Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Україна – Австрія 0:1. ЄВРО-2020. Група С. Звіт про невихід з-під пресингу

Сергій ВОРОНЮК, «Футбольний клуб»

Якийсь розумник, не обтяжуючи себе турнірною арифметикою, видав за факт припущення про те, що нічия в цьому поєдинку влаштує обох суперників. І представники команд навіть дозволили втягти себе в безглузду суперечку, почали виправдовуватися й обіцяти, що гратимуть чесно, тобто – на перемогу.

Австрійці, дійсно, вже зі стартових хвилин засвідчили небажання перебувати в залежності від виступів учасників інших груп. Їхнє прагнення діяти «першим номером» підкріплювалося фірмовою зброєю – високим і жорстким пресингом. За основними показниками цього тактичного аспекту підопічні Фоди – серед лідерів ЄВРО-2020. Що українці сповна на собі відчули вже впродовж перших 45 хвилин зустрічі. Що яскраво відбилося не тільки в статистичних показниках, а й на табло.

На 21-й хвилині червоно-білі повели в рахунку – це Баумгартнер, випередивши на мить Забарного, невідпорно завершив подачу Алаби з кутового.

Цікаво, що перед цим обом гравцям надавали медичну допомогу після повітрного зіткнення в протилежному карному майданчику. Українець оклигав швидше, а його опонентові навіть довелося залишати поле. Й невдовзі він таки попросить заміну. Але спочатку, щойно повернувшись у гру, відкриє рахунок.

Намагання команди Шевченка якомога швидше відновити рівновагу ледве не втілилися. Підступний удар Шапаренка Бахманн відбив не дуже вдало, але Ярмоленко, на жаль, був занадто близько, аби скластися й забити свій третій на турнірі гол.

Пресинг, про який згадано вище, потребує відповідної фізичної готовності. На тлі синьо-жовтих австрійці виглядали так, нібито в них за плечима немає двох напружених матчів. Вони діяли не тільки впевненіше, точніше, а й значно швидше. Що могло ще до перерви оформитися й у розгромну перевагу.

Та Арнаутович не скористався стрімким контрвипадом, коли українці «загрузли» в своїй же позиційній атаці. Після пасу Шопфа форвард пробив відверто погано, далеко вбік. А в компенсований час він таки влучив у ворота, але удар вийшов несильним – Бущан без проблем зафіксував м’яч.

Заміна Малиновського на Циганкова, котрий вийшов на не найкомфортнішу для себе позицію лівого хавбека, не стала козирною картою Шевченка. Хоча саме подача Віктора зі штрафного спричинила перший справді небезпечний момент біля австрійських воріт у другому таймі. Та удар від свого ж гравця Лайнера голкіпер потягнув.

Другим «джокером» у бій було кинуто Марлоса, що отримав шанс відповісти на шквальну критику за підсумками дуелі з Нідерландами. Та увійти й у цю гру бразильський чаклун виявився не в змозі. Він так нічим себе й не проявив.

А ось Яремчук за кілька хвилин до фінального свистка опинився в фокусі уваги, «відклеївшись» від опікуна та пробивши в дальній кут. Шкода, але м’яч трохи розминувся з воротами.

Отже, так і не пред’явивши вагомих аргументів у суперечці з опонентом далеко не фаворитського гатунку, збірна України фінішувала на третьому місці в своєму квартеті. Тепер нашим землякам доведеться чекати останнього дня групового етапу. Австрія ж отримала в суперники у плей-офф команду Італії.

УКРАЇНА – АВСТРІЯ 0:1 (Баумгартнер, 21)
Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко (Бєсєдін, 85), Шапаренко (Марлос, 68), Сидорчук, Зінченко, Ярмоленко, Малиновський (Циганков, 46), Яремчук.
Австрія: Бахманн, Лайнер, Драгович, Хінтереггер, Алаба, К.Шлагер, Лаймер (Ільзанкер, 72), Гріллич, Баумгартнер (Шопф, 33), Забітцер, Арнаутович (Калайджич, 90).
Арбітр – Чакир, асистенти – Дуран, Онгюн (Туреччина).
21 червня. Бухарест, стадіон «Націонале».

21 червня 2021 20:55







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Андрій Шевченко: успіх збірної на Євро-2020, емоції після Швеції та Англії

 

24 серпня 2022 14:35

Лучшие голы ЕВРО-2020

 

29 липня 2021 13:32

Голосуй за лучший гол ЕВРО-2020. Ярмоленко среди номинантов

 

13 липня 2021 22:55