Сьогодні 29 березня 2024 р.

Відеологія. Казкові сюжети

Ігор СУХОВИЙ, «Футбольний клуб»

Людям властиво сподіватися. Вони мріють про краще і не зважають на невтішні обставини. Можливо, це закон нашої природи чи навіть виживання. Адже завжди приємно чути, коли хтось щиро вірить у хороше.

Звісно, головна наша віра – у перемогу ЗСУ в жорстокій війні. Інший підсумок нинішнього лихоліття навіть не обговорюється. Усе гарне станеться потім. Навіть якщо ми вже малюємо собі казкову далечінь. Мабуть, це теж ознака незламності, про яку часто нагадують у мережі стосовно української нації.

ЖИТТЯ ПІСЛЯ КАРДІФФА

Тиждень, що минув після поразки від валлійців, густо наситив Інтернет відео-контентом про пригоди нашої збірної. Йшлося про підготовку і післямову до матчів у Лізі націй, де трохи згодом доведеться знову зустрічатися з шотландцями, які залишили нам приємні спомини від стиків ЧС-2022.

Те, як поринув у подальшу роботу тренерський штаб Олександра Петракова, викличе заздрість у плаксіїв, що розкисають від невдач. Так, головний тренер називав гру з валлійцями найважливішим матчем у власному житті. Проте, хто насмілиться дорікнути йому, що виграти цей матч не судилося? І наставник збірної України знову надихає, жартує, кличе до бою своїх гравців.

У стартовому матчі з ірландцями Петраков по перерві випустив Циганкова і невдовзі мав нагоду обнятися зі своїм джокером, що збентежив кіпера Келлехера першим же ударом. Хіба не казка з життя? Післямовою до якої стане розгром дій господарів місцевими ЗМІ, що ніяк не позбудуться споминів про легендарних Роя та Роббі Кінів.

Сповна насолодитися величчю нашої перемоги у Дубліні завадив хіба що черговий випуск «ТаТоТаке».

«ЩО ДАЛИ Б ЗА ПЕРЕМОГУ НАД ВЕЛЬСОМ?»

На це запитання, яке геть не в’яжеться з часом і простором, відповів Тимощук. Не опальний футболіст і рекордсмен за іграми у збірній, а коментатор, який пішов з «футбольних» телеканалів. Роман несподівано виник біля Роберто Моралеса у кадрі й одразу заграв ферзя: «Я б участь нашої збірної в Лізі націй віддав лише за одну перемогу над Вельсом».

Сильно! У мене навіть зникло зацікавлення, куди подівся Співаковський? Про свого напарника Моралес згадає потім, а в Тимощука лише спроквола запитає, чому ж той так зневажає Лігу націй? Байкар плутано пояснить свою байдужість, як уже на часі буде розбір гри з вірменами, де Петраков відсвяткував результативну перемогу.

Не було розлогого сенсу згадувати про вчасний «постріл» Малиновського чи навіть асист і гол Караваєва, тоді як привітати Миколенка з дебютним взяттям воріт за збірну можна було б. Появі Віталія на полі замість Зінченка передував великий план його діалогу з наставником. І знову Петраков порадіє вдалому рішенню про заміну. А Олег Лужний за кадром пишатиметеся своїм нащадком в АПЛ, віддавши належне Миколенку за вміння завжди грати до кінця.

Що зовсім не сподобалося, так це не перше нагадування авторів, що нинішній наставник збірної України працює в УАФ за мізерні гроші. Яка мета цих сумних реляцій, що кочують мережею? Ми всі й так добре знаємо, хто саме затиснув грошенят, однак невже подібні натяки не принижують 64-річного тренера, що виграв для країни молодіжну першість світу та й нині працює на совість?

Петраков неодноразово визнавав, що перепустка збірної до Катару йому дорожча за всі скарби світу. Так, у нього не вийшло, але свій шанс усього життя він точно не змарнував. І тепер іще більше шукає розраду в роботі та весь час нагадує гравцям – треба рухатися далі!

Його ж роботодавцям щедрість не була властива ще до великої війни. Пригадую, як вони перекидалися від щастя у кріслах в Будинку футболу, коли дізналися суперників по плей-офф. Та обідня в Катарі не відбудеться. Вважатимемо це не лише примхою долі…

ЗЕЛЕНИЙ ОСТРІВ ЗНОВУ В ГРІ

Подобається комусь Ліга націй чи ні, а події в нашій групі розгортаються небуденно. Чого варті лише проводи на почесний відпочинок Андрія Пятова. Та ще з рекордом сухих матчів за національну команду. Петраков сипав компліментами навздогін і обіцяв, що двері збірної для такого майстра завжди відчиненні.

Вийшло в унісон Вацку під час репортажу на OLL.TV. Коментатор засахарив по вінця, нагадуючи, що рекорд Пятов відібрав у іншого воротаря-легенди – Олександра Шовковського.

Не встигли змовкнути фанфари з сурмами, як пішов на підйом зелений острівець обабіч Великої Британії. Затюканий після поразки нашому експериментальному складу Стівен Кенні упевнено розібрався вдома з тезкою Кларком та його збірною Шотландії (3:0). І тепер уже той перебуває на межі відставки.

Шотландці поступилися ірландцям по грі, гостям не зарадив воротар Гордон, який декілька разів рятував у матчі з українцями в Глазго. Отож, іще одна зустріч у Лодзі Петракова з Кенні набуває свіжої привабливості.

Моралес теж пообіцяв, що Співаковський з’явиться у «татотаківському» стрімі зі своєю чарівною дощечкою, де розкладе усе щодо ірландських дрібниць.

КОЛИ ПОВЕРНЕМОСЬ З ВІЙНИ

Настане день і ми викинемо з країни рашистів, які зазнають в Україні остаточного краху і ганьби. Але поки, здається, у футбол грати доведеться нам за часів воєнного стану. І не десь у приймах, а в рідній країні – удома! Упевнений, цей крок буде ще одним проявом нашого твердого руху до великої перемоги.

Доволі скоро дізнаємося ми і про те, з яким настроєм повернуться збірники до своїх клубів. У яких, до речі, очікуються неабиякі зміни на тренерських містках.

У повідомленнях про відставку Максимова блогери обговорюють усе, що завгодно, крім морального боку. Сам наставник «Ворскли» не так уявляв свій відступ з-під Полтави, про який розповідає з відомим усім сарказмом. Каже, що дізнався про відставку від сусіда по дачі. Добродій нагадав, що його контракт добіг кінця, а нового не буде.

Тим часом завершується угода із «Зорею» Віктора Скрипника. Й колишній одноклубник Максимова по бременському «Вердеру» тихесенько дрейфує у бік крісла, яке звільнилося. Кажуть, дуже ймовірно, що саме його представлять новим головним тренером «Ворскли».

Чи тужитиме «Зоря» за втратою? Де там. Тут мріють, що врятовану луганську команду очолить Патрік ван Леувен. Як запевняють інсайдери, фахівець із Нідерландів обійдеться недешево. А це має свідчити про амбіції власника клубу.

Отож, якщо гряне повноцінний чемпіонат УПЛ, має бути не нудно. Адже й на місток «Кривбаса», що відродився та нарешті повернувся до Прем’єр-ліги, вже сватають не кого-небудь, а Юрія Вернидуба. Та він іще має повернутися з військової служби…

У будь-якому випадку, островом стабільності, на думку модератора «Циганик LIVE», залишається київське «Динамо». Інші джерела, включно з офіційними, дотримуються такого ж висновку. До того ж і Мірча Луческу працюватиме у столичному гранді далі. Маститий наставник запевняє, що не кине команду у скрутну годину, яку переживає вся Україна.

Тож наша футбольна казка заходить на новий історичний оберт. Її цікаве продовження неодмінно буде!

 

14 червня 2022 22:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55