Сьогодні 29 березня 2024 р.

Динамо – Копенгаген 1:1. ЛЄ, група В. Звіт

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб»

Жовтневі тумани, нинішньої осені напрочуд щільні, більше звичні для данців, аніж для киян. Але навряд чи це може служити виправданням тому, що господарі поля вже в дебюті поєдинку з «Копенгагеном» «не роздивилися» суперника, пропустивши вже на другій хвилині.

Оборона біло-синіх, до якої останнім часом не так уже й багато нарікань, у цьому епізоді зі своєю місією не впоралася ані у верховій боротьбі, ані внизу, дозволивши Фальку царювати в повітрі, а Сотіріу – «розстріляти» ціль після скидання партнера.

І це був не єдиний епізод, коли динамівський захист справляв не найкраще враження. Зокрема, в середині першого тайму Бущану довелося двічі рятувати команду. Причому Сантоса, котрий завдавав другого удару, залишили узагалі без опіки прямо перед воротами! Напевно, кадрові проблеми, з якими наразі зіштовхнувся київський колектив, не могли не датися взнаки.

Щодо атакуючих дій, знову доводиться констатувати застарілу хворобу – незадовільну реалізацію гольових моментів. Один лише Де Пена ще до перерви мав кілька слушних нагод. Уругваєць у цій зустрічі діяв ближче до центральної вісі й був одним із найгостріших попереду. Але завершального удару не вистачало ні йому, ні іншим підопічним Михайличенка.

«Копенгаген» прагнув не дати опонентам грати розмашисто, широко. Гості діяли організовано й чіпко, буквально в’язали киян. Самі ж виявилися вельми підготовленими технічно, щоб за допомогою дрібного пасу вислизати з лещат пресингу. Така собі футбольна «шахова партія» суперників, що гідні один одного: не надто видовищна, але сповнена внутрішньої напруги.

За такого перебігу подій важливим фактором стають «стандарти». Особливо – з нестандартним до них підходом. Обидва центральні захисники «Динамо», Попов і Шабанов, на 53-й хвилині примчалися за сатисфакцією на розіграш штрафного, поданого Циганковим. І саме Шабанов ударом головою відновив рівновагу.

Гол став втіленням ігрової переваги господарів, які, звісно ж, прагнули розвинути успіх. Ефективніше, ніж у першій 45-хвилинці, працювали фланги, данці вже частіше запізнювалися з вирішенням завдань із руйнування, почали з’являтися вільні зони для єдиного номінального форварда Бєсєдіна та його партнерів.

Утім, забувати про захист власних воріт суперник динамівцям не давав, контратакуючи дуже гостро й підтримуючи градус протистояння лідерів і фаворитів групи В.

Дуель так і не виявила переможця. Її учасники продовжать суперечку 7 листопада в Кипенгагені.

ДИНАМО – КОПЕНГАГЕН 1:1 (Шабанов, 53 – Сотіріу, 2)
Динамо: Бущан, Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко, Сидорчук, Циганков, Шепелев, Де Пена (Гармаш, 80), Вербич, Бєсєдін.
Копенгаген: Юнссон, Бартолец, Папаяннопулос, Нельссон, Ов’єдо, Стаге, Зека, Фішер (Томсен, 75), Сантос (Беннтнер, 89), Сотіріу, Фальк (Варела, 87).
Арбітр – Халіл Мелер (Туреччина).
Попередження: Сидорчук (22), Кендзьора (55), Бєсєдін (68) – Стаге (51), Бартолец (59).

24 жовтня 2019 23:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛЄ, 1/8 фіналу. Ліверпуль – Спарта. Огляд матчу-відповіді

 

15 березня 2024 01:12

ЛЄ, 1/8 фіналу. Байєр – Карабах. Огляд матчу-відповіді

 

15 березня 2024 00:24

ЛЄ, 1/8 фіналу. Славія – Мілан. Огляд матчу-відповіді

 

14 березня 2024 22:43