Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Зеленський: «Представникам Росії не місце у спортивній спільноті світу»

Президент України Володимир Зеленський подякував президенту МОК Томасу Баху, який сьогодні відвідав Київ, за підтримку наших спортсменів та за сприяння у введенні санкцій стосовно Росії та Білорусі.

«Російське вторгнення стало жорстоким ударом по українському спорту. Більше 100 тисяч українських спортсменів не мають можливості сьогодні тренуватися. Сотні спортивних об’єктів зруйновані – це великі об’єкти спортивної інфраструктури, об’єкти на базі українських шкіл та університетів, спортивних клубів.

Багато українських спортсменів пішли до лав ЗСУ, щоб захищати нашу державу, захищати її на полі бою. 89 спортсменів загинули внаслідок бойових дій, 13 були захоплені та знаходяться в російському полоні.

Я вдячний президенту МОК Томасу Баху за підтримку наших спортсменів, нашої держави у цих надзвичайно жорстоких умовах. Сьогодні пан президент повідомив про виділення нового пакету допомоги для українських олімпійців. Ми дуже цінуємо це та дуже вдячні.

Я вдячний вам, пане президенте, за ініціативу провести спеціальну донорську конференцію під егідою МОК заради відновлення спортивної інфраструктури в Україні. Ми обговорили необхідність продовжувати міжнародні зусилля для того, щоб представники держави-терориста не могли брати участь в міжнародних спортивних змаганнях. Не можна допускати, щоб держава-терорист використовувала спорт для просування своїх політичних інтересів та просування своєї пропаганди.

Я вдячний пану президенту за непохитну позицію щодо відсторонення російських та білоруських спортсменів від офіційних міжнародних змагань під егідою МОК. Поки Росія намагається знищити український народ і підкорити інші країни Європи, її представникам не місце у спортивній спільноті світу», – сказав Зеленський.

3 липня 2022 21:41







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня повномасштабної війни

 

19 квітня 2024 23:27

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34