Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Іспанія – Україна 4:0. Ліга націй 2020/21. 2-й тур. Звіт

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб»

Під орудою Андрія Шевченка збірна Україна не лише привчила своїх прихильників до вельми яскравого футболу. Цій команді вдалося залишити в минулому невпевненість у зустрічах із суперниками більш високого класу. Принаймні так було до візиту в Мадрид на гру Ліги націй з іспанцями. Оновлена «Фурія роха» досить жорстко спустила наших земляків з небес на землю, вирішивши долю протистояння ще до перерви.

Вже на другій хвилині зустрічі стався епізод, після якого рахунок був відкритий. Це Фаті на лівому фланзі обдурив спочатку Тимчика, а потім Кривцова, котрий завалив опонента на газон. 11-метровий реалізував Серхіо Рамос.

І надалі юний вінгер «Барселони», котрий дебютував у дуелі з німцями в четвер, був одним із найактивніших на полі, шматуючи оборону українців разом із мадридцем Регілоном. Перед тим, як відзначитися прекрасним голом на 32-й хвилині, Фаті мав іще принаймні дві нагоди збільшити перевагу господарів. Особливо ефектним вийшов його удар у падінні через себе, коли тільки втручання Матвієнка не дало відбутися голу-красеню.

Іспанці, що в порівнянні з попереднім матчем у Німеччині зробили сім замін у стартовому складі, діяли напрочуд легко й невимушено, виплітаючи мереживо своїх атак. Натомість у їхніх суперників геть нічого не виходило – м’яч не тримався в ногах, підопічні Шевченка помилялися позиційно, припускалися багато технічного браку навіть у простих, здавалося б, ситуаціях. Саме після обрізки Зінченка на початку атаки, яку «перекусив» Регілон, Фаті довів рахунок до розгромного. У віці 17 років і 311 днів цей уродженець Гвінеї-Біссау став наймолодшим голеадором збірної Іспанії, побивши рекорд, що тримався 95 років!

А другий гол – знову в активі Рамоса. Той, отримавши діагональний навіс від Ольмо, перевисів у повітрі Кривцова та по дузі закинув м’яч за комірець воротареві українців. Це 23-й гол Рамоса в формі національної збірної. У списку снайперів команди захисник «Реалу» наздогнав легендарного Альфредо ді Стефано, чиїм іменем названа арена, на якій проходив звітний матч.

Щодо П’ятова, до якого є багато претензій по останніх зустрічах, голкіпер «Шахтаря» знову був не на висоті. Він відверто нервував, помилявся з введенням м’яча у гру. Тіаго міг покарати українців після чергової похибки донецького кіпера, але за хвилину до перерви пробив вище.

Друга 45-хвилинка проходила за схожим сценарієм, практично повністю на половині поля синьо-жовтих. Команда Луїса Енріке мала ще кілька хороших нагод для взяття воріт, але забила тільки одного разу. Ферран Торрес, залишений на самоті на лівому фланзі атаки, вдало впіймав на ногу м’яч і пробив низом.

Гості ж попереду так практично нічого, на жаль, і не сконструювали (окрім хіба що удару Яремчука вже в компенсований час), виглядаючи якимись пригніченими й навіть приреченими. Чому так сталося – розбиратися тренерському штабу...

ІСПАНІЯ – УКРАЇНА 4:0 (Рамос, 3, 29, Фаті, 32, Ф.Торрес, 84)
Іспанія: Де Хеа, Навас, Рамос (Гарсія, 61), П.Торрес, Регілон, Ольмо, Родрі (Оскар, 69), Тіаго, Меріно, Фаті, Морено (Ф.Торрес, 74).
Україна: П’ятов, Тимчик, Кривцов, Матвієнко, Михайличенко, Малиновський, Зінченко, Харатін (Сидорчук, 63), Ярмоленко (Коваленко, 79), Яремчук, Марлос (Циганков, 56).
Арбітр – Бастьєн (Франція).
Попередження: Родрі (37) – Малиновський (77), Коваленко (90).

7 вересня 2020 01:00







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Сергій Ребров – про жеребкування Ліги націй

 

08 лютого 2024 21:12

Ліга націй, фінал. Хорватія – Іспанія 0:0 (пен. 4:5). Огляд матчу

 

19 червня 2023 02:28

Ліга націй, матч за 3-тє місце. Нідерланди – Італія 2:3. Огляд матчу

 

18 червня 2023 18:36