Сьогодні 28 березня 2024 р.

Президент Зеленський провів нараду з питань відновлення та відбудови житлової інфраструктури

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з питань відновлення та відбудови житлової інфраструктури в країні, що була зруйнована або постраждала внаслідок війни з Росією.

У зустрічі також взяли участь: керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та його заступник Кирило Тимошенко, міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, керівництво депутатської фракції «Слуга Народу», відомі українські архітектори.

Глава держави заслухав пропозиції щодо розв'язання проблем з будівництвом тимчасового житла в населених пунктах, які постраждали від війни, зокрема на прикладі Київської області. Для цього заплановано зводити спеціальні модульні містечка.

Передбачається, що це буде якісне, комфортне житло, у якому тривалий час зможуть мешкати жителі постраждалих міст, поки триватиме відновлення їхніх осель чи будівництво нового житла.

Володимир Зеленський наголосив, що будь-які проекти щодо відновлення чи розбудови житлової інфраструктури мають бути спрямовані на те, щоб українці поверталися додому. Також вони обов’язково мають передбачати можливості для розв'язання питання забезпечення постійним житлом українських військових, які героїчно захищають нашу країну.

Крім того, Президента ознайомили з проектом сучасного меморіального комплексу, який розповідатиме історію вже відомого на весь світ зруйнованого мосту в селі Романівка Київської області, що з’єднує Ірпінь та Бучу з Києвом. За задумом авторів проекту, відвідувачі цього об’єкта зможуть зануритися в атмосферу, яка панувала під час евакуації в цьому місці.

«Важливо, що ми збережемо це місце. А люди зможуть відчути все, що тут відбувалося. Це буде пам’ятником нашому шляху до перемоги», – зазначив Глава держави.

16 квітня 2022 19:33







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня повномасштабної війни

 

28 березня 2024 20:47

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня повномасштабної війни

 

27 березня 2024 18:50

Звернення Президента України Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня повномасштабної війни

 

26 березня 2024 19:55