Сьогодні 19 квітня 2024 р.

«Зробимо все, щоб наблизити перемогу України й зберегти її футбольне майбутнє»

Президент «Динамо» Ігор Суркіс напередодні першого благодійного матчу киян проти варшавської «Легії» у рамках європейського турне відповів на запитання офіційного сайту «біло-синіх» щодо найактуальніших моментів життя нашої країни та клубу.

ПРО ЖАХІТТЯ ВІЙНИ В УКРАЇНІ

Те, що зараз відбувається на українській землі, це справжня людська катастрофа. Коли йде війна, то б’ються дві армії, але на цій війні армія лише одна – Збройні сили України. З російського боку це збіговисько вбивць і садистів. Вони прийшли на нашу землю вбивати, грабувати та завдавати біль. У військовому плані успіхи цієї орди дуже сумнівні, а ось воювати з мирним населенням вони навчилися добре.

Військові злочини росіян не залишаться безкарними, я впевнений, що рано чи пізно вони заплатять за все, що вчинили в Україні.

Це війна за виживання українського народу. Росіяни заперечують право України на існування, і надія лише на дипломатію вже зникла. Ми віримо в перемогу України, віримо, що наші Збройні сили розгромлять супротивника і повернуть його туди, звідки він прийшов. Від мене особисто та від усього футбольного клубу «Динамо» (Київ) – низький уклін нашим військовим, волонтерам, усім, хто допомагає ЗСУ.

ПРО ДОПОМОГУ З БОКУ «ДИНАМО»

Ми почали допомагати з перших днів війни. Спочатку це було фінансування столичних лікарень та облаштування дітей-біженців у західній частині України. Спершу ми не планували висвітлювати кожен крок клубу в даному напрямку, але, як виявилося, це потреба у сучасних умовах.

Так от, розповідаю. Наш клуб та наша сім'я фінансово підтримують усі можливі напрямки: ми фінансуємо гуманітарні, медичні, оборонні, будівельні програми. Допомогли нашим паралімпійцям, фінансово підтримали придбання та ввезення 200 тонн гуманітарної допомоги до різних населених пунктів Київської, Чернігівської та Харківської областей.

«Динамо» перераховує гроші лікарням, територіальним громадам, різним гуманітарним центрам та підрозділам ЗСУ. З початку війни ми нікому не відмовили – всі, хто звернувся до нас за допомогою, отримали необхідні фінансові кошти.

Ми щодня на зв'язку з різними організаціями, волонтерами, медиками, яким потрібна допомога. Це триватиме стільки, скільки потрібно для країни та для перемоги України.

ПРО БЛАГОДІЙНЕ ЄВРОПЕЙСЬКЕ ТУРНЕ «ДИНАМО»

Це ще один крок для допомоги Україні. Давайте будемо відвертими: наші футболісти можуть принести максимальну користь країні, граючи у футбол. «Динамо» має дуже серйозну репутацію в Європі, це ім'я та бренд, які можуть бути цікавими європейськими вболівальниками. Благодійні матчі динамівців мають дві головні цілі. Це ще більше уваги до війни в Україні, аби про неї говорили та писали в Європі, аби люди приходили на стадіони та висловлювали підтримку українському народу, показуючи урядам своїх країн, що нашій країні необхідно допомагати. Друга мета – це збір коштів на допомогу Україні, коли в умовах масштабної війни економічна підтримка має велике значення.

Ми спеціально організували якнайбільше матчів за короткий проміжок часу. З 12 по 28 квітня «Динамо» зіграє у Польщі, Туреччині, Румунії, Німеччині та Хорватії. Ми плануємо розширювати географію поєдинків, ведемо переговори із низкою клубів з інших країн. Це непростий процес, сезон підходить до завершення, багато команд вирішують свої питання в національних чемпіонатах, ряд топ-клубів виступає в декількох турнірах, тому є різні нюанси.

Наш клуб дякує всім, хто пішов назустріч «Динамо» в організації благодійного турне. Керівництво нашої країни сприяє проведенню цих матчів, чотири міністерства беруть участь в організації ігор (Міністерство закордонних справ, Міністерство молоді та спорту, Міністерство соціальної політики, Міністерство культури та інформаційної політики), президент УЄФА всіляко підтримує наші ініціативи. Керівники європейських футбольних федерацій, президенти клубів, місцеві ЗМІ – всі вони на нашому боці, ми бачимо їхню підтримку, вдячні їм за розуміння та допомогу. Нині це важливо для України.

Не забуватимемо і про національну збірну України. Під час війни футбол навіть не на другому плані, але нашій країні потрібні перемоги на всіх напрямках. Вихід збірної до фінальної частини чемпіонату світу міг би стати хорошою емоційною подією для українського народу.

ПРО РОЗПОДІЛ КОШТІВ, ОТРИМАНИХ У ХОДІ ТУРНЕ

Мені довелося почитати безліч версій, давайте я закрию це питання раз і назавжди. Як тільки ми розпочали переговори з приводу організації матчів, позиція «Динамо» була такою: всі фінансові кошти, отримані за продаж квитків, атрибутики, реклами тощо, розподіляє клуб, який є господарем поля. Єдина умова – це передача коштів для допомоги Україні.

Це наша початкова та незмінна позиція. Кожен клуб вільний вибирати фонд чи організацію, яким перерахують гроші, отримані від проведення матчу. Це може бути підтримка біженців, підтримка гуманітарних програм, підтримка Української Армії, підтримка медичних установ тощо. Жодних фінансових вигод від проведення матчів наш клуб не отримає і не планував отримувати.

ПРО МАЙБУТНЄ «ДИНАМО»

Зараз на порядку денному головне питання – це перемога України у війні проти російських варварів. Все інше вторинне і не має значення без успіхів нашої армії та дипломатії. Але у будь-якому разі, ми зробимо все можливе, аби зберегти український футбол.

Незважаючи на великий дефіцит коштів, ми продовжуємо фінансування футбольної академії «Динамо» – хлопчаків із дитячої школи імені Валерія Лобановського. Це майбутнє нашого футболу та обов'язок клубу забезпечити їм повну безпеку, умови для здобуття освіти та розвитку футбольної кар'єри. Тепер вони в повному порядку, ми сподіваємося, що хлопчаки психологічно зможуть повністю відновитися, а клуб точно забезпечить їм умови для життя та розвитку.

Перша команда їде у турне, ці гравці складають кістяк національної збірної України. Я не можу загадувати, коли закінчиться війна і коли почнеться повномасштабне відновлення України, яка переможе, але «Динамо» точно візьме в цьому участь. Як на футбольному полі, так і на інших напрямках.

Ми зробимо все можливе, щоб наблизити перемогу нашої країни та зберегти її футбольне майбутнє. Віримо в Україну, віримо у ЗСУ, віримо у наших людей! Слава Україні!

11 квітня 2022 19:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня повномасштабної війни

 

16 квітня 2024 20:30