Сьогодні 29 березня 2024 р.

Хацкевич: «Волю і дух українців не зламати – це має знати кожен окупант»

Колишній головний тренер київського «Динамо» Олександр Хацкевич висловився про вторгнення російських військ в Україну. Зараз білоруський фахівець та його родина перебувають у Києві.

«Скільки вже минуло з початку бомбардувань? Як і раніше відмовляєшся вірити в те, що відбувається. Хочеться думати, що все вирішиться за столом переговорів, а не через ракети та загибель мирних жителів. Звикнути до війни неможливо – ти до неї просто не готовий. Кажуть, що людина до всього звикає, так. Але не у цьому випадку», – сказав Хацкевич.

«Я чудово розумію українську мову, можу нею спілкуватися. Але більше думаю і говорю російською. Так вийшло – і нічого. Ніколи не було через це негативу, за 26 років жоден бандерівець мене не вкусив і не перегриз горло. Не розумію, звідки ці фейки, що тут когось кошмарять через мову… Не побачив цього ні у Львові, ні в Івано-Франківську, ні в Ужгороді – найзахідніших точках. Хочеться, щоб «рятівників» України та їхніх дітей завантажили та привезли сюди на автобусну екскурсію. Нехай побачать усе, що вже наробили.

Я бачу, як тут люблять свою країну. І мені іноді навіть соромно за білорусів. У нашому гімні є слова: «Ми, білоруси – мирні люди». І цим багато сказано. А в українському гімні звучить фраза: «Душу, тіло ми покладемо за нашу свободу». Ось хлопці і пішли захищати свою батьківщину. І будуть це робити, доки не помруть. Українську волю і дух не зламати – це повинен знати кожен окупант. Країна з 2014 року перебуває в стані війни і навчилася давати відсіч. Народ став згуртованішим.

Невизначеність – це найстрашніше. Будь-яка війна рано чи пізно закінчується, але що після неї залишиться? Скільки людей загине? Що будуть потім писати в підручниках історії? Важко уявити. Очевидно, що росіяни та українці на десятки років втратять нормальні людські стосунки. Але головне, що Україна була та буде незалежною», – сказав Хацкевич.

7 березня 2022 22:17







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55