Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Цитаішвілі: «Для мене російський народ перестав існувати»

Цитаішвілі: «Для мене російський народ перестав існувати»

У квітні Георгій Цитаішвілі, який належить «Динамо», вирушив у Краків, підписавши контракт до кінця сезону з місцевою «Віслою». Чемпіон світу у складі збірної України U-20 та гравець національної команди Грузії розповів про адаптацію у Польщі.

«Мені написав Томаш Кендзера. Сказав, що йому дзвонив тренер Вісли та просив, щоб він зі мною поговорив. Запитував, який я гравець, людина. Мене зацікавило, що тренер сам цікавився. Кензер мені сказав, що це хороший клуб. У Польщі він вважається більшим, тому що історія у нього велика. Я прийняв пропозицію та приїхав сюди.

Я себе чудово відчував у «Чорноморці» і при Морозі, ще краще я почував себе, коли прийшов Григорчук. Перед сезоном я думав, що він буде найуспішнішим.

У Віслі все будується довкола тебе. Усі намагаються тобі допомогти, щодня цікавляться. Я почуваюся дівчиною, яку доглядають. Це дуже допомагає, тому що не потрібно часу на адаптацію. У мене вдвічі більше мотивації та бажання грати», – сказав Цитаїшвілі у сюжеті програми «Футбол NEWS».

Георгій провів за «Віслу» вже шість матчів, у яких забив один гол і віддав двох асистів. У дебютному поєдинку він мав персональну підтримку українських уболівальників.

«Я був дуже радий, що приїхали хлопці з України. Вони хотіли футболку, а ця футболка була дебютною – хотів собі залишити. Але оскільки вони прийшли із прапором України, я не зміг собі її залишити та подарував. Коли бачу прапор України, то маю такі ж емоції, наче бачу прапор Грузії.

У Грузії була та сама ситуація, один на один. Забрали території та збиралися йти на Тбілісі. Були смерті, зґвалтування дітей та жінок. Я раніше думав, що це не погані люди, а президент. Але після того, як я побачив, що військові робили з дітьми та жінками, то для мене цей народ перестав існувати. У мене ненависть до слова «Росія».

Згадую Україну як свою оселю. Я там виріс. Я там знаю кожен кут, особливо у Києві. І до жодного місця так не можу звикнути, як до Києва. Я вважаю Київ за свій будинок і обов'язково туди повернуся.

Коли я дивлюся відео, як звичайні люди крадуть танки, то дивуюсь їх сміливості. Бачив багато відео та фотографій, як люди стоять перед танком і зупиняють. Це свідчить про силу українського народу. Тому весь світ підтримує його», – каже футболіст.

19 травня 2022 15:39







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня повномасштабної війни

 

16 квітня 2024 20:30