Сьогодні 29 березня 2024 р.

Шахтар – Генк 2:1 (заг. 4:2). Ліга чемпіонів, 3-й відбірний раунд. Звіт

Тарас САВЧУК, «Футбольний клуб»

Опинившись в умовах щільного змагального графіку, «Шахтар» змушений був вдаватися до зрозумілої ротації. «Український» варіант команди зі своєю місією не впорався, програвши в останньому турі «Олександрії».

На «Генк» знову вийшла лайт-версія збірної Бразилії, розбавлена двома українцями – воротарем Трубіним і захисником Матвієнком.

Довгі паси голкіпера досить несподівано стали додатковою опцією в атаці гірників, доповнюючи звичні для «помаранчево-чорних» мережива. Саме після однієї з передач Трубіна Педріньо виграв боротьбу в повітрі й відкинув м’яч Тете, фактично вивівши співвітчизника сам на сам із Вандервордтом. Але той не дав себе переграти.

Згодом уже сам Педріньо міг відкривати рахунок, але його удар заблокував захисник. І все-таки гол не змусив на себе довго чекати. Свою справу холоднокровно зробив Траоре, котрому асистував Тете.

«Шахтар» візуально переважав суперника в швидкості, діяв більш злагоджено, не без вигадки та вогника. А моментами – вмикав високий пресинг, що був вельми ефективним засобом стримування. Моменти на кшталт того, що виник незадовго до гола у ворота «Генка», коли Хейнен головою пробив трохи вище, не були наслідком якоїсь системності.

На відміну від гострих блискавичних контратак віце-чемпіона України, часто-густо у форматі «три на два» чи «чотири на три». В ситуації, коли бельгійці мали розкриватися, такий перебіг зустрічі не віщував гостям нічого обнадійливого.

Дві небезпечні атаки на початку другого тайму (першу з яких незрозумілим чином не завершив Бонгонда) й особливо удар Онуачу в поперечину засвідчили, що «Генк» не збирається складати зброю завчасно. Але на 76-й хвилині Маркос Антоніо зняв усі питання щодо переможця двораундової дуелі.

В наступному колі змагань команду Роберто де Дзербі чекає побачення з французьким «Монако».

ШАХТАР Донецьк (Україна) – ГЕНК (Бельгія) 2:1 (Траоре, 27, Маркос Антоніо, 76 Дессерс, 90)
Шахтар: Трубін, Додо, Марлон, Вітао, Матвієнко, Маркос Антоніо, Педріньо (Судаков, 37, Коноплянка, 67), Тете, Майкон (Степаненко, 84), Алан Патрік (Марлос, 67), Траоре (Сікан, 85).
Генк: Вандервордт, Муньос, Куеста, Лукумі (Дессерс, 68), Артеага, Торстведт (Ндайїшиміє, 62), Хейнен, Грошовськи (Ейтінг, 62), Бонгонда, Іто (Садик, 82), Онуачу (Пейнтсіл, 82).
Арбітр – Ковач (Румунія).
Попередження: Судаков, Трубін, Вітао – Лукумі, Муньос.

10 серпня 2021 22:25







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЧ, 1/8 фіналу. Атлетико – Інтер. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 01:07

ЛЧ, 1/8 фіналу. Боруссія Д – ПСВ. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 00:22

ЛЧ, 1/8 фіналу. Арсенал – Порту. Огляд матчу-відповіді

 

13 березня 2024 01:05