Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Музей «Голоси Мирних»: історії людей, постраждалих від війни

Від перших днів війни 2014 року Фонд Ріната Ахметова розгорнув Гуманітарний штаб «Допоможемо», для того щоб запобігти гуманітарній катастрофі на Донбасі. Унаслідок діяльності штабу було врятовано 3,5 млн людей. Багато хто з них поділився з Фондом своїми історіями. Так Фонд став носієм тисяч історій жителів Донбасу й зібрав їх в унікальний онлайн-музей.

Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова взяв на себе місію збирати, організовувати і ділитися історіями мирних жителів України задля кращого розуміння життя в умовах воєнних дій та заради кращого майбутнього. Сьогодні в Україні немає людини, якої б не торкнулась війна. Вона вже забрала життя тисяч мирних жителів, мільйони українців покинули свої домівки. Тож від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року Музей став літописом трагедій усіх жителів країни.

– Я хочу, щоб ми всі пам’ятали цю трагедію. І не просто статистику. Пам’ятали українську трагедію в історіях, в обличчях людей, які стикнулися з нею. Разом з вами ми збиратимемо свідчення Мирних, постраждалих від війни. Вони стануть частиною наймасштабнішого музею пам’яті. У правді про війну, котру Росія розв’язала проти України, її народу, його права на самобутність та загалом проти його права на фізичне існування, важливими є кожна людина, кожен голос. Ми задокументуємо всі сповіді, щоби без спотворень й цензури кожен у світі знав і пам’ятав, що переживають українці, – говорить Олексій Суханов, посол Музею «Голоси Мирних», український журналіст, ведучий соціального ток-шоу «Говорить Україна».

Завдання Музею – бути найбільшим у світі архівом історій Мирних, постраждалих від воєнних дій в Україні, створити достовірне, отримане з перших вуст джерело інформації про життя мирних людей в умовах війни. Музей прагне стати унікальним психотерапевтичним проектом, що сприяє психологічному благополуччю і ментальному здоров’ю українців, які пережили травму війни.

Розповісти власну історію можна на порталі Музею «Голоси Мирних» або зателефонувавши за номером безкоштовної гарячої лінії 0 800 509 001.

19 квітня 2022 14:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня повномасштабної війни

 

19 квітня 2024 23:27

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня повномасштабної війни

 

18 квітня 2024 21:12

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня повномасштабної війни

 

17 квітня 2024 22:34