Сьогодні 29 березня 2024 р.

ЛЄ, група I. Вольфсбург – Олександрія 3:1. Звіт

Олексій КАЗАНОВ, «Футбольний клуб»

Уперше пробившись до групового етапу Ліги Європи, «Олександрія» вже в стартовому поєдинку мала складати непростий іспит на міцність.

Супернику, що принаймні на голову переважає третього призера чемпіонату України за загальним класом і майстерністю окремих виконавців, можна було спробувати протиставити волю й характер.

І перші хвилин десять, склалося враження, дали прихильникам гостей надію на те, що підопічні Шарана не злякаються маститих німців, не здадуться їм на милість.

Однак потім «Вольфсбург» узявся за справу завзято. Своєрідним сигналом тривоги для українців став удар здалеку Брекала – м’яч просвистів вище воріт. І невдовзі рахунок був відкритий. Коли гарна атака німців, здавалося, вже захлинулася, розвернулася назад, її несподіваним «пострілом» вирішив завершити Арнольд. До цілі було метрів з 25-27. Але Паньків момент «проспав» - гол цілком на совісті голкіпера.

Фортуна вже в наступній ігровій ситуації підморгнула олександрійцям: у карному майданчику господарів виникла легка паніка, чим міг і повинен був би скористатися Довгий. Та, отримавши м’яч прямо перед воротами, він чомусь вирішив не бити, а обігравати суперника.

Шанс був дійсно на вагу золота. І покарання за нехтування ним прийшло миттєво. Колишній київський динамівець Мехмеді, отримавши ефектний пас п’ятою від партнера, вирішив перетворити цю естетичну комбінацію на справжній шедевр. Швейцарець виконав усе бездоганно, перекинувши м’яч понад Паньківим у самісіньку «дев’ятку».

Аби відправити опонента в нокдаун, німцям навіть не довелося пнутися зі шкіри, вони просто робили на полі те, що звикли. «Олександрії» той арсенал, якого вистачило для бронзи вітчизняного ґатунку, треба було доповнювати відчайдушністю, прагнути перевершити самих себе.

Гол Банади, на жаль, не став передвісником «камбеку», спливла ледве хвилина, як господарі знову відірвалися на два м’ячі. На вдалий розіграш гостями штрафного, коли найкращого бомбардира «Олександрії» захисники загубили на дальній стійці, німці відповіли стрімкою атакою правим флангом із кинджальним пасом на Брекала.

Настільки блискавичною відповіддю «Вольфсбург» наче нагадав суперникові про нові виклики й нові вимоги, з якими тому ще доведеться зустрітися в поточному розіграші Ліги Європи. Практично до фінального свистка олександрійці не мали ані секунди спокійного життя. Німці ж – продовжували підтримувати тиск і постійно загрожували воротам Паньківа, котрий після удару Вегхорста врятував свою команду від розгрому.

ВОЛЬФСБУРГ – ОЛЕКСАНДРІЯ 3:1 (Арнольд, 20, Мехмеді, 24, Брекало, 67 – Банада, 66).
Вольфсбург: Перван, Брекало (Нмеча, 76), Вегхорст, Герхардт, Мехмеді (Штеффен, 86), Руссійон, Мбабу, Гілявоги, Арнольд, Кнохе, Тіссеран (Брума, 70).
Олександрія: Паньків, Мірошниченко, Бухал, Дубра, Пашаєв, Гречишкін, Довгий (Ковалець, 46), Банада, Третяков (Шастал, 65), Сітало, Лучкевич (Протасов, 81).
Арбітр – Езках’я  (Туреччина).
Попередження: Банада (81), Дубра (89).

19 вересня 2019 23:53







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ, 1/8 фіналу. Ліверпуль – Спарта. Огляд матчу-відповіді

 

15 березня 2024 01:12

ЛЄ, 1/8 фіналу. Байєр – Карабах. Огляд матчу-відповіді

 

15 березня 2024 00:24

ЛЄ, 1/8 фіналу. Славія – Мілан. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 22:43