Сьогодні 20 квітня 2024 р.

Гецко: «Збірній України до снаги пройти шведський бар’єр»

29 червня збірна України проведе матч 1/8 фіналу Євро-2020 проти команди Швеції. Про перспективи цієї гри для підопічних Андрія Шевченка, а також про пройдений етап на чемпіонаті Європи розповів колишній нападник "синьо-жовтих" Іван Гецко.

– Іване Михайловичу, збірна України могла виступити краще на груповій стадії чемпіонату Європи?
– Безумовно. Однак багато хто був засмучений від того, що показала команда Андрія Шевченка. Особисто я не очікував, що так все складеться. Я маю на увазі якість гри нашої збірної.

– На ваш погляд, чому так сталося?
– Щоб відповісти на це запитання, потрібно бути всередині колективу. Але якщо говорити з боку, то, гадаю, що стан футболістів був не найкращим. Тренери не знайшли пік форми у колективу і це, мабуть, головна причина того, що команда виглядала блідо.

– А світлих плям вистачало?
– Збірна вийшла в плей-офф чемпіонату Європи, це поки головне. Фортуна була на нашому боці. Мені сподобалося ставлення до справи в поєдинку проти Нідерландів. Програючи 0:2, хлопці проявили характер, але потрібно було дотискати опонента, комбінаційна гра виходила, а ми закрилися у своїй штрафній. Досвідчений суперник такого, звичайно, не вибачає.

– Потім почалися одні розчарування?
– Здебільшого. Якщо перший тайм матчу з Північною Македонією, яка вважалася, мабуть, найслабшою збірною на турнірі, був непоганим у виконанні українців, то друга 45-хвилинка була провалена. Хоча забий Руслан Малиновський пенальті, гра була б зроблена.

Найобразливіше те, то футболісти, які виходили з лави запасних, нічим не відрізнялися від тих гравців, які грали весь час. Знову ж таки, це говорить про те, що функціональний стан всієї команди на той момент залишав бажати кращого. Хто винен? Тренерський штаб. Але це поки що. Хочу вірити, що вдасться все виправити. Я бачив ролик, як до матчів в "групі смерті" готувалася збірна Угорщини. Так от якщо й у нас знайдеться така людина як капітан угорців, якщо команда має бажання реабілітуватися, проявити дух, то все може вийти.

– Швеція – це не Іспанія і не Італія?
– Однозначно. Такого шансу може більше й не бути. Нашим футболістам необхідно відкинути всі свої амбіції. Стати на поле одним цілим. Збірній України під силу пройти шведський бар’єр.

– Що в цій зустрічі буде основним для збірної України?
– Фізична готовність, чим відрізняються шведи, і, звичайно, максимальна самовіддача. В таких зустрічах все може вирішити дрібна помилка. Тому важливо, щоб і концентрація була на максимумі.

– Яким буде ваш прогноз на цей поєдинок?
– При всій повазі до скандинавської збірної, я вірю, що українській команді вдасться пробитися до чвертьфіналу чемпіонату Європи. У футболістів боржок перед уболівальниками. Рахунок? 2:1 нас би цілком влаштував (посміхається).

25 червня 2021 21:38







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

Андрій Шевченко: успіх збірної на Євро-2020, емоції після Швеції та Англії

 

24 серпня 2022 14:35

Лучшие голы ЕВРО-2020

 

29 липня 2021 13:32

Голосуй за лучший гол ЕВРО-2020. Ярмоленко среди номинантов

 

13 липня 2021 22:55