Сьогодні 29 березня 2024 р.

Інтернаціонале – Шахтар 5:0. Звіт про матч 1/2 Ліги Європи

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

Фактично у півфіналі Ліги Європи «Інтер» не залишив шансів гірникам і наприкінці гри довів справу до розгрому.

Із перших хвилин матчу хлопці Антоніо Конте дали зрозуміти: вони – не «Вольфсбург», не «Базель» і навіть не «Бенфіка». Жорстко прийняли Тайсона у центрі поля, запресували Миколу Матвієнка біля кутового прапорця, все це з результативним відбором м’яча – себто зробили все, аби відразу позбавити упевненості гірників, які після двох розгромів почали будувати наполеонівські плани.

І задум італійців цілком себе виправдав. Вони прагнули збою у донецькій машині, і вони його досягли. Причому збій цей відбувся на останньому рубежі, за який відповідає найдосвідченіший виконавець «Шахтаря». Гра ногами ніколи не була козирем Андрія П’ятова, але цього разу його помилка дійсно виглядала кричущою. Надісланий кіпером м’яч перехопив Ніколо Барелла, обминув Матвієнка і класно навісив у центр карного майданчика. Спантеличений Сергій Кривцов не встиг за Лаутаро Мартінесом, і аргентинець головою вгатив м’яч у кут воріт – без шансів для того таки П’ятова.

Мінімальна перевага – це все що потрібно було «Інтеру» на даному етапі. Через кілька хвилин Самир Ханданович, демонстративно гальмуючи гру, вже відверто натякав: давайте, забирайте, нападайте. І гірникам нічого не залишалося, як починати розхитувати міланський захист. Але ж яке важке то було завдання!

Лишень перед самою перервою у підопічних Луїша Каштру почалося шось виходити, проте усе, на що спромігся український чемпіон, це удар Маркоса Антоніо з 18 метрів. Ця спроба дійсно заслуговувала на увагу і за умовою везіння могла нівелювати інтерівську перевагу в рахунку. Але не судилося.

По перерві мало що змінилося. Так, «Інтернаціонале» певним чином грав з вогнем, адже будь-який прокол міг дозволити «Шахтарю» відновити рівновагу, проте загартована апеннінськими битвами на результат команда робила те, що уміла якнайкраще.

І навіть удар впритул Жуніора Мораеса, який дивом потягнув Ханданович, не змінив ситуацію. Тим більше, що майже відразу Даніло Д’Амброзіо подвоїв перевагу бьянко-нері, вигравши боротьбу на другому поверсі після кутового від Марцело Брозовича. Саме так 31-річний італієць забивав нещодавно і «Аталанті» нашого Руслана Малиновського.

А потім пішло побиття, що супроводжувалося прикрими обрізками досвідчених півзахисників збірної України – Тараса Степаненка, Євгена Коноплянки… У підсумку Мартінес і Ромело Лукаку записали до свого активу по дублю, змусивши гірників почуватися так само, як  у минулий четвер почувалися гравці «Базеля».

Утім, півфінал – це півфінал, і за такий результат, «Шахтар», звісно, заслуговує на повагу.

Ну а «Інтернаціонале» заслуговує на фінал, у якому в п’ятницю у Кельні зустрінеться із «Севільєю».

ІНТЕРНАЦІОНАЛЕ – ШАХТАР 5:0
Гол:
Мартінес (19, 74), Д’Амброзіо (64), Лукаку (78, 84).
Інтер:
 Ханданович, Д’Амброзіо (Моузес, 81), Годін, Де Врей, Бастоні, Янг (Бірагі, 66), Брозович (Сенсі, 85), Барелла, Гальярдіні, Лукаку (Еспозіто, 85), Мартінес (Еріксен, 81).
Шахтар: П’ятов, Додо, Кривцов, Хочолава, Матвієнко,  Маркос Антоніо, Степаненко, Марлос (Коноплянка, 75), Алан Патрік (Соломон, 59), Тайсон, Жуніор Мораес.
Попередження: Тайсон (58).
Арбітр
– Шимон Марчиняк (Польща).
17 серпня. Дюссельдорф (Німеччина). «АуфШальке». +18С. Без глядачів.  

17 серпня 2020 23:52







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ, 1/8 фіналу. Ліверпуль – Спарта. Огляд матчу-відповіді

 

15 березня 2024 01:12

ЛЄ, 1/8 фіналу. Байєр – Карабах. Огляд матчу-відповіді

 

15 березня 2024 00:24

ЛЄ, 1/8 фіналу. Славія – Мілан. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 22:43