Сьогодні 28 березня 2024 р.

Демократи пропонують допомогти України на 40 мільярдів доларів – це перевищує запит Байдена

Законопроект про американську допомогу Україні, пакет якої перевищує 33 мільярди доларів, буде у вівторок розглянуто на голосуванні в Палаті представників, а також у Сенаті, повідомляє Bloomberg. Але, за словами двох людей, знайомих з планами, демократи підготували пакет допомоги Україні на суму 39,8 мільярдів доларів і планують проголосувати за нього цього тижня.

Рішення швидко перейти до допомоги Україні було прийняте, оскільки адміністрація Байдена попереджає, що фінансування для повноважень, які президент використовував для відправки зброї в Україну, закінчаться до кінця травня.

За словами одного з людей, президент Джо Байден попросив депутатів розділити інші запити – зокрема, пов’язані з епідемією СOVID та іммігрантами – щоб уникнути зволікання з грошима для України. Уже у вівторок Палата представників могла б проголосувати за пакет для України, який перевищує 33 мільярди доларів, які Байден просив у Конгресі минулого місяця. А також законодавці додають 3,4 мільярда доларів на військову допомогу та 3,4 мільярда доларів на гуманітарну допомогу.

Однак республіканці ще не підписали цей план. Додаткова військова допомога менша, ніж збільшення фінансування вакцини та лікування Covid на 8 мільярдів доларів а також голосування за поправку, яка забороняє Байдену зняти обмеження на міграцію через південний кордон США, яких домагалися республіканці в Сенаті. Для ухвалення плану в Сенаті знадобиться щонайменше 10 голосів республіканської партії. Тим не менш, розділення допомоги по цим законопроектам допоможе Сенату вийти з глухого кута. За словами одного з знайомих із планами, законопроекти будуть йти окремо.

«Це активна розмова, буквально, коли ми говоримо прямо зараз на Капітолійському пагорбі, отже президент повністю відданий підписанню закону як про фінансування України, так і про фінансування Covid, і він продовжить боротися за обидва», – сказала прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

10 травня 2022 09:27







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 760-го дня повномасштабної війни

 

24 березня 2024 21:00