Сьогодні 29 березня 2024 р.

«Динамо» допомогло здійснити мрію дівчинки Софії, пораненої уламком ворожого снаряда

Матч київського «Динамо» U16 та каталонської команди «Л'Успіталет» (2:2), який відбувся вчора в Іспанії, був присвячений українським дітям, які загинули та постраждали під час війни.

Подія мала й особливу благодійну місію – втілення мрії 13-річної Софії Іванової, яка отримала поранення під час обстрілу російськими окупаційними військами Миколаївської області.

На початку березня вороги обстріляли рідне село Соні, внаслідок чого ракета зруйнувала будинок її родини, а металевий уламок снаряду влучив у скроню дівчинки. Діставати уламок було дуже небезпечно, тому миколаївським лікарям довелося боротися за життя дівчинки, яка чотири тижні жила зі шматком металу в голові, що викликав сильний біль і майже паралізував праві кінцівки.

Згодом дівчинку доставили до столичного НДСЛ «Охматдит», фахівцям якого вдалося у ході складної нейрохірургічної операції видалити уламок. Оптимізм і жага до життя Софійки допомагали дівчинці успішно проходити тривалий етап лікування та реабілітації, потроху повертаючи рухливість кінцівок.

На щастя, найгірше залишилося позаду. Зараз Софія почувається краще та втілює одну зі своїх мрій – вчиться грати на гітарі, яку дівчинці подарували глядачі «ТСН», побачивши сюжет про неї як підопічній благодійного проєкту каналу 1+1 «Здійсни мрію».

Учора збулася ще одне заповітне бажання Софійки - виступити на одній сцені разом із улюбленою співачкою DOROFEEVA. До реалізації цієї мрії долучився ФК «Динамо» Київ, який організував подорож дівчинки та її родини до Барселони. Соня, її мама Людмила та брат Артем побували на екскурсії містом, а також змогли придбати необхідні речі, адже у дівчинки був лише одяг, в якому її вивезли з Миколаєва.

А головною подією дня став, звісно, виступ у перерві благодійного матчу «Динамо» на підтримку України, в ході якого Софія акомпанувала DOROFEEVA на гітарі під час виконання композиції «Думи». Аудиторія на стадіоні зворушливо підтримала Соню, зустрівши бурхливими оплесками, а дівчинка після виступу сказала, що цей був найкращий день її життя.

Ми ж упевнені, що такі позитивні моменти та непідробні емоції щастя в очах дівчинки лише сприятимуть якнайшвидшій реабілітації Софійки та її повноцінному одужанню. Віримо, що невдовзі здійсниться головна мрія Соні та всіх українських дітей, які зможуть так само щиро усміхатися під мирним і спокійним українським небом.

undefined

undefined

 

11 червня 2022 15:43







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55