Сьогодні 28 березня 2024 р.

Україна та Велика Британія й надалі посилюватимуть антивоєнну коаліцію

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, який приїздив до Києва у суботу.

Глава держави подякував очільнику уряду Великої Британії за візит до України у важкий для нашої держави час.

«Цей візит – прояв рішучої, вагомої, постійної підтримки України з боку Великої Британії. Ми цінуємо це й будемо пам’ятати», – сказав Володимир Зеленський.

Президент проінформував Бориса Джонсона про перебіг переговорів з Росією, а також про важливість надання Україні безпекових гарантій.

«Мирні домовленості мають передбачати механізм дієвих гарантій для нашої держави. Про це ми сьогодні також детально говорили. Розраховуємо, що Лондон у цьому процесі відіграватиме ключову роль для досягнення миру в Україні, це буде нашою спільною перемогою», – зазначив Володимир Зеленський у заяві для ЗМІ за результатами перемовин з очільником уряду Великої Британії у Києві.

Глава держави зауважив, що під час візиту до України Борис Джонсон міг на власні очі побачити, яких втрат і руйнувань зазнала наша країна внаслідок російської агресії.

«Висновок один, наш спільний – ми маємо ще більше тиснути на Російську Федерацію, тиснути дієвою допомогою в захисті від Росії, потужно тиснути санкціями. Я дякую Великій Британії, яка продовжує ці потужні санкції, постійно нарощуючи пакети, і так само допомагає Україні, посилюючи нашу оборонну спроможність», – сказав Президент.

Володимир Зеленський зазначив, що інші демократичні західні держави мають наслідувати приклад Великої Британії.

«Час запровадити повне ембарго на російські енергоносії, збільшити надання нам усієї зброї», – наголосив він.

Президент України та Прем’єр-міністр Великої Британії визначили ключові завдання щодо двосторонньої співпраці та скоординували подальшу роботу.

«Ми консолідуємо максимальну підтримку нашої держави в посиленні обороноздатності наших військ, у підтримці наших громадян як в Україні, так і за межами нашої держави, у відбудові України – про це ми також говорили з Прем’єр-міністром. Будемо разом відбудовувати нашу країну й наші прекрасні міста», – зазначив Глава держави.

Зі свого боку Прем'єр-міністр Великої Британії відзначив мужність народу України в боротьбі з російською агресією.

«Протягом останніх тижнів світ віднайшов нових героїв. І ними стали громадяни України», – наголосив він.

Борис Джонсон зазначив, що воєнні злочини, скоєні російською армією в Бучі, Ірпені та інших українських містах, завдали нищівного удару по репутації російської влади.

Голова уряду Великої Британії висловився за необхідність надання Україні всебічної підтримки, насамперед економічної та оборонно-військової.

Борис Джонсон повідомив, що його країна хоче допомогти Україні в розмінуванні територій, разом з партнерами постачатиме обладнання, новітні технології, надаватиме розвідувальну інформацію.

Також він висловився за посилення спільного з іншими партнерами економічного тиску, інтенсифікацію санкцій проти Росії. Зокрема, за його словами, йдеться про вплив на можливості РФ використовувати її енергетичні ресурси.

10 квітня 2022 20:34







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 760-го дня повномасштабної війни

 

24 березня 2024 21:00