Сьогодні 19 березня 2024 р.

Андрей Шевченко прокомментировал новый формат ЧМ

У швейцарському Цюриху відбулося нагородження преміями ФІФА найкращих у 2016-му році. На церемонії був присутній головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко.
 
– Андрію Миколайовичу, розкажіть про свої враження від цього заходу.
– Я з задоволенням відгукнувся на запрошення ФІФА взяти участь у цьому нагороджені. Враження дуже позитивні, порівняно з попередніми сезонами, цього року зібралося дуже багато футбольних людей, мені було приємно зустріти старих знайомих, поспілкуватися з Кафу, зі Звоніміром Бобаном. Він, як і Марко ван Бастен, і багато інших колишніх гравців, зараз працює у структурі міжнародної федерації, і це ознака нового часу, ознака змін у цій установі.
 
– Серед Ваших колег-тренерів були цікаві особистості?
– Так, звісно, були найкращі, це ж вручення призів у світовій номінації. Я поспілкувався з Клаудіо Ран’єрі, Алексом Фергюссоном. Ми розмовляли напевно більше, ніж півгодини.
 
– Не секрет, що Вам говорив сер Алекс?
– Фергюссон пригадав Лобановського, він у розмові зі мною відзначив той велетенський внесок, який зробив Валерій Васильович у розвиток гри. Мені було дуже приємно це чути. Ну а Клаудіо ми привітали з перемогою, я за нього голосував. Це неймовірно вдалий рік для Ран’єрі, він зробив те, що здавалося абсолютно неможливим – переміг в одній з найсильніших ліг світу з маленькою командою без зірок. Це повертає нас всіх до суті самого футболу – в цій грі перемагають не лише гроші, як це може здатися сьогодні, а передусім ті, хто більше хоче перемогти. Так само заслужено отримав свій приз Криштіану Роналду. Це надзвичайно успішний рік у його кар’єрі. Він завоював головні титули, і що важливо, продемонстрував дивовижну стабільність. Провести 80 матчів на такому високому рівні – це велике досягнення. Я радий, що нагороду отримав Фалькао, він своєю кар’єрою і майстерністю справді змінив гру. Він талановитий і працьовитий гравець, феномен.
 
– Що Ви скажете про розширення кількості учасників чемпіонату світу?
– Усі, з ким я спілкувався, дуже схвально сприйняли це нововведення. Розширення чемпіонату світу – це крок, спрямований на розвиток гри, це мотивація для середніх команд прогресувати, адже вони тепер матимуть реальний шанс на участь у фінальній частині Мундіалю. У цьому рішенні відчувається новий підхід, що його застосовують зараз у ФІФА для вирішення глобальних футбольних проблем.

10 січня 2017 21:39







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

КАН-2023, фінал. Нігерия – Кот-д'Івуар 1:2. Огляд матчу

 

12 лютого 2024 00:36

КАН-2023. Матч за 3-є место. ПАР – ДР Конго 0:0 (пен.6:5). Огляд матчу

 

11 лютого 2024 08:50

КАН-2023, півфінал. Кот-д'Івуар – ДР Конго 1:0. Огляд матчу

 

08 лютого 2024 00:56