Сьогодні 29 березня 2024 р.

Вогнем і м’ячем. Галатасарай – Динамо

У четвер, 14 квітня, київське «Динамо» провело черговий матч у рамках благодійного турне «Матч за Мир!», метою якого є інформування міжнародної спільноти про жахливу війну в Україні та збір коштів для підтримки українців, які постраждали від війни з російським агресором. Після перемоги над варшавською «Легією» (3:1) кияни вирушили до Стамбула, де зіграли проти багаторазового чемпіона Туреччини – «Галатасарая».

Поєдинок у столиці Туреччини зібрав солідну аудиторію на трибунах. І якщо у Варшаві більшість уболівальників, зокрема польських, активно підтримували наших хлопців, то на NEF Stadyumu місцеві фанати, незважаючи на товариський статус поєдинку, гнали футболістів «Галатасарая» вперед і частенько свистіли, коли м'яч був у ногах динамівців.

Утім, незважаючи на тиск, який намагалися чинити трибуни, наші хлопці розпочали матч активно. І якщо в дебюті зустрічі удар Циганкова виявився неточним, то незабаром по нотах розіграна комбінація завершилася точним ударом Буяльського з центру штрафного майданчика точно в дев'ятку – 0:1.

Господарі не хотіли миритися з таким перебігом подій. Арда Туран, який свого часу провів понад 200 матчів за мадридський «Атлетико» та каталонську «Барселону», приклався здалеку, але Бущан контролював напрямок польоту м'яча, а потім «біло-синіх» врятувала поперечина після удару Дервішоглу.

Не дозволивши забити супернику, підопічні Мірчі Луческу збільшили свою перевагу. Сидорчук пасом із глибини відправив у прорив Бєсєдіна, Артем увійшов до штрафного майданчика, «хитнув» захисника та пробив точно в кут повз воротаря – 0:2.

До кінця першого тайму «Галатасарай» мав кілька моментів, щоб забити як мінімум гол престижу. Зокрема, Попов вчасно підставився під небезпечний удар Килинча, Езтюрк замикав навіс зі штрафного, але Бущан у класному стрибку перевів м'яча на кутовий, а перед самою перервою лише своєчасний вихід Георгія на перехоплення не дозволив Баришу Йїлмазу вискочити на «рандеву» з нашим голкіпером.

На другий тайм господарі вийшли із твердим наміром забити. І якщо після удару Дервішоглу з-під Кравченка нашу команду вдруге за матч врятував каркас воріт, цього разу стійка, то за кілька хвилин неймовірний по красі удар з-за меж штрафного майданчика вдався Баришу Йїлмазу, який відправив м'яча точно в дев'ятку – 1:2.

Надалі серія замін у складах обох команд дещо заспокоїла перебіг гри. Але динамівці знайшли момент, щоб забити третій гол. Кравченко класно відкрився на правому фланзі, увійшов до штрафного майданчика, викотив на Циганкова, і Віктор у фірмовому стилі поклав м'яча в кут воріт – 1:3.

Наприкінці зустрічі команди обмінялися небезпечними моментами. Моруцан пробив з-за меж штрафного майданчика, але м'яч пролетів у кількох десятках сантиметрів від стійки (в принципі, Нещерет контролював напрям удару), а «біло-синім» вдалося забити ще один м'яч, коли Кулач із близької відстані відправив м'яча головою у ворота, але арбітр скасував взяття воріт, зафіксувавши у динамівця офсайд.

У підсумку, 3:1 – друга перемога «Динамо» в благодійному турне за симпатичної гостроатакуючої гри, від якої отримують задоволення як уболівальники, так і самі футболісти.

ГАЛАТАСАРАЙ – ДИНАМО – 1:3
Голи: 
Бариш Йїлмаз (56) – Буяльський (14), Бєсєдін (28), Циганков (80).
Галатасарай (стартовий склад): 26. Пенья – 5. Озтюрк, 15. Пульгар, 19. Байрам, 21. Моруцан, 53. Бариш, 54. Килинч, 66. Арда Туран (К), 67. Дервішоглу, 88. Кайя, 93. Бое.
Динамо: 1. Бущан (35. Нещерет, 63) – 20. Караваєв (9. Кравченко, 46), 4. Попов (25. Забарний, 63), 34. Сирота (73. Боль, 63), 14. Вівчаренко (44. Дубінчак, 46) – 5. Сидорчук (К, 18. Андрієвський, 63), 10. Шапаренко (8. Шепелєв, 63), 29. Буяльський (19. Гармаш, 76), 99. Антюх (28. Кулач, 46), 15. Циганков (89. Бражко, 82) – 41. Бєсєдін (17. Ванат, 46).

 


14 квітня 2022 18:59







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55