Сьогодні 19 квітня 2024 р.

Ліга конференцій. Зоря – ЦСКА Софія 2:0. Іранський ендшпіль

Олексій КАЗАНОВ, «Футбольний клуб»

Незважаючи на смарагдовий газон запорізької арени, червоні футболки гостей, жовту майку воротаря луганчан і блакитне вбрання бригади арбітрів, переважну більшість часу цієї зустріч цілком можна було б дивитися в чорно-білому телевізорі (якщо такі десь іще функціонують). Суцільні відтінки сірого...

Два приблизно рівні колективи впродовж першого тайму спромоглися на один удар по чужих воротах кожна. Й за майже повної відсутності вигадки, імпровізації, спалахів індивідуальних дій це можна було вважати досягненням.

У ЦСКА вразити ціль намагався їх «найгостріший» (цього вечора – саме так, у лапках) форвард Кайседо, але не влучив як слід по м’ячу. В підопічних Скрипника в середині тайму вийшла осмислена атака, яку завершував ударом Фаворов – також несильно та прямо в руки голкіперу.

Аж до 87-ї хвилини у повітрі висіло запитання: чи це та «Зоря», що виграла шість із дев’яти останніх поєдинків із загальним рахунком 17:1, розтрощивши напередодні в чемпіонаті «Металіст» із тенісним підсумком?

Утім, турнірне становище луганчан у Лізі конференцій не надихало на видовищний футбол. Ще свіжі спогади про подібну спробу в матчі проти «Шахтаря». Його підсумок – 1:6, той самий, що й у двох стартових турах єврокубку. Натомість у грузкій боротьбі з тими ж болгарами на виїзді «Зоря» й здобула перемогу – до речі, єдину поки для українських клубів на міжнародній арені в групових раундах нинішньої осені.

Й з огляду на стратегію, а також на кадрові труднощі (на лаві запасних перебували тільки четверо польових гравців, зокрема, й герой знущання над бідолашними харків’янами Гладкий), луганчан, вочевидь, цілком влаштували б і нулі на табло.

А ось гостям за будь-що треба було вигравати. Й на 66-й хвилині вони ледве не вийшли вперед на рівному, що називається, місці. Досвідчений Хомченовський недбало віддав пас назад, але для суперників завданнячко про мат у два ходи виявилося надскладним – гол Кайседо скасували через офсайд.

Для Хомченовського то була не остання «дитяча» помилка. Десь після години ігрового часу склалося враження, що господарі втомилися й воліли б, аби матч якнайшвидше скінчився. Яскравою ілюстрацією стало падіння Шахаба у чужому карному майданчику. Замість пенальті – справедливе попередження за симуляцію.

З боку ЦСКА симулювати тиск на ворота опонента було недоречно. Проте, окрім удару Баї з гострого кута, гості жодних реальних загроз воротам Мацапури так і не створили. Про що невдовзі пожалкували: адже одна з атак української команди завершилася невідпорним ударом Шахаба, котрий зробив усе бездоганно. І про втому, і про безбарвність можна було забути.

Нагадаємо, гол Аллах’яра в Софії претендував на визнання найкращого м’яча туру. Забив він і цього вечора, відзначившись уже в компенсований час. Отак двоє іранців принесли «Зорі» не дуже красиву, але таку важливу перемогу.

ЗОРЯ – ЦСКА Софія 2:0 (Шахаб, 87, Аллах’яр, 90+5)
Зоря: Мацапура, Фаворов, Вернидуб, Імереков, Снурніцин (Жуніньо, 72), Шахаб, Цвек, Хомченовський, Булеца (Алефіренко, 90+1), Луньов (Крістіан, 78), Аллах’яр.
ЦСКА: Бузатто, Мазіку, Лам, Маттей, Туріцов, Вілдсхут (Баї, 73), Жеферсон, Юга (Крастєв, 87), Йомов, Кері, Кайседо (Ахмедов, 83).
Арбітр – Вільянен (Фінляндія).
Попередження: Вернидуб, Снурніцин, Шахаб – Младенов (головний тренер).
Вилучення:
«Славутич-Арена» (Запоріжжя).

4 листопада 2021 21:45







Коментарі


Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.

Реєстрація, Вхід



Поділитися

ЛК, 1/4 фіналу. ПАОК – Брюгге. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:17

ЛК, 1/4 фіналу. Лілль – Астон Вілла. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:15

ЛК, 1/4 фіналу. Фіорентина – Вікторія. Огляд матчу-відповіді

 

19 квітня 2024 00:14