацького складу, які перебували в евакуації зі своїми сім'ями у різних частинах України. Багатьом з них довелося їхати в тамбурі поїзда понад 10 годин.

Окрім того, перша команда українським складом під керівництвом Олега Гусєва продовжила підготовку до відновлення чемпіонату України та до матчу національної збірної проти Шотландії в рамках відбіркового циклу на чемпіонат світу у Катарі, який FIFA офіційно перенесло на червень.

Київське «Динамо» – флагман українського футболу, незважаючи на жорсткі випробування війною, продовжує гордо нести синьо-жовтий стяг на міжнародній арені! 

Все буде Україна! Слава Україні! Слава Героям!

15 березня 2022 19:47







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55