Сьогодні 19 квітня 2024 р.

План економічного відновлення України після війни. Наріжні принципи

У Верховній Раді представили план економічного відновлення України після війни, що складається із дев'яти ключових принципів.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram-каналі.

За його словами, план було розроблено командою Офісу президента та представниками уряду.

Ключові принципи:

– Повний доступ до ринків ЄС та Великої сімки. Великобританія та країни ЄС вже оголосили про відміну імпортних мит на українські товари. Очікуються аналогічні дії з боку урядів США, Японії та Канади.

– Набуття статусу кандидата, а потім повноправне членство в ЄС.

– Побудова економіки на засадах дерегуляції та лібералізації. За більшістю ліцензій та дозволів вже прийнято декларативний принцип для бізнесу.

– Налаштування логістичних маршрутів у західному напрямку. Уряд працює над розширенням їхньої пропускної спроможності. Вже є перші результати – між Україною та Польщею підписано відповідний меморандум.

– Перехід від експорту сировини до переробки у галузях, що дають найбільшу експортну виручку. У сільському господарстві та металургії завдяки переробці можна буде досягти її значного зростання.

– Розвиток вітчизняного ВПК. Йдеться не лише про закупівлю зброї, а й про виробництво, зокрема за рахунок трансферу військових технологій.

– Самодостатність в енергетиці досягатиметься збільшенням видобутку власного газу та розвитком атомної енергетики. За 3-5 років цілком реально здобути енергетичну самостійність.

– Кліматична модернізація. Створення нових об'єктів у різних галузях промисловості має враховувати принципи «зеленої економіки».

– Локалізація щонайменше 60%. В оновленні України будуть задіяні українські компанії та виробники. Це дасть поштовх економіці, створить нові робочі місця, пожвавить підприємницьку активність.

2 травня 2022 21:15







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня повномасштабної війни

 

16 квітня 2024 20:30