Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Григорій Суркіс звернувся до колег із ПФЛ з нагоди чергової річниці заснування організації

Почесний член УЄФА Григорій Суркіс звернувся до колег із Професіональної ліги України з нагоди чергової річниці заснування ПФЛ.

Дорогі друзі!

Вітаю з днем народження шановану у вітчизняному футболі організацію, до заснування якої мав честь бути причетним. Створення ПФЛ свого часу стало справжнім цивілізаційним проривом, великим кроком уперед – до міжнародної спортивної еліти, до нових принципів організації футбольного господарства, традиційно багатого на таланти.

Завдяки ентузіастам-однодумцям, котрі підживлювалися ідеями великого Валерія Лобановського, український футбол став на новий щабель свого розвитку, згодом швидко підтвердивши високий авторитет на міжнародній арені – як на рівні клубів, так і в компанії національних команд. Свідченням тому – єврокубкові успіхи київського «Динамо» та донецького «Шахтаря», нагороди різного ґатунку наших юнацьких збірних, тріумфи повпредів України у складі зарубіжних колективів.

ПФЛ стала тим підґрунтям, на якому український футбол зростав і міцнів. І не лише у професійній сфері, де народжувалося чимало цікавих, конкурентоспроможних клубів, а й у напрямках масових, дитячо-юнацьких, жіночих, студентських змагань тощо. Більшість співробітників профі-ліги згодом застосували свій хист, свої знання та досвід під час організації та проведення спільного з Польщею ЄВРО-2012, на «відмінно» оціненого міжнародною спільнотою. Це стало ще однією нашою з вами загальною перемогою.

Вітаючи вас, я також думаю про Перемогу – в тій кривавій війні, яку розв’язала проти нашої держави Росія. Завдяки героїзму українського народу та його Збройних Сил ця Перемога неодмінно прийде, аби дозволити людям повернутися до звичних мирних справ, зокрема й до футбольних. Чого всім нам щиро бажаю!

Із повагою до справжніх футбольних професіоналів, Григорій СУРКІС

26 травня 2022 15:05







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня повномасштабної війни

 

16 квітня 2024 20:30