Сьогодні 29 березня 2024 р.

Боруссія М – Шахтар 4:0. ЛЧ, група В. Звіт

Тарас САВЧУК, «Футбольний клуб»

Переконлива за рахунком перемога гірників над знекровленим київським «Динамо» в чемпіонаті якщо й могла для когось служити за повноцінну реабілітацію після 0:6 від «Боруссії», так хіба що для затятих прихильників тренерського таланту Луїша Каштру.

Вже в суботньому поєдинку з «Олександрією» підопічні португальця знову виглядали непереконливо, втративши очки. Вочевидь, лакмусом могла служити повторна зустріч із німецьким колективом. І, на жаль, для всіх, хто симпатизує чемпіону України, відстояти реноме клубу помаранчево-чорним не вдалося.

Сам Каштру керував діями команди з трибун, відбуваючи дискваліфікацію. Чи могла б його присутність на тренерській лаві змінити перебіг подій? Навряд чи. «Шахтар» припускався тих самих тактичних помилок, що й у першому матчі цих суперників, надто багато дозволяючи гладбахцям і дуже мало що їм протиставляючи, відстаючи щонайменше на такт у більшості ігрових епізодів і знову не знаходячи протидії проти пресингу.

Уже на пятій хвилині господарі могли відкривати рахунок, але Емболо, виведений на ударну позицію дотепним пасом Нойхауса, не зміг переграти П’ятова. Невдовзі вже сам Нойхаус не влучив у ціль, завершуючи атаку, розпочату на правому фланзі. Взагалі 23-річний хавбек німців цього вечора був одним із найкращих на полі, вражаючи своїми диво-пасами.

Навіть дивно, що завершення першої передгольової комбінації відбувалося без участі Нойхауса. Втім, і Штіндль із Тюрамом поставили перед донецьким захистом надскладне завдання. Кривцову довелося фолити на французі, а досвідчений німець спокійно реалізував 11-метровий.

На 34-й хвилині Штіндль додав до власного доробку ще й гольову передачу, подавши кутовий точнісінько на голову Ельведі. Той невідпорно пробив у ближній кут, легко перестрибнувши Мораеса. Для натуралізованого бразильця це була чи не перша поява в епіцентрі подій – на своєму місці на вістрі атаки він працював вхолосту.

Решта шахтарських чаклунів м’яча (на чолі з Марлосом, котрий марно намагався «реанімувати» гру «Шахтаря» в центрі поля) також нічим не вразили опонентів. Тим, здавалося, навіть не довелося вмикати надзвукових швидкостей, аби ще до перерви знову забезпечити розгромний рахунок. Причому «бісіклета» Емболо стала таким собі майстер-класом – гол точно претендуватиме на звання найкрасивішого в цьому турі Ліги чемпіонів.

Другу 45-хвилинку можна було проанонсувати кількома статистичними запитаннями. Скажімо, чи пропустять гірники загалом менше, ніж у київській дуелі з «Боруссією»? Або – менше, ніж напередодні отримало «Динамо» від «Барселони»? Чи розродиться «Шахтар» голом престижу?..

Щодо перших двох пунктів «порядку денного» – «Боруссія», навіть віддавши суперникові територію, довела підсумок двоматчевого протистояння до двозначного. Це швед Вендт прямим ударом зі штрафного відкрив лік своїм голам у єврокубках. Гості ж спромоглися лише тричі пробити по чужих воротах (за 180 хвилин протистояння з гладбахцями точних ударів виявилося тільки чотири). Та спроби Матвієнка і Тете ефектно парирував Зоммер.

БОРУССІЯ М – ШАХТАР 4:0 (Штіндль, 17, з пенальті, Ельведі, 34, Емболо, 45+1, Вендт, 77)
Боруссія М: Зоммер, Лайнер, Гінтер, Ельведі, Вендт, Крамер, Нойхаус (Закарія, 69), Лазаро (Херрманн, 69), Штіндль (Бенеш, 81), Емболо (Плеа,70), Тюрам (Траоре, 84).
Шахтар: П’ятов, Додо, Кривцов, Бондар, Матвієнко, Степаненко, Патрік (Майкон, 81), Марлос (Маркос Антоніо, 71), Тете, Соломон (Фернандо, 59), Мораес.
Арбітр – Чакир (Туреччина).
Попередження: Лазаро (48), Лайнер (90) – Степаненко (45).

25 листопада 2020 20:46







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1/8 фіналу. Атлетико – Інтер. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 01:07

ЛЧ, 1/8 фіналу. Боруссія Д – ПСВ. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 00:22

ЛЧ, 1/8 фіналу. Арсенал – Порту. Огляд матчу-відповіді

 

13 березня 2024 01:05