Сьогодні 28 березня 2024 р.

Шахтар – Реал 2:0. ЛЧ, група В. Звіт про матч 5-го туру

Тарас САВЧУК, «Футбольний клуб»

Аби достроково здобути путівку до плей-офф Ліги чемпіонів, гостям у Києві треба було «всього лише» зіграти так, як діяла проти «Шахтаря» в попередніх турах «Боруссія». Утім, Королівський клуб наразі не в тому стані, аби запропонувати суперникові лещата міцного пресингу, встановивши тотальний контроль над м’ячем, відповідним чином навантаживши фланги та не турбуючись за виграшний відсоток єдиноборств.

Принаймні якогось надзвичайного тиску на ворота Трубіна ми на «Олімпійському» не побачили. «Реал» досить академічно, розважливо шукав шляхи до мети. Хоча й на цьому тлі в іспанців виникали слушні нагоди відкрити рахунок, а захист гірників, у центрі якого травмованого Кривцова замінив Вітао, не являв собою зразок надійності.

Ще до перерви Асенсіо двічі міг відзначитися голом. У першому випадку, на четвертій хвилині, його удар прийшовся в стійку, а згодом м’яч із ближньої «дев’ятки» витягнув донецький воротар.

У свою чергу, «Шахтар», готуючись до передостанньої гри групового турніру, вочевидь проаналізував поєдинок «Реала» з «Алавесом», що завершився виграшем останнього – 2:1. Та переможці завдали по воротах мадридців шість ударів, а гравці чемпіона України за рівного рахунку турбували Куртуа значно рідше.

За такого перебігу подій втрата Мораеса, котрий зазнав пошкодження в зіткненні з Вараном і був замінений уже в середині першої 45-хвилинки, навряд чи претендувала на статус ключової події. Відведений йому час натуралізований бразилець провів на голодному пайку, та й асистентом був не вправнішим від партнерів.

На відміну від нього, головний голеадор «Реала» Бензема діяв корисно, не тільки відтягуючи на себе захисників, а й беручи активну участь у конструюванні атак своєї команди. На початку другої половини француз видав прекрасну навісну передачу на дальню стійку, але удар головою Начо пройшов над поперечиною.

...Те, як мадридці пропустили, зайвий раз характеризує всі актуальні проблеми колективу. Варан, замість того, щоб розрядити ситуацію, чомусь лише спостерігав за тим, як Дентіньо мчить до м’яча і відкриває рахунок. Настільки легких голів «Шахтареві» не дарують навіть аутсайдери чемпіонату України.

Та як би там було, а фавориту знову, подібно до мадридської дуелі, довелося наздоганяти. При цьому – відкриваючи зони для тієї гри, яку під орудою Каштру «Шахтар» іще не зовсім забув і, зокрема, продемонстрував саме проти «Реала» на виїзді.

За декілька хвилин гольову нагоду змарнував Коваленко. Звісно, й 0:2 для команди Зідана – не критичний дефіцит. Але якщо постійно поглядати на табло з рахунком і секундоміром – недовго й узагалі віру в себе загубити. Тим більше коли твій авторитет не підкріпляється грою у вирішальні моменти.

Удари з-за меж карного майданчика Модрича та Асенсіо – цього гостям виявилося недостатньо, аби сподіватися бодай на нічию. Гірники ж іще раз покарали пихатого опонента, викинувшись у стрімку контратаку, що її блискуче завершив Соломон.

ШАХТАР – РЕАЛ 2:0 (Дентіньо, 57, Соломон, 82)
Шахтар: Трубін, Додо, Бондар, Вітао, Матвієнко, Степаненко, Коваленко (Алан Патрік, 85), Марлос (Майкон, 73), Тете, Тайсон (Соломон, 74), Мораес (Дентіньо, 25, Фернандо, 85).
Реал: Куртуа, Менді, Варан, Начо, Васкес, Едегор (Іско, 77), Кроос, Модрич, Асенсіо, Бензема (Маріано Діас, 77), Родріго (Вінісуіс, 77).
Арбітр – Хацеган (Румунія).
Попередження: Варан (14).

1 грудня 2020 21:50







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1/8 фіналу. Атлетико – Інтер. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 01:07

ЛЧ, 1/8 фіналу. Боруссія Д – ПСВ. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 00:22

ЛЧ, 1/8 фіналу. Арсенал – Порту. Огляд матчу-відповіді

 

13 березня 2024 01:05